www.24rodopi.com

Сюлейман Великолепни, Хитлер, Сталин и Тодор Живков влязоха в „Славейков” (снимки)

вторник, декември 60 коментара


Знаменателни исторически личности от различни епохи си дадоха среща в Актовата зала на СУ "Петко Рачов Славейков" в Кърджали по време на 8-мия исторически маскен бал под надслов "Из дневника на младата историчка". Събитието бе организирано и проведено като част от дейностите на клуб "Млад будител" с ръководител Димитър Димов в рамките на проект "Училище за шампиони", финансиран по оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж”.
Интересни превъплъщения показаха единадесетокласниците, участващи в проекта. За много от тях това бе първа актьорска изява, преминала с изключителен успех и с бурни аплодисменти от страна на многобройната публика.
Спартанец и персиец разиграха батална сцена под зорките погледи на богините Атина и Афродита. Английските кралици Елизабет и Мария Тюдор размениха писма помежду си в спора за короната. Сюлейман Великолепни се опита да обвини в предателство Хюррем, но любовта му победи ревността. Двама хайдути организираха борбата за освобождение на България, а Райна Княгиня разказа за ушития байряк. В обща сцена се изявиха живелите в различни епохи и различни части на света владетелки Екатерина Велика, Елизабет Кастилска, Мария Антоанета и Клеопатра. Своето място на историческата сцена с култови фрази и поведение получиха Хитлер, Сталин и Тодор Живков. Всички те присъстваха на различни страници в дневника на младата историчка - в ролята новият председател на Ученическия парламент Супита Шенкова.
Официален гост на маскения бал бе директорът Милко Багдасаров.
Димитър Димов не пропусна да благодари на директора на Театрално-музикалния център в Кърджали за костюмите и традиционно добрите взаимоотношения. Целта на проявата, по думите на ръководителя на клуба, е представяне на един поглед върху историята по един интересен, нестандартен и запомнящ се начин. Макар и фундаментална, историята е трудна наука, а днешните младежи я възприемат по-лесно по този разчупен начин.
24rodopi.com 
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи