На този етап нямаме нагласата да подкрепяме нито Реформаторският блок (РБ), нито Патриотичния фронт (ПФ), коментира Цвета Караянчева, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ, по националното радио.
„Нека да минат изборите, българските граждани да посочат коя ще бъде най-голямата политическа сили и кой ще бъде в следващия парламент. Ако сега кажем „С този или с онзи ще управляваме“ няма да е честно“, допълни Караянчева. По думите й, конфигурацията в новия парламент ще бъде много важна и ще предопредели пътя и развитието на страната по-нататък.
„Не искаме хората да си мислят, че мажоритарният вот обслужва ГЕРБ и БСП, както се тиражира“, подчерта Караянчева, според която трябва да се получи избирателна система, която не толерира никого.
Мажоритарният вот, както се оказа, е доста сложна избирателна система. Виждам устрема на госпожа Мая Манолова, но тя не е направила най-важното за един мажоритарен вот – районирането, а там е тънкият момент, защото може да се окаже, че има области, които нямат никаква представителност в парламента. Начинът, по който се направи районирането, ще бъде определящ за броя на народните представители от определена политическа сила“, каза още депутатката.
На въпрос дали решаването на новите изборни правила ще остане за следващото НС, Караянчева отговори: Може и така да се получи. Когато политиците се заиграват с нещо, което не им е много ясно, се получават проблеми. По-добре сега да направим разговорите, да изчистим тези моменти и да може наистина да се получи една избирателна система, която да не толерира никого, но да дава представителност на цяла България да има представители в парламента.
„Субсидията се променя в Закона за политическите партии и там има възможност да се направи съответното намаление“, така Караянчева коментира оставането на партийната субсидия 11 лева за догодина, въпреки волята на избирателите, изразена на референдума. „Трябва да има намаляване на субсидията, но в никакъв случай според мен не бива да има премахване на тази субсидия, защото тогава автоматично партиите стават олигархични“, допълни тя.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/12/16 16:19

    Народа каза с ДА на промяната и с НЕ на задкулисието и статуковото на корумпираните и некомпетентните Калинкииииииии.....в цял свят върви промяна

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/12/16 16:44

    Задължително да се намали субсидията, тя не трябва да е повече от 3-5 лева. Второ, не разбирам защо ако се премахне изцяло субсидията, партиите ставали олигархични. Че те и сега са такива и не знам дали има здравомислещ човек, който да не го знае това.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/12/16 19:24

    Ами издържайте се от членския внос на членовете си бе, Караянчева! Аз не искам да ви издържам от моите данъци! Нахалството ви няма граници и като влезете в този парламент всички ставате сякаш направени по калъп!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/12/16 09:24

    Г-жа Караянчева защо не намалите заплатите на на/родните представители/от 5 хил. на 2 хил./,на общинските съветници заплатите/от 600,00 лв. на 250,00 лв./да видим тогава няма ли да има пари за увеличаване на минималните пенсии.Вие може да не искате патриотите,но народа ще гласува за тях ,както и един милион пенсионери ще гласуват за тях.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/12/16 09:29

    СПРЕТЕ С ВАШИТЕ БЕЗАКОНИЕ








    СПРЕТЕ С Е ВЕЧЕ НАРОДА ВИ КАЗА ЧЕ НЕ ВИ ИСКА А ВИЕ ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА НАХАЛСТВАТЕ


    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/12/16 10:25

    Г-жа Караянчева защо не намалите заплатите на на/родните представители/от 5 хил. на 2 хил./,на общинските съветници заплатите/от 600,00 лв. на 250,00 лв./да видим тогава няма ли да има пари за увеличаване на минималните пенсии.Вие може да не искате патриотите,но народа ще гласува за тях ,както и един милион пенсионери ще гласуват за тях.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен5/12/16 15:15

    Какво бе как да намалят заплатите на народните представители, тия хорица гладни ще умрът залните те . Те нетрябва нищо да получават. Да намалят и заплатите на директорите в болницата в к-ли - на сто човека начисляват пари да могат после да им ги дадът чисто душичките те - и те са гладни и жаднир няма какво да ядът

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/12/16 15:30

    Много правилен коментар.В България общините са общо 265 на брой средно по 40 общински съветници със заплата средно по 500,00 лв.на месеца за една година са 63 600,000,00 лв.,които се дават за нищо.Без да имаме в предвид надутите щатове,а пенсиите са увеличени с 4 лв.Това не е ли подигравка с тези 1 мл. пенсионери?.Ето защо не трябва да се сърдите на патриотите.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен5/12/16 16:49

    На мажоритарния избор не трябва да се позволява кандидатирането на корумпирани, крадци, наркомани,пияндета, всякакви педали и на курви. Няма Хелзински комитет, няма ЕВРОПЕЙСКИ КРИТЕРИИ забрана с закон!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.