Малчуганите от група "Балони" на ДГ "Райна Княгиня" получиха своите медали и грамоти за успешно завършване на тренировъчната програма по волейбол. Тя бе проведена от месец март до месец декември по проект на Спортен клуб "Орфей" в изпълнение на програма "Спорт за децата в детските градини", осъществяван от Министерството на младежта и спорта. Предстои награждаването и на децата от ДГ "Баба Тонка", където бе проведено същото обучение.
Двама треньори от СК "Орфей" тренираха в продължение на 10 месеца по 30 деца от предучилищна група в двете детски градини-партньори по проекта. Георги Христов проведе началните стъпки във волейбола за малчуганите на ДГ "Баба Тонка", а Мустафа Риза запали волейболната искра у възпитаниците на "Райна Княгиня". По два часа седмично бяха заниманията, очаквани с нетърпение както от обучаеми, така и от треньори. Тези 60 деца са и бъдещи възпитаници на СУ "Петко Рачов Славейков" от следващата учебна година, където със сигурност най-талантливите ще продължат да достигат висини във волейбола, утвърждаващ се все повече като най-популярния спорт на Кърджали.
Наградите си децата получиха от президента на ученически спортен клуб "Орфей" Милко Багдасаров. Директорът на ДГ "Райна Княгиня" Красимира Калинова го представи на група "Балони", което се оказа излишно, защото малчуганите го познават добре и го прегърнаха вкупом още на влизане. След награждаването за успешното завършване на обучението имаше торта, много веселие и добро настроение. 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/12/16 20:51

    Е, как е имало торта! Нали тортите са забранени в детските заведения! Дори за рожден ден на дете не е позволено да се внася в заведението торта! Ако пък е имало - това си е по старата традиция: за едни може, за други - не. Важно е от кои си. А инак - браво за инициативата!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.