В очакване на най-светлите християнски дни, в навечерието на новогодишните празници, участниците в проект „Училище за шампиони"  в СУ „П.Р. Славейков" подготвиха празничен коледен концерт. Откриха го най-малките участници от клуб „Шарени ритми" с гръцкия народен танц сиртаки, който изпълниха деца от различни етноси. Те споделиха, че танците обединяват децата в клуба и създават нови приятелства. Техните връстници от клуба на Маргарита Демирева „Българският език – моят ключ към успех" се представиха със стихове и песни под надслов „Коледна въртележка".  Зрителите бяха погълнати от интересната драматизация „Две сестри" по Георги Райчев на клуб „Българският език – моят ключ към успех" с ръководител Калинка Жисова. Галина Стефанова и нейният клуб „Шарени ритми" пък зарадваха всички със своите стилни облекла и майсторски изпълнени танци „Трите моми" и турско хоро. Достойно се представи и клуб „Българският език - моят ключ към успех" с ръководител Бонка Стамболиева с изпълнение на „Коледно веселие". Публиката бе приятно изненадана от „Младите будители" и техният ръководител Димитър Димов. Те рецитираха „Поетичен рецитал за щастието" по стихове на Дамян Дамянов. Стихове за любовта, изпълнени с много чувство, докоснаха всички присъстващи.
Презентации за своята дейност предложи клубът „Млад археолог" с ръководител Венелин Башев със заглавия „Древна Гърция" и „Тракийска култура". „Природозащитници" с ръководител Милка Белева показаха серия от презентации: „Планини в Азия и Африка", „Планини в България" и „Планини в Европа". Мултимедийни проекти на тема „Коледа", отразяваща коледното настроение на участниците на клуба и „Честита Коледа", свързана с обичаите и традициите по време на коледните празници, представиха „Виртуален свят" и техният ръководител Мая Стойчева. Също така те бяха подготвили кошница с новогодишни късмети за всички присъстващи.
Изключително вълнуващ бе спектакълът на мъниците от клуба на Бонка Стамболиева. Те бяха изработили много интересна презентация на тема „Легенди за Коледа и коледната елха", разказваща как се празнува Коледа в Европа и традициите в България. Децата пяха песни и рецитираха стихотворения за зимните празници и за Бъдни вечер. Тържествено и емоционално завърши концертът на славейковските шампиони. Така под светлината на коледните звезди всички се изпълниха с духа на българската Коледа.
Проектът се реализира с помощта на „Европейски структурни и инвестиционни фондове", по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен разтеж"; Приоритетни оси „Образователна среда за активно социално приобщаване"; Наименование на процедура „Образователна интеграция на учениците от етническите малцинства и/или търсещи или получили международна закрила".

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.