www.24rodopi.com

Айлин Мюмюн: Една група крадци искат да превърнат гражданите в пионки!

понеделник, декември 1930коментара

Кърджалийката Маргарита Павлова организира граждански протест. Както първи 24rodopi.com писа, тя призова съгражданите си да дойдат пред сградата на Общината, за да изразят несъгласието си от решението на Общинския съвет да увеличи местните данъци и такси.
Очаквано в социалните мрежи тръгна дискусия.
Отворено писмо до медиите и институциите изпрати Айлин Мюмюн.

Отворено писмо
ДО МЕДИИ, ИНСТИТУЦИИ И ГРАЖДАНИ НА КЪРДЖАЛИ
УВАЖАЕМИ медии, институции и съграждани,
с възмущение изразявам несъгласието си от начина, по който политическите партии се включват в гражданското несъгласие относно увеличението на данъците в община Кърджали. Два дена чета и наблюдавам агресивната атака в социалните мрежи от страна на ДОСТ, тяхната силна подкрепа за протеста във вторник и атаката срещу политиката през последните години на общинска администрация и по-конкретно на кмета.
Не работя в община Кърджали, но живея в този град и смятам, че всяко нещо има граници на търпимост.
Отворените писма явно ще служат за изясняване на отношения между граждани и общинска администрация, което приемам, че пак е израз на гражданско общество.
Но моята търпимост прехвърли границите, за мен няма никакво значение дали е ГЕРБ, ДПС, БСП, ДОСТ или реформатори, но нито една от политическите формации няма право да играе политически шах с недоволството или доволството на хората.
Кои бяха ДОСТ? Една група от хора тръгнали си от политическа партия, същите те участваха в управлението до преди една година, крадяха и назначаваха, играеха си на котка и мишка с нас, а сега, моля ви се, света вода ненапита?!?!
Това е срамно и неправилно, съгласна съм със съгражданите си, че имаме право да получим обяснение за увеличението на данъците, можеше да се сформира група от граждани, които да водят разговори с КМЕТА и Общинския съвет, да се търсят срещи, разговори, можеше гражданска група да бъде допуснато до комисии, но не, ние чакаме нещо да се случи и излизаме с „Отворено писмо” чрез медиите, сформират се фейсбук групи, страници и всякакви други методи на политическо въздействие.
Срам ме е, че подкрепих възмущението на Маргарита Павлова срещу увеличението на данъците, очаквах от нея остра реакция спрямо манипулациите от ДОСТ и ГЕРБ и тяхната „доброжелателна” подкрепа към гражданския протест.
Със сигурност има проблем в общинска администрация (най-малкия от тях напр. масовите политически назначения и работещи пенсионери), това е неоспорим факт, но е грозно отричането на направеното до сега. Едно и също нещо чета – няма осветление, /и пред нас няма/, дупки по улиците / и на моята има/… Това е така, няколко пъти четох, че се търси решение, разбирам, че толерантността ни като хора вече е изчерпана, но смятам, че трябва по ясен и категоричен начин да заявим своята позиция, и смятам още, че след като сме дали своя глас за Хасан Азис можем да водим диалог с него. Не трябва да чакаме решение само от него, трябва да дадем предложения, да искаме гражданите да участват заедно с него в управлението на града ни. Това се нарича демокрация, това се нарича гражданско общество. Това сега е поредната политическа шашма и натиск. Колко просташко и некадърно, никога няма да се оправим и дадем глас за диалог и качествен живот.
Кърджали е особен град, красив, светъл, носещ в себе си много история, хората които живеят тук са добри, честни и трудолюбиви. Обичам Кърджали, обичам семейството си, приятелите си и се надявам с обич и оптимизъм да помогнем да се решат проблемите.
Кърджали последните години много се промени, защо скъпи съграждани отхвърляте направеното. Не сте искали пазар, заради него имало големи заеми, ами ако нямаше пазар, каква щеше да бъде вашата реакция, Кмета не мисли за нашите производители, толкова ли сме елементарни, че търсим лошото в доброто. Парк „Арпезос” бил ужасен!! Кое е ужасното, че на мястото на пустош и мизерия се изгради огромно зелено пространство, радващо децата ни. Не може да не виждаме, с лошите неща има и добри и това е за всяко управление в страната ни.
Ниски заплати? Да не би общината да е работодател на всички ни?! Къде е държавата?! Къде са частниците?! Да кажем на глас това, което искаме, да призовем да бъдем допуснати да даваме съвети, да участваме активно в управлението на нашия град, на нашия роден дом.Всичко останало са само балалайки, които целят осмиване, обругаване и насаждане на омраза. Ние не трябва да мразим, ние не трюбва да злобеем, ние трябва да се преборим с добро.
Питам: Нима всеки трябва да стане кмет или общински съветник, за да бъде чут?! Защо забравяте,че имаме права, когато видя, че гражданите на Кърджали имат желание да работят отговорно за общността си, тогава ще се включа в протест?!
Сега НЕ! Сега това е манипулация, използват се увеличенията на данъците, за да си играят някои хора на политика, но трябва да се израсне, за да определяш мнението на хората.
Защо не погледнете програмата на Общината за развитие, това правих последните дни, защото исках да разбера за себе си, толкова ли са черни хората, там ще видите ясно и точно какво е изпълнено от предизборните обещания и там ще може да си направите равносметка за какво да надаваме глас.
Господин Кмете и Вие господа общински съветници, след като можете да пишете местните закони и правила, ще трябва да намерите начин и път да се обърнете към гражданите и да намерите правилния път за включването им в управлението на града. Много от Вас не знаят защо са във властта, нека дадат място на такива, които имат смелост, желание и мисъл да направят нещо добро от позицията си. Рано или късно системата изритва некадърниците.
Мога да напиша още много, но не искам да губя времето на съгражданите си.
Изказах своето мнение относно протеста утре и смятам, че разумните хора трябва да си вземат своето решение, ще бъдат ли манипулирани или ще се преборят за правата си по адекватен начин.
Не на протеста утре! Не на политическите манипулации! Не на обидите!
Да не позволяваме да се превърнем в пионки в ръцете на ДОСТ, ГЕРБ, БСП и ДПС!
Да на диалога! Да на добрите отношения!
Бъдете здрави и весели празници!
Айлин Мюмюн,
Кърджали, 19 декември


