„Турция осигурява на България комфорта да посрещне спокойно коледните и новогодишни празници“, заяви два дни след изявлението си пред "Миллиет" посланикът в интервю за "Дарик"

„Още не бяха изпратили съболезнователна телеграма след атентатите в Истанбул, а разпространиха предупреждение българите да не пътуват за Турция", възмущава се пред вестник „Миллиет“ турският посланик в София Сюлейман Гьокче. Това пише водещият всекидневник в материал под заглавие „Турция с остро предупреждение към България“ , визирайки двата атентата на 10 декември, при които загинаха 44-ма души и 155 бяха ранени. Публикацията е от 15 декември.
„С голяма тъга посрещаме единствената реакция на Министерството на външните работи на България, която се заключава в предупреждение за българските граждани да не пътуват за Турция. То бе отправено без да бъде засвидетелстван акт на съболезнования и ако трябва, ще предупредя сериозно, че има действия, които са неразделна част от установените правила и етикет на дипломацията“, подчертава Гьокче, цитиран от вестника.
Веднага след двойния атентат в Истанбул – пред стадиона на „Бешикташ“ и парка „Мачка“, в генералното консулство в Бургас бяха отворени специални книги за изразяване на съболезнования. Пръв се отзова лидерът на новосъздадената партия ДОСТ Лютви Местан, формация с доминиращо участие на турците,  пише „Миллиет“.
„Още веднъж изразяваме съчувствието си към новата голяма болка на турския народ. Ние споделяме тази болка, ние живеем с тази болка. Ние сме заедно в борбата срещу тероризма в Турция. Аз съм сигурен, че Турция ще даде своя отговор на тероризма, ние вярваме, че съседната ни държава отново ще бъде страна, живееща в мир“, посочва Местан.
„Душите ни плачат. Винаги ще сме до турския народ“, това пък казва Касим Дал, създател на Народна партия „Свобода и достойнство“. С него в консулството е бил и депутатът Корман Исмаилов.
Два дни след изявлението си пред „Миллиет“, дипломатът се появи в студиото на радио „Дарик“ и коментира в друг нюанс актуалните събития. „Турция осигурява на България комфорта да посрещне спокойно коледните и новогодишни празници“, заяви в „Годината“ на „Дарик“ турският посланик у нас Сюлейман Гьокче. „Виждам, че хората в България вече са в сезона за празнуване. Прекрасно е, но всъщност Турция ви осигурява този комфорт“, каза Гюкче.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

31 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/12/16 17:15

    Г-н Гьокче раздели турците в България на " наши " и " чужди " и сега плаче ! И иска от българите да го уважават ? Първо уважавай своите,анадънму достум!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/12/16 17:46

    Господин Гьокче, още ли не разбрахте, че бай ганчовската из.ет е най мразещата нация, която ви презира и мрази до БЕЗкрай!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/12/16 19:11

    България е длъжна да се грижи преди всичко за живота, здравето и сигурността на българите. Ако някой не приема това за първа и най-естествена реакция на едно демократично общество, то този някой е от страна, в която живота на хората няма никакво значение. Страна с репресии и тирания.

    ОтговорИзтриване
  4. ДО 17,15 НЕ ТОЙ РАЗДЕЛИ ТУРЦИТЕ ОТ РУСНАЦИТЕ

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/12/16 19:12

    Стига сте насаждали омраза! А вие видяхте ли Турция да поднесе съболезнования за Хитрино или за атентата в Бургас, да не изброявам! Още повече, не се знае в официално писмо дали не са изразили депутатите ни съболезнования. Никой не иска терор, няма значение дали е в Турция или Китай! Жалко е винаги, когато умират невинни, независимо какви са.
    от една БЪЛГАРКА

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/12/16 19:43

    A DPS s agent Dogan izpratiha li saboleznovaniya

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/12/16 22:21

    До 19:12
    За Хитрино предложиха даже помощ .

