Много златни находища има в Кърджалийско, твърди Христо Терзиев, наричан Българският Индиана Джоунс.
"Река Марица е златоносна, дори в равнинната й част, тази, която минава през Пловдив. Ако там се бръкне на 50-100 метра със сонда, ще се открие огромен залеж. По-едрото е по горното течение, затова в града и най-близката околност благородният метал не се добива. Трябва да се изкопае цялата Марица до скала, което на практика е невъзможно", заявява пред "България днес"историкът нумизмат Христо Терзиев. Българският Индиана е категоричен, че по реките в Родопите, в Средна гора, в някои части на Стара планина, в Странджа, Сакар има находища, които с упоритост може да се използват. Най-големият къс, който той намирал, е с тегло 20-22 сантиграма, една пета от грама.
А страната ни си е истинско Елдорадо - американски спътници са установили, че златото под Пирин и Родопите е за над 1 трилион долара, това пък твърди Кирил Стаменов -  златотърсач с 35-годишен стаж. Той е създател и председател на Българската асоциация на търсачите на самородно злато и метеорити. „Средна гора, районът около Пловдив, Източните Родопи около Ивайловград и Кърджали - това е българският Клондайк“, според нашенския златотърсач номер 1.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/12/16 13:45

    БЪЛГАРСКИЯТ ИНДИАНА ДЖОУНС? НЕ СТАНАХА ЛИ МНОГО ПРЕТЕНДЕНТИ ЗА ТОВА ИМЕ - ХРИСТО ТЕРЗИЕВ ,НИКОЛАЙ ОВЧАРОВ И НЕ ЗНАМ ОЩЕ КОЙ.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/12/16 15:53

    Какво ти трябва колко са претендентите. Безработните да грабват такъмите и да хукват към деретата да промиват злато щом сме в Клондайк...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/12/16 17:20

    kiril stamenov mnogo smesno 35 godini da e tirsil tozi covek lije kato dirt siganin

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.