С домашно приготвени ястия седмокласници от „Славейков” зарадваха всички в училището. По тяхна идея се организира разпродажба на традиционните баници, тиквеници, питки и други кулинарни изкушения на изнесени маси в коридора на училището, а събраните от тази инициатива средства в размер на 113 лева ще бъдат коледният подарък от учениците за учителката по история Христина Стайкова.
„Месец декември винаги се свързва с празниците. Започваме да мислим за украса на коледната елха, привличат ни светлините от магазините, усеща се духът на празниците! Средата на месеца свързвам с уханието на коледните сладки с канела, с камбанения звън и празничната трапеза”, споделя седмокласничката Теодора Шанева.
Именно с празниците и традициите свързват децата от клуба ,,Свят - човек - слово" по проекта ,,Твоят час" всяка своя дейност в последния месец на годината. Задачата на всеки участник в клуба бе да представи своето родно място като опише обредите преди празниците, традиционното облекло и ястията, характерни за този край и за този период.
Пламена, например, представи носия от Ивайловградско и табло, на което показа нагледно как протичат празниците в нейното село - Долно Луково. Изабел, от своя страна, се появи в родопска носия и с характерното за този край слово омая присъстващите, разказвайки как процъфтяват читалищната дейност и туризмът в Смолянския регион.
Гости на проявите на клуба бяха всички учители, ученици, родители и приятели на училището. "Както покоряваме върховете в науката и спорта, така вярваме в доброто, включваме се в благотворителни акции, посрещаме бъдещия ден с усмивка!", ентусиазирана е Теди Шанева, изразявайки мнението и емоциите на всичките си съученици.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.