Традиционно най-много чудеса се случват именно покрай Коледните и Новогодишните празници. Възпитаничките на ПГПЧЕ “Христо Ботев” Назмие Мустафа и Виктория Ангелова успяха да реализират мащабна по рода си благотворителна кампания, чиято цел беше събирането на дълготрайни хранителни продукти, които да бъдат дарени на семейства в нужда.Такава доброволческа акция успя да се случи и тази година.
Идеята за инициативата идва от престоя им в Съединените американски щати по културно-образователната програма „YES“ на Посолството на САЩ. Тя
предоставя пълни стипендии на ученици от България на възраст между 15 и 17 години в продължение на една академична година да се обучават в американско учебно заведение. Те посещават гимназия и се включват в дейности,които им помагат да научат за американското общество и стойности, да придобият лидерски умения и да помагат на американците да научат за нашата страна и култура. С придобитите умения, със завръщането си в родината участниците в програмата имат задачата да извършват дейности в полза на обществото.
Виктория и Назмие разказват, че в Америка благотворителността е честа практика не само на определени организации, а и на всички останали членове на обществото. Те споделят, че в гимназиите отвъд океана учениците неведнъж организирали така наречените „food drives”. Независимо, че този вид акции не садобре познати, тяхната кампания, носеща името „Силата на Доброто”, пожъна голям успех и успя да докаже, че съгражданите ни определено обичат да помагат. Продуктите, събрани по време на благотворителната акция, са над 800 кг.
В кампанията се включиха и ученици от СУ „Отец Паисий”, СУ „Йордан Йовков” и ПГИ „Алеко Константинов”.
На тържествена церемония в Регионалния център на БЧК – Кърджали на ПГПЧЕ „Христо Ботев“ беше връчена грамота за благодарност, че насърчава своите възпитаници да вярват в силата на доброто и успеха.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.