Има списък с български граждани, на които е наложена забрана за влизане в Турция. Това става ясно от официално писмо на Анкара, което вече е на бюрото на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, разкриха за 24rodopi.com отлично осведомени източници. В списъка фигурират политици, бизнесмени, общественици, това пък разкриха пред 24rodopi.com турски източници.
Запитването към официалните турски власти от наша страна било отправено във връзка със скандалното връщане на български депутат от ГКПП „Капъ куле“ на 11 ноември. Той тръгнал за южната ни съседка, като пътуването му било свързано с балотажа на президентските избори на 13 май. В петъчният ден на турската граница обаче му бил връчен формуляр, в който било записано, че му е забранено да влиза в Турция. В документа не ставало ясно защо му е наложена такава мярка.
Народният представител не е получил отговор и от служебните лица на граничния пункт.
Причините за мярката не се посочвали и в писмото-отговор от Анкара.
Ръководството на Народното събрание чрез Министерството на външните работи и българския посланик в Анкара, се обърнало към турското външно министерство. Отговорът, че депутатът няма право да пътува в Турция, защото фигурира в така нар. „забранителен списък“, е от турското вътрешно министерство и е предаден в парламента по същия етапен ред.
Както вече 24rodopi.com писа, скандалът влезе и в турския парламент. Депутат на най-голямата опозиционна сила в Меджлиса – Републиканската народна партия (CHP), е отправил парламентарно питане към министрите на вътрешните и външни работи. Защо народен представител от българския парламент не е допуснат да влезе в Турция – този въпрос, пита турският депутат.
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/12/16 09:48

    E kak nyama da gi virnat te pocti vsyaka sedmica sa v Turciya.Kakvo pravyat tolkova tam. Pone da kajat i horata da ne mislyat za tyah. haahah

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/12/16 10:01

    Правят си хотели по Турция с нашите пари депутатите от ДПС, какво друго да правят там?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/12/16 10:04

    Анаджиииии

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/12/16 10:16

    Sled nova godina vsicki deputati i obstina kirdjali kmetove nyama da mogat da vlizat v Turtsiya ste hodyat vece v Rusiya tam e myastoto im

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/12/16 10:19

    Predi izborite ste im publikuvat imotite V Turtsiya .

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/12/16 11:43

    сигурно купуват цигари и алкохол от фришопа и го продават в турция ... хахаха

    ОтговорИзтриване
  7. Сега и Москва трябва да въведе забрани на някой Български граждани.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен15/12/16 13:28

    Повече от ясно е,че само Ердоган агата ще подреди така наречените праваджии.В България нито една партия или лидер не можа да подреди големите праваджии.

    ОтговорИзтриване
  9. И в България не трябва да се допуснат тези праваджии

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен15/12/16 17:38

    AMI SEGA....KO PRAIM

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен15/12/16 19:17

    yazuk yazuk mi sq kvo sha praim kustite i vilite izmir i ankara?

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен15/12/16 20:44

    kato ne vi puskat v ankara sha odite v most i bezvodno anadunmu.

    ОтговорИзтриване
  13. Mom4ilgrad15/12/16 23:12

    Po4etniqt lider da se probva da mine ot Kapi Kule ako e babait.Ot saraite moje da komandva kato izpie 3 dubleta chivas!tova e Turciq nikoy ne moje da se barka na tqhnata politika

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.