ГЕРБ няма да подкрепи предложенията за драстично увеличение на данък сгради, такса смет и налозите върху по-високия клас автомобили в Кърджали, съобщиха от пресцентъра на партията.
Както първи 24rodopi.com писа преди две седмици, на 15 декември Общинския съвет ще гласува увеличение на трите налога. Жителите на община Кърджали ще плащат с около 10-15 на сто по-висока такса „Смет“ през 2017 година. Причината за скока е констатацията, че през 2016 година кърджалийци са произвеждали повече боклуци.
Днес три комисии - „Икономическа политика и общинска собственост“, „Законност и обществен ред“ и "Устройство на територията", гласуваха „За“ увеличението на местните такси и данъци за отпадъците, автомобилите и имотите.
Групата съветници на ПП ГЕРБ е твърдо против тях, посочиха от партията.
„Не сме подкрепили предложението на общинската администрация за повишаване на данъците в Постоянните комисии, ще гласуваме против и в пленарната зала“, категорични са от ГЕРБ, откъдето напомниха, че няма положително становище по въпроса от ПК по финанси.
„Осъдително е да се товарят гражданите с ново, непосилно за тях данъчно бреме с цел закърпване на дупките в бюджета и изтичането на публични средства за неприоритетни нужди и обслужване на корпоративни интереси. Това, което се случва е нагледен пример за порочна фискална политика, която неглижира потребностите на хората, изтисква доходите им до предела на възможностите и на практика тласка болшинството от домакинствата в Кърджали към социалното дъно. Възразяваме срещу промените в Наредбата за местните данъци и такси. Настояваме за широка обществен дебат по темата, ще продължим да разобличаваме опитите на кмета и екипа му да пълнят механично хазната за сметка на данъкоплатците и да имитират финансово оздравяване, орязвайки разходите за образование, култура, спорт и социална политика”, заявиха съветниците от ГЕРБ.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/12/16 09:19

    Аман от популисти

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/12/16 09:39

    НА ТЕЗИ СЬВЕТНИЦИ ОТ ГЕРБ ДА ИМ ПРЕДЛОЖИМ ДА СЬСТАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВО С МАНДАТА НА РЕФОРМАТОРИТЕ ВИЖДАТЕ КАК МИСЛЯТ ЗА НАРОДА

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/12/16 09:46

    А на какво основание ще се увеличат ,да плащаме цял живот позара ли
    Давайте си пазара на банката и града да тръгне малко да се съживява , Срамота е Европейски град а тънем в тъмнина ,какво става с уличното осветление на пазара на колелото има един електрически стълб който не е светил от 20 години
    Основна вина града да е в това положение носи и редакцията която не публикува критиките към власт имащите

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/12/16 09:46

    А на какво основание ще се увеличат ,да плащаме цял живот позара ли
    Давайте си пазара на банката и града да тръгне малко да се съживява , Срамота е Европейски град а тънем в тъмнина ,какво става с уличното осветление на пазара на колелото има един електрически стълб който не е светил от 20 години
    Основна вина града да е в това положение носи и редакцията която не публикува критиките към власт имащите

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/12/16 10:43

    БСП пак мълчи, мълчи - значи ще гласуват увеличението

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/12/16 11:07

    На Кмета му е лесно с данъците да запълва хазната. Хората са казали: На чужд гръб и сто тояги са малко.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/12/16 11:09

    алооооооооооо редактора

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/12/16 13:38

    С ГЕРБ или без всичко ще се приеме.
    Докато всички общински съветници и общинари работят за себе си това ще се случва.
    Кой гражданин е отишъл и се е изказал на общинска сесия за проблемите на града.
    Кмета предлага , съветниците приемат.
    И виновни няма.Всички са безмозъчни същества.
    Защо да си развалят келепира?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен13/12/16 13:49

    "Основна вина града да е в това положение носи и редакцията която не публикува критиките към власт имащите"

    Айде сега. Има къде-къде по-зависими медии от 24 родопи. Поне се публикуват и критични статии към местната власт. Още не са изпаднали в пълна зависимост, което е добре.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.