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/12/16 05:59

    ДО 19,12 не си гледал новините Турция още на втория ден поднесе съболезнования даже искаше да помогне но нашите политици отказаха

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/12/16 08:54

    Г-н Гюкче,стига сте се правили на ущипана госпожичка.Престанете да мрънкате и да се оплаквате от нас,вашите съседи.Разбира се,че ще има предупреждение да не пътуваме до вашата тъй опасна държава.О хилядолетия /за добро или за зло/ние живеем заедно турци и българи и заедно преживяваме и радостите и тегобите си.Ние имаме много приятели в Република Турция и много тъжим за невинните жертви.И вместо да обвинявате вземете се в ръце и повишете сигурността на клетите турци.Само тогава ние с удоволстваие ще пътуваме и ще се радваме на красотите на съседна Турция.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен18/12/16 09:11

    17:46 А ти резако мизерен и малоумен не забравяй, че все пак "байганьовската изм.т" ти е осигурила спокойствие да живееш спокойно и възможност да се развиваш, въпреки петвековните издевателства, които сте вършили по тези земи. Надявам се да оценяваш жеста, пача мазна и миризллива.
    От един БЪЛГАРИН

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен18/12/16 09:48

    А ВЛАДИМИР ЗИДАРОВ Е РУСКИЯ АГЕНТ ТОЙ Е БИЛ И СИ Е ДОНОСНИК НА ДС И ВКР . КОЙ ЛЕГНА НА РУСИЯ????? КОЙ С/по стар манафски обичай /СИ ПОДЛОЖИ ГЙОТА???? НАЛИ НЯМАШЕ ДА СЕ ИЗВИНЯВА НА РУСИЯ КОЙ СЕ МОЛЕШЕ РУСИЯДА ПРЕМАХНЕ САНКЦИИТЕ СИ ??? КОЙ КОЙ РУСОФИЛА РЕДЖЕП ТЪПИЯ ЕРМАЛАК ЕРХАЙВАН . КОЛКО СТРУВА ЕДНА ТУРСКА ЛИРА ??? КЪДЕ Е ТУРСКАТА ИКОНОМИКА В МОМЕНТА /ИЗВЪН 30 те РАЗВИТИ ИКОНОМИКИ / КОЙ СЕ МОЛИ ДА СЕ ПРОДАВАТ ДОЛАРИ,ЕВРО И ЗЛАТО ЗАДА НЕ СЕ СТИГНЕ ДО ПОРЕДНИЯФАЛИТ ???? КОЙ ВОДИ ТУРЦИЯ КЪМ НЕОТЛОЖЕН РАЗПАД СЛЕД ВЕЧЕ 40 ГОДИШНА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА АМИ ЛАЗА БРЕ ГРУЗИНСКИЯ ПОМАК ЕРДОГАН.ПОЛИТИЧЕСКАТА УРУСПИЯ ЛЯГАЛА В ЛЕГЛОТО НА БКП СДС ДПС Е АГЕНТ ПАВЕЛ КАРИАРИСТ И ДОЛЕН ДОНОСНИК ГЛОБИВАЛ УЦЕНИЦИ ЗА ГОВОРЕНЕ НА МАЙЧИН ЕЗИК Ж ЦЕНТЪРА НА МОМЧИЛГРАД КОГАТО БЕШЕ УЧИТЕЛ ТАМ.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен18/12/16 09:59

    9.11А ти българин миризлив и малоумен също не забравяй ,че пишеш и сьществуваш благодарение на спокойните 500 години !!!! Един турчин

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен18/12/16 10:04

    19;11 и 19;43 ТУРЦИЯ Е СЪЗДАДЕНА ОТ ПОМАК КЕМАЛ С ПАРИ И ОРЪЖИЕ ОТ СЪВЕТСКА РУСИЯ ПРЕЗ 1924 ,ПАК ОТ ТАМ НО ПРЕЗ 1926-27 СЕ ВЗЕМА ЕЗИКА ЗА ПИСМЕНАТА И ЕЗИКОВА РЕФОРМА НА КЕМАЛ /ЗА ОСНОВА ПОЛЗВА ЕЗИКА НА СЪВЕТСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РЕПУБЛИКА АЗЕРБАЙДЖАН И КАЗАХСТАН/. ЗАЩО ВИНАГИ ВИ Е КРИВ НЯКОЙ РУСНАЦИ, БЪЛГАРИ, ЕВРЕИ, "ХАМЕРИКАНЦИ".....?????? МЛАДОТУРСКИЯ ПРЕВРАТ СВАЛИЛ ПОСЛЕДНИЯ СУЛТАