Тийнейджърът, който блъсна с „Ауди“-то си моторист на улица „Сан Стефано“, остава без книжка за 12 месеца. 19-годишният О. Ш. ще влезе в затвора за 5 месеца, ако в следващите 3 години се издъни.
Това е решението на Районния съд за една от тежките катастрофи в центъра на Кърджали.
Както първи 24rodopi.com писа на 27 август, 28-годишен мотоциклетист е със счупен глезен след катастрофа на ул."Сан Стефано" в областния център. Мотористът бил блъснат от автомобил „Ауди" с водач О.Ш.(19), който навлязъл в лентата за насрещно движение на улица "Сан Стефано".
О. Ю. Ш. е признат за виновен в това, че на  27.08.2016г в гр.Кърджали, ул. "Сан Стефано", при управление на моторно превозно средство-лек автомобил марка "Ауди", модел А6, с рег.№К-6386-ВВ, нарушил правилата за движение-чл.6, т.1 от ЗДвП-(Участниците в движението: 1.съобразяват своето поведение...с пътните знаци и с пътната маркировка), като не се съобразил с пътен знак със задължително предписание Г9-"преминаване отдясно на знака" и по непредпазливост причинил средна телесна повреда на Д.К.Б., изразяваща се в счупване на малкия пищял на дясната подбедрица в долния му край, довело до трайно затрудняване на движението на десния крак. Осъжда го на наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 месеца. Същото се отлага изпълнението на така наложеното наказание за срок от три години от влизане на присъдата в сила.
Съдът налага на О.Ю.Ш. наказание „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 12 месеца, считано от датата на отнемане на свидетелството му за правоуправление. Той ще плати и направените в хода на досъдебното производство разноски в размер на  347.76 лева, както и 30 лева за вещо лице.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.