24rodopi.com
Изпрати :

+ коментара + 30 коментара

Анонимен
19/12/16 15:28

Къв протест? кой по ред? 65 или 102? Нищо не става от вас. А и за какво? Данъците са приети. Аз пред общината с партията на ислямистите няма да отида. Утре ще ви пуснат снимките в турските вестници с текст, че сте се събрали, за да искане забрана на алкохола и задължително носене на бурки.

Анонимен
19/12/16 15:35

Щом нещо тръгва от фейсбук, нищо няма да се получи. Протест нямаше да има, а сега вече съвсем.
Момичето е много право.

Анонимен
19/12/16 15:37

Браво. Това е самата истина.

Анонимен
19/12/16 15:43

Това ли е гражданския протест на "протестърката" маргарита Павлова, да излиза от офиса на ГЕРБ. ВЪЗМУТЕН СЪМ, ЩОТО НИ МИСЛЯТ ЗА ГЛУПАЦИ.

Анонимен
19/12/16 15:58

Gospoja,gospojitse Aylin.Pirvo iskam da podcertaya ce ne simpatiziram na politiceska partiya,no kato grajdanin na Kirdjali procetoh pozitsiyata na politiceska partiya Dost procetoh i veseto pismo. Iskam da vi zadam nyakolko vaprosa. 1 Kakvo tocno ne vi haresa v pismoto na partiya Dost i koe ot napisanoto ne otgovarya na istinata i ako e taka se obosnovete s fakti?2 Zasto izpitahte nujda da zastitavate nastoyastiya kmet na Kirdjali?Ne e li vyarno ce v Kirdjali nyama osvetlenie?Ne e li vyarno ce ulitsite sa pod vsyakakva Kritik? Ne e li vyarno ce mnogo hora napusnaha grada i si izkarvat hlyaba v Evropa? Da gospodata ot obstina Kirdjali ste kajat dirjavata nyama pari,no az pitam zasto i otkide namirat pari za kupuvane na glasove po vreme na izbori????

Анонимен
19/12/16 16:02

Страхливците никога не протестират , защото ги е страх.Страх е сковал всички като Г-жа Мюмюн.Страх за работното място,страх от партията,страх от работодателя!Роби на СТРАХА!

Анонимен
19/12/16 16:04

i kvo stana razdeliai i vladei i vseki protest umira v zarodish tova e to politikata

Анонимен
19/12/16 16:21

Истинска гражданска позиция ! Браво, целувам Ви ръка ! Ако в града ни, ако в държавата ни имаше повече хора като Айлин Мюмюн,
досега да сме се изчистили от политическия боклук !

