Депутатът Шабанали Ахмед е потрошил и два служебни „Мерцедес“-а на Главното мюфтийство. Това се казва в писмо до 24rodopi.com на бивш служител на Мюсюлманското вероизповедание по повод публикацията „Депутат катастрофира с „Мердецес“-а си в Кърджали! Шабанали Ахмед четял и отговарял на съобщения в WhatsApp, не видял движещата се пред него кола“. Пътните инциденти, за които ни информира източникът от Главното мюфтийство, са станали във времето, когато Шабанали Ахмед беше председател на Висшия мюсюлмански съвет.
„При втората катастрофа дори главният мюфтия Мустафа Хаджъ не издържа и каза: „Няма да ти позволя да купиш пак нова кола, вземи моята“, съобщава служителят на Мюсюлманското вероизповедание.
Според него Шабанали Ахмед потрошил първия служебен „Мерцедес“ в Турция. „На връщане от ифтар (благотворителна вечеря) в Измир той катастрофирал в района на Одрин. Колата напуснала пътното платно и се преобърната в нивата. Вероятно шофьорът е заспал“, твърди източникът. Тогавашният председател на Висшия мюсюлмански съвет пострадал леко, но автомобилът бил със сериозни щети. След огледа, застрахователят стигнал да извода, че не си струва да се прави ремонт и „Мерцедес“-ът бил продаден на автоморга в Хасково.
Втората катастрофа е станала до бензиностанция „Лукойл“ край Черноочене. Шабанали Ахмед пътувал от Кърджали за родното си село Водач със служебния тъмносин „Мерцедес“, когато пред него от бензиностанцията изскочила друга кола. Бившият мюфтия не успял да реагира бързо и последвал сблъсък. За ПТП-то вината е на водача на МПС-то, което извършило непозволена маневра.
„И вторият „Мерцедес“ беше за моргата. Главният мюфтия Мустафа Хаджъ се ядоса и каза на Шабанали, че този път той ще си купи нова кола и даде своето БМВ на председателя на духовния съвет“, твърди източникът ни.
Скоро обаче Шабанали Ахмед върнал служебната кола на Главно мюфтийство, защото стана народен представител.
Информацията за пътните инциденти ни бе предоставена с копия на документи непосредствено след публикацията за последната катастрофа на независимия народен представител, но се наложи да я забавим, за да бъдат проверени фактите и автентичността на свидетелствата. По време на проверката ни се установи, че Шабанали е катастрофирал и в далечната 2006 година с „Рено Лагуна“ в района на Крумовград. Автомобилът бил на Районно мюфтийство - Хасково.
Припомняме, че последното ПТП на депутата е отпреди месеци. Той се блъснал с „Мерцедес“-а си в движеща се пред него кола на бул. „Беломорски“. След инцидента на помощ му се притекли строителни предприемачи, които ремонтират джамии в България. Един от тях потвърди пред 24rodopi.com за инцидента.
Шабанали Ахмед Дурмушали е роден на 3 юни 1978 година в село Водач, община Черноочене. След като завършва началното и основното си образование в родното си село, е приет в мюсюлманското училище в Момчилград - СОИУ.
През 1999 г. по програма на Главно мюфтийство заминава за университетско обучение в Кралство Йордания. След изкарване на трисеместриален подготвителен курс по арабски език в Йордания, през 2001 г. се записва във Факултета по теология към "Университета Селчук" в Коня, Турция. През 2005 г. се дипломира от същия университет с успешна защита на дипломна работа по ислямско право.
На 1 януари 2006 година е назначен за заместник-районен мюфтия в Районно мюфтийство – Хасково, а на 10 ноември същата година е избран от Висшия мюсюлмански съвет (ВМС) за изпълняващ длъжността районен мюфтия на Кърджали. На 19 април 2008-ма Националната мюсюлманска конференция му гласува доверие като член на ВМС. На 20 май 2008 г. от ВМС е избран за районен мюфтия на Кърджали, а по-късно става председател на ВМС.
В момента е независим народен представител. След като бе изключен от ПГ на ДПС и от партията, той стана учредител на партия ДОСТ.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

22 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/12/16 08:47

    Брей това мюфтийство явно има много пари щом си позволява такива луксозни коли като чорапи коли сменят те и митничарите минаха

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/12/16 09:14

    E mnogo golyama novina, publikuvate edni nesta ce nqma kakvo da se kaje. Covek narocno li pravi teq nesta kakvo si mislite. Na vseki moje da mu se slucvat sistite nesta.Stiga gluposti.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/12/16 09:16

    Добре кажете ми сега,човек завършил в йордания,с какво е полезен в парламента.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/12/16 09:17

    Да служебна кола, купена с парите на народа,лесно се кара и троши.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/12/16 09:48

    ХАХа Нямате друга работа и все мерите ташак с Шабанали...Защо така бее хорааааа???

