Стотици кърджалийци останаха без ток в най-студения ден от началото на есенния сезон. Минусови бяха температурите в сутрешните часове на 1 декември, когато започна… плановото прекъсване на ел.захранването в блокове „Бяло море“, „Чайка“, Люляк“ и други.
За проблема ни сигнализираха кърджалийци, които разчитат единствено на ел.енергията за отопление. Срокът, посочен от EVN, за прекъсването на ел.напрежението е 8.00 – 17.00 часа.
„Възмутен съм, че в най-студения ден се прави това планово прекъсване на захранването от страна на EVN. И след като е планов, а не авариен ремонт, защо се прави точно сега? Проблемът е, че това ще продължи и в следващите дни, видно от сайта им. Подадох сигнал директно към EVN, но от там ми отговориха само, че това е планирано и толкова, без никакво обяснение защо се прави точно сега“, заяви за 24rodopi.com студуващ в дома си кърджалиец.
Той ни предостави и писмото, което е изпратил до компанията EVN:
Здравейте, искам да ви поздравя с планираното прекъсване на ел.енергията в най-студения ден! Заслужавате само адмирации за далновидното решение да правите ремонти през м. декември.
Ако въобще прочетете писмото ми, се надявам сами да разберете каква глупост сте направили. А за отговорите, които дават телефонистите ви, направо нямам думи.
Само искам да попитам едно - къде бяхте и спахте в по-меките и топли месеци от годината да си правите плановите ремонти, а се наложи сега това?".
Планово спиране на тока днес има и в района на Жинзифово, посочват от EVN. Утре ще прекъсват ел.захранването на места в Момчилград и Кърджали.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/12/16 13:17

    тези от evn добре ли са, какво ще правят майките с малки деца в този студ, ами пенсионерите къде да се дянат и какво ще стане с електроуредите ни в този студ навън като останем цял ден без ток? може ли такава недомислица?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/12/16 13:40

    Заради горските на ГЕРБ не можахме да си докараме дърва сега заради ЕВН ще мръзнем от студ.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/12/16 14:08

    "Подадох сигнал директно към EVN, но от там ми отговориха само, че това е планирано и толкова, без никакво обяснение защо се прави точно сега"

    Ето една теория. Идва края на годината, счетоводството на дадена фирма им казва, че излизат на голяма печалба и за да не плащат данък печалба се изписват ударно разходи.
    В болниците въведоха пръстов отпечатък, за да не могат да се искат пари за нещо, което не е извършено. А при монополите като ел. и вик дружествата кой гарантира, че изписаните разходи за труд и материали са реални, защото все пак влизат в цената на ел. енегията и оттам и в цената на всички стоки и услуги. Отделно се ползват и външни фирми. Не че някой ще даде отговор ...
    А пък "планови" спирания за по 6-7 часа просто показват, че тука ни имат за аборигени и стадо. В нормалните държави, ако се спира захранването за толкова време се осигуряват мобилни дизелови генератори с голяма мощност, способни да заместят цял трафопост, и са монтирани на шаси на камион. Но както казах за аборигени в третия свят защо да си правят труда. Но виж ако имаше регулатор и съд на място да им зашият една глоба от 1 милион лева, ще видите как другия път сами ще се сетят за някои работи.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/12/16 17:20

    Тъпи комунистически номера!При бай Тошо,а се е застудило и падне сняг и хоп запас 15 дена.До кога ще им търпим номерата?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/12/16 19:30

    Това си е, чисто планово безобразие! При една добра организация,плановите дейности могат да се извършат, с минимални срокове на прекъсване на електрическата енергия, а не за дълги периоди от време!

    ОтговорИзтриване
  6. Кирила1/12/16 19:35

    И аз им писах миналия месец защо се налага есенно време това планово спиране на тока. Аз съм с новородено дете и не е редно да ми спират тока за няколко часа. Да си правят профилактиката лятото!!! От ЕВН се направиха на неразбрали и ми отговориха нещо съвсем различно,което нямаше нищо общо с въпроса ми

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1/12/16 21:45

    Безобразие, не стига, че трябва да търпим високите цени на тока, ами сега и това - при студа навън да ни е студено и в къщи.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен1/12/16 21:48

    защо от евн не ни уведомиха чрез медиите няколко дена по-рано както сами пишат че трябва на страницата си?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.