Анонимен
19/12/16 16:22

никога няма да се оправим никога няма да можем да живеим като бели хора никога никога смешно

Анонимен
19/12/16 16:27

Програмата пред общината:
1. Гледане на филма "Дърветата умират прави"
2. Митинг в подкрепа на Сюлман Гюкче, посланикът който Турция ще си го отзове

Анонимен
19/12/16 16:39

Терминът ЗАЕДНОСТ се отнася само за вихрушката на ДПС. Всичките от ниво общински кмет на ДПС до депутат на ДПС сте от един дол дренки и гледате само ЗАЕДНО как да рекетирате и да крадете , затова искате да сте във власта.

Анонимен
19/12/16 16:47

Дейба и боклуците. На циганите дават по 50 лева за да им идват на учредителните събрания, а в Кърджали ще се присламчват без пари към гражданския протест.

Анонимен
19/12/16 17:02

Kogato obstinskia savet i kmetstvoto iskat uvelichenia na plastaniata, predi tova da pitat s pisma po bg post s mesten referdndum mestnite hora. Ako sa saglasni horata, togava da uvelichavat plastaniata. ako horata ne iskat, togava da namaliavat administrativnite razhodi. naprimer nie vse oste ne znaem kolko leva struva elektroenergiata na kmetstvo kardjali prez vsichkite godini na upravlenie na tozi kmet - za vsiaka godina pootdelno i da sravnim razhodite...klimaticite na kmetstvo kardjali se uvelichavat. A kak kmetstvoto raboti za uvelichavane na pechalbite na obstinata? Kak raboti za spravedlivia dostap na vseki chovek pri posestenie v obstinskite slujbi naprimer da ima chist i dobre poddarjan parking, na koito da si spre kolata za 10-15 minuti, dokato si svarshi rabotata tam. Kak kmeta izpolzva obstinskite tereni, gori, reki, ezera, baseini, zali, ulici, za da pecheli pari i da gi modernizira?
Kmetstvoto ne e bedno. Slujitelite sa marzelivi i ne davat realen iasen otchet na izbiratelite kakvo, koga, kade, kak, za kolko sa rabotili, kakav rezultat sa postignali v pklza na izbiratelite i kakva e sledvastata goliama cel.

Анонимен
19/12/16 17:02

Заради кандидатите за кметове, които Лютви Местан наложи като председател на ДПС в Северна България, ДПС загуби няколко общини. Заради него хората започнаха да се отдръпват от ДПС, а сега на последните избори ДОСТ не можа да вземе и 3 000 гласа в област Кърджали.

Анонимен
19/12/16 17:06

ОТ КАКВО ДА НИ Е СТРАХ НАС ПЕНСИОНЕРИТЕ ЧЕ ДА НЕ ПРИСЪСТВАТ НА ПРОТЕСТА А И МЛАДИТЕ КАК ЩЕ СЕ ПЛАЩАТ ТЕЗИ ДАНЪЦИ ПИТАМ С ТЕЗИ МАЛКИ ПЕНСИИ.ОБЩИНАТА ТРЯБВА ДА ПОДПОМАГА СВОИТЕ ГРАЖДАНИ ЧЕ СА НА РЪБА НА МИЗЕРИЯТА ДА ВИЖДАТЕ ЧАКАНЕ НА ПРАЗНИЦИТЕ И УСМИХНАТИ ХОРА. ДА ИМА ВЕСЕЛИЕ ЧЕ ИДВА РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО КАКТО ТОВА СЕ ПРАВИ И ВНАЙ ЗАКЪТАННОТО СЕЛО И ГРАД ОТ КЪРДЖАЛИ НАГОРЕ А НИЕ И ПО ТОЧНО КМЕТСКАТА УПРАВА НИ СЕРВИРА ТЕЗИ ДАНЪЧНИ УВЕЛИЧЕНИЯ.ПОЗОР И ВСИЧКИ ПРЕД ОБЩИНАТА КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ПРОТЕСТИРА ЗА ПЛАДНЕШКИТЕ ОБИРИ НА УПРАВНИЦИТЕ НИ.

Анонимен
19/12/16 17:09

който е за Ердоган, да дойде пред общината на протест

Анонимен
19/12/16 17:15

Коментара ми го няма! ТРОЛОВЕТЕ ТУК ОЩЕ ПО-ВЕЧЕ МЕ УБЕЖДАВАТ УТРЕ ДА ПРОТЕСТИРАМ!

