„Картините, които Женя Палазова рисува, наистина са много хубави и красиви, на мен лично ми допадат. Те са изчистени, без много натрупвания, в тях има много свежест, отваря ти се душата”. Това заяви кметът на община Ардино Ресми Мурад при откриването на третата самостоятелна изложба на младата местна художничка Женя Палазова. Той почерта, че това което твори младата художничка, се цени не само от нейните съграждани, но и от гостите на Ардино. „Не за първи път съм използвал нейни картини за подаръци при посещенията си до наши побратимени общини. Убеден съм, че успехът й ще продължи и хората, които харесват нейните картини ще се множат”, каза още Ресми Мурад.
Залата на Общинския музей се оказа тясна, за да побере множеството любители на изящните изкуства. Събитието уважиха областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, директори на детски градини, учители, общественици, граждани и много ученици.
Танер Чобанов, уредник на музея, представи младата художничка пред присъстващите. „За мен е чест и професионална радост да Ви приветствам в залата на Общински музей-Ардино, в която откриваме една изключително приятна изложба от живописни творби на нашата съгражданка Женя Палазова”, заяви Танер Чобанов. Той подчерта, че Женя се очертава като
един перспективен млад живописец, който ще радва с картините си не само ардинската общественост, но ще се развие и като национален, а защо не и като един над национален творец.
Развълнувана младата художничка сподели, че работи предимно вечер. „Обичам да рисувам предимно пейзажи, които показват живота в миналото, както и стари родопски къщи. Любим художник, от който черпя вдъхновение, е Игор Сахаров”, заяви Женя Палазова. Тя отговори на множеството зададени въпроси от малките си почитатели. Родопчанката се обърна към тях с думите: „Никога не трябва да спирате да следвате мечтите си. Това, което най-много искате, независимо колко е трудно, е да продължите да се борите, за до го постигнете”.
Женя Палазова е родена през 1984 година в Кърджали, но живее в Ардино. Семейна, с едно дете. Завършва Висшето училище по Агробизнес и развитие в Кърджали. Започва да рисува от много ранна възраст. Досега е представяла свои картини в читалището в Ардино. Желаещите да се насладят на творчеството на младата художничка, могат да заповядат в залата на Общински музей-Ардино. Изложбата ще продължи до края на месец януари 2017 г.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.