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен12/12/16 10:06

    Deribeyco, deribeyco Allahin sopasi yok... Sen ve cevrendekiler kul hakkiyla, camilerden, minarelerden caldiginiz paralarla aldiniginiz arabalarin hayirini gormeyin...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен12/12/16 10:53

    Shabanali ne beshe izkliuchen , a sam napusna dps, razlikata e ogromna rodopi, budete obektivni.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен12/12/16 11:33

    Вече си има личен шофьор

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен12/12/16 15:03

    С крадени и то от джамии пари скоро в ада ще гори...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен12/12/16 18:19

    Българсрската Държава и нейната Православна Църква открай време никога несе занимавал с Мюслюманските Настоятелства Главното Софийско Мюфтийство на Мюслюмааните Р.България Българското министерство на Вероизповеднията Р.България не позволява на Гл.Мюфтийство да изкупува луксозни коли. тези коли са дарения от Арабските Държави или от Турският дианет.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен12/12/16 19:50

    hodja vav val4a koja.pa iska oshte da e lider

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен12/12/16 20:17

    С крадени и то от джамии пари скоро в ада ще гори...ХАХа Нямате друга работа и все мерите ташак с Шабанали...Защо така бее хорааааа??? защото е гъ,,о лизач и помияр,

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен12/12/16 20:46

    Той е пратен в Йордания от ДС тоест ДПС ,И цял живот ще служи за тях,ДОСТ МОСТ са заблуда на противника.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен12/12/16 20:51

    На Шабанали скоро ще му се дари ролс-ройс модел 2017, ще пукнете от завист мамка ви комунистическа.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен14/12/16 13:06

    Изборните резултати в област Кърджали са били по малко заради изтичане на информация към сараите от достаджиите от някой вътрешен човек който е стар познайник в сараите
    кой или коя е ?
    това се говореше снощи във Възрожденци

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен14/12/16 13:08

    ОСТАВЕТЕ ШАБАНАЛИ ВИЕ ОТ ТОЗИ ВЕСТНИК ДРУГА РАБОТА ИЛИ ДРУГИ НОВИНИ НЯМАТЕ ЛИ
    ЗНАЕ ГО ЦЕЛИЯ РЕГИОН ,ЧЕ СЛУЖИТЕ НА ДПС НО СТИГА С ТОВА ПРОГАНДИРАНЕ
    ПРЕДЛАГАМ КОЙТО НЕ Е ОТ ДПС ДА НЕ ЧЕТЕ ВЕЧЕ ТОЗИ ВЕСТНИК ТОЙ Е САМО ВЕЧЕ НЕ ВЕСТНИК А ПРОПАГАНДА НА САРАИТЕ

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен14/12/16 13:09

    Имате грешно инфо Мюфтийството никога не са имали мерцедеси за мюфтиите си и никога такава кола мерцедес нито един освен главния не е карал така че инфото е грешно

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен14/12/16 13:11

    Може ли родопи да публикувате кои депутати и кои общински кметове какви коли имат и на колко години са
    ако ви стиска разбира си

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен3/1/17 20:16

    S edna duma vsicki sa kradlivi maımuni.Nımat strah ot Vsevişniya daşe .Gospot ne bırza

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен4/4/17 19:43

    абе братя турци ..какво му е ценното на този келкафалия че тука някои абдали го защитавате? Прост селянджър който гледа като трактор и нехае за никой отруден човек в тази област.Не се научихте бе ей хора че само ви използват такива кретени които си живеят охолно а вие теглите.Некадърника ислямист кола не може да кара иска да управлява ?

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен21/5/17 15:52

    Неграмотни прости хора, които вземат шофьорска книжка с връзки или рушвети ,, така се получава

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен21/5/17 15:52

    Неграмотни прости хора, които вземат шофьорска книжка с връзки или рушвети ,, така се получава

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.