Анонимен
19/12/16 17:27

"Крадецът вика дръжте крадеца!"

Анонимен
19/12/16 17:35

Предлагам на г-н Кмета да вземе пример от Кмета на Община Кирково, който не е си е платил данъците да се дават на съдия-изпълнител. Не може бедния да си плаща, което е капка в морето, а на бизнеса да им виси стотици хиляди задължения.. Чакам отрицателни реплики от хората, които съм засегнал...

Анонимен
19/12/16 17:38

Троловете се активизирали в някаква група във Фейсбук и вие си мислете, че ще има някакъв ефект. Колко не сте в час, горките.

Анонимен
19/12/16 17:46

Финансовият комфорт от Турция, който Сюлейман Гьокче осигурява на тези от ДОСТ е във вреда на самата Турция, защото тези пари не отиват да кауза, а са крадат. Крадат се бе, крадат се. Даже по обратния път се връщат рушвети за чиновници в Анкара.
А после питат защо турците в България не искат да се записват в ДОСТ, а на събранията има само платени роми.

19/12/16 20:10

Nezabavno tryabva da se otstranyat dps ot vlastta

Анонимен
19/12/16 20:18

Kogato obstinskia savet i kmetstvoto iskat uvelichenia na plastaniata, predi tova da pitat s pisma po bg post s mesten referendum mestnite hora. Ako sa saglasni horata, togava da uvelichavat plastaniata. ako horata ne iskat, togava da namaliavat administrativnite razhodi. naprimer nie vse oste ne znaem kolko leva struva elektroenergiata na kmetstvo kardjali prez vsichkite godini na upravlenie na tozi kmet - za vsiaka godina pootdelno i da sravnim razhodite...klimaticite na kmetstvo kardjali se uvelichavat. A kak kmetstvoto raboti za uvelichavane na pechalbite na obstinata? Kak raboti za spravedlivia dostap na vseki chovek pri posestenie v obstinskite slujbi naprimer da ima chist i dobre poddarjan parking, na koito da si spre kolata za 10-15 minuti, dokato si svarshi rabotata tam. Kak kmeta izpolzva obstinskite tereni, gori, reki, ezera, baseini, zali, ulici, za da pecheli pari i da gi modernizira?
Kmetstvoto ne e bedno. Slujitelite sa marzelivi i ne davat realen iasen otchet na izbiratelite kakvo, koga, kade, kak, za kolko sa rabotili, kakav rezultat sa postignali v pklza na izbiratelite i kakva e sledvastata goliama cel.
Naprimer kolko novi obstinski publichni klozeta v obstinata - v parkovete, gradinite, parkingite, pazarite, garite, autogarite i spirkite?! Kolko ot starite deistvat?

Анонимен
19/12/16 22:25

Утре на протеста - независимо от партийните страсти, защото
те не ни интересуват. Но увеличението е нагло и неоснователно!!!

Анонимен
19/12/16 22:46

Гопожа Мюмюн да не е член на ДПС

Анонимен
19/12/16 23:16

Анонимен 19/12/16 22:46, естествено, че е член.
Не се срамува от безхаберието в общината...?

Анонимен
20/12/16 00:25

Г-жо Мюмюн,
Каква сте на г-н кметът?
Нещо май сте му длъжница.
Или добре ви плащат за това?
Ха ха, много прозиращо...

Анонимен
20/12/16 08:58

ДА

Анонимен
20/12/16 09:22

Половината дрънкате глупости. Спрете САНИРАНЕТО това е бича, кражбата на века. Кой ще плаща този салтанат, естествено аз и ни, ние всички. Тези пари под една или друга форма ще се дават. А грабителите милионери ще се увеличат. Бил ми развивал дребния и среден бизнес. Да ти плюя на бизнеса щом се развива за сметка на бедния и ограбен народ?!

Анонимен
20/12/16 10:51

Sanirane bez pari, zdrave bez pari, gora bez pari, iasovir bez pari, parking bez pari, vlak bez pari, ministri bez pari, parlaamente bez pari, prezidenti bez pari, stroitelstvo bez pari, politici bez pari, slugi bez pari, partii bez pari, tv i radio bez pari, cultura bez pari, nauka bez pari, asker v afganistan be pari, jandari bez pari, rabota bez pari, miliarderi bez pari, atomni centrali bez pari, gradski klozeti v parkkvete bez pari, mitnici bez pari...ami vie ste si postroili veche comminizma? Ai chestito i da vi e sladko! :-)

Публикуване на коментар

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи