Наша изселничка дала апартамента си в София на лидера на ДПС, за да има къде да инструктира своите

Най-известният охранител на политик у нас - Ерол Челеби, е бил освободен от Ахмед Доган, защото работел за службите.
Това става ясно от книгата на бившия депутат от ДПС Иван Палчев за почетния председател на ДПС, озаглавена „Времето на кентаврите. Ахмед Доган“.
Ерол Челеби (Емурла) охраняваше лидера на ДПС Ахмед Доган в периода от 1990 до 1997 г. Вижте както пише Иван Палчев:
Впрочем, когато се уговорих да направим среща с шефовете на ВМРО Красимир Каракачанов и Евгений Еков, по време на разговора стана дума и за моя пистолет (подарък от Доган - б. р.). Тогава ВМРО се управляваше от тричленка.
Седим с двама от тричленката в хижа на ВМРО, вдън гора, някъде в Пирин (с решение на парламента имотите на ВМРО бяха върнати обратно на организацията).
Беше септември 1992 г. Отвън край хижата - хора в маскировъчни дрехи и автомати. На масата от едната страна са Краси и Еков, а срещу тях - ние с Доган. Зад гърба ни - прозорец.
И тогава г-н Каракачанов рече: “Г-н Палчев, допуснахте голяма грешка, че настанихте г-н Доган край прозореца. Ами ако отвън някой снайперист се прицели?”.“Преди да ме свали, ще ви гръмна и двамата”, ухилих се в отговор аз и извадих забучения отпред на корема ми пищов. “Защото ще е нарушен свещеният български закон за неприкосновеността на госта.
”Предстоеше Юнал Лютви да участва в заседанието на Парламентарната асамблея на съвета на Европа. Лидерите на ВМРО помолиха, ако може, той да постави въпроса за българското малцинство в Егейска Македония. Бяха приготвили и готов текст от 6 страници. Фрагменти от него Юнал Лютфи включи в изказването си, направо по време на асамблеята.Първа характеристика: шегаджийска имитация на заплаха спрямо лидера на ДПС.
Тогава охраната на Доган се състоеше от Ерол Челеби - гиганта, чиято поява обикновено стряскаше околните. След време се разбра, че Ерол работи и за службите, и Доган го махна.
Ерол се движеше като снегорин - с ръце, с тяло, с поглед той разплискваше тълпата, устревила се към лидера на ДПС. Това престараване му носеше неприятности, винаги едни и същи: Доган дълго го ругаеше (обикновено насаме), като на определени места преминаваше на турски език. Следващия път Ерол зарязваше снегорина и яхваше булдозера - пак при същия финален резултат.
Няколко месеца от Великото народно събрание Доган прекара в “семейната гарсониера” - от времето, когато е живял с Таня Желязкова. Даже там, край масата в кухнята - е приемал и дипломати. Напливът беше голям. Понеже съм злобно копеле, не изпусках случай да наругая парламентарната група по какъвто и да е повод, давайки пример за мизерното обитаване на лидера на ДПС. После една изселила се туркиня му даде апартамента си - вече достатъчно просторен и удобен за живеене. Там Доган привикваше хората си: да обсъдят нещо, да им даде задачи и да ги инструктира как да ги изпълнят. Или просто на мохабет без никакъв повод. Когато съм бил на тези “мероприятия”, Ерол винаги седеше на стол в другия край на хола. Седеше с часове, без да мръдне, освен ако Ахмед не го извикаше, за да го отпрати някъде за нещо. Връщаше се и пак застиваше като сфинкс. Славно момче беше, да е жив и здрав...
24rodopi.com
Снимките са от предаването „Ничия земя“ на Нова телевизия и от архива на „Капитал“
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/12/16 08:56

    Та нали самият Доган е работил за службите!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/12/16 08:59

    Палчев ,как разбра че е работел за службите .Службите за кого са работили .Те и двамата тогава са от службите ,които са работили за България

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/12/16 10:33

    Админа, по бетер си и от Палчев, и от Доган! Защо не пускаш коментарите бе, майка ти селяндурска!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/12/16 11:23

    А Сава, Сергей и Ангелов за кои ли служби е работил, а ?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/12/16 12:30

    Те самите служби работеха и работят за Доган! Хайде сега.....

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/12/16 16:34

    Ерол беше един наемен убиец! За няколко окървавени левчета, убиваше противници на комунистите. Те затова го залепиха за Доган. След известно време го дръпнаха от него по разбираеми причини. Ерол си беше отрепка жална и такъв си остана, каквито всъщност са повечето депесари! Това е истината!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен3/12/16 10:26

    26 февраля 2016 года в Софии (Болгария) состоялись основные торжества по случаю канонизации святителя Богучарского Серафима.На богослужении присутствовали заместитель Премьер-министра Болгарии Ивайло Калфин, Чрезвычайный и Полномочный посол Российской Федерации в Болгарии Ю.Н. Исаков, Чрезвычайный и Полномочный посол Белоруссии в Болгарии В.А. Воронкович, Чрезвычайный и Полномочный посол Кипра в Болгарии Ставрос Августидис, Чрезвычайный и Полномочный посол Румынии в Болгарии Антон Пыкурецу, председатель Союза учителей Янка Такева, председатель Болгарской социалистической партии Михаил Миков, почетный председатель партии ДСП (Движение за права и свободы) Ахмед Доган-KГБ...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.