„Като група съветници изразяваме категоричната си позиция „против” предложението  за драстично увеличение на данък сгради и такса смет от страна на ръководството на Община Кърджали. Нашите съграждани нямат заслуга за катастрофалното финансово състояние на Общината. Напротив! Те са тези, които се прибират по тъмни улици, техни са автомобилите по автосервизите, повредени от лошите пътища. Последиците от лошото управление на Общината са най-вече за тях. Днес се оказва, че трябва и да си плащат за тези „ удобства”, се казва в позицията на групата общински съветници на БСП, изпратена до медиите.
„Припомняме, че като група съветници винаги сме се старали да бъдем не просто опозиция в местния Общински съвет, а градивна опозиция. Отговорността ни пред нашите съграждани се изразява в това да търсим онези управленски решения, които ще доведат до повишаване на техния жизнен стандарт и превръщането на нашия град в по-добро място за живот. За пореден път със съжаление отбелязваме, че идеите, които винаги сме защитавали, като партия и група съветници, остават нечути от ръководството на Община Кърджали. Потенциалът, който има нашият регион в областта на културно-историческия туризъм, също остава неразвит заедно с възможностите, които ни разкрива отварянето на прохода Маказа, през който преминава огромен поток от туристи, но не остават в града ни. Не стопанисваме както трябва археологическите и културно-исторически паметници, които имаме, не ги рекламираме, не изграждаме инфраструктурата около тях, не създаваме условия за инвестиции в областта на туризма. Не се разработват зоните около т.нар. Водно огледало, не се работи в посока изграждането на промишлена зона. Неразработването  на тези идеи лишава от сериозни приходи общинския бюджет.
Припомняме, че в началото на годината групите съветници на ДПС и ГЕРБ дадоха своето съгласие, чрез гласуване, да бъдат продадени атрактивни общински търговски обекти, които са част от т.нар. „Пазар на производителите”. Вместо това те можеха да бъдат постоянен източник на дълготрайни приходи в общинския бюджет - такива решения са временни и нямат управленски характер.
Призоваваме ръководството на Община Кърджали да направи задълбочен анализ на възможностите за допълнителни приходи, а не да търси лесното решение каквото е повишаване данъците на нашите съграждани. Нека не злоупотребяваме с търпението на хората. Колеги, общински съветници, на 15. 12. 2016 г.  нека не забравяме, че сме избрани да решаваме проблемите на гражданите на община Кърджали, а не те – нашите”, се посочва в позицията на съветниците.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/12/16 18:26

    Ако искат да йуттурдисат санирането на хората в Кърджалийско с увеличаване на данъците да спрат санирането! Хората и без това едвам свързват двата края. Не са длъжни да плащат кражбата на едни и удоволствието на други.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/12/16 08:31

    Те дпс -то си знаят работата и ще гласуват "за".Тяхния електорат е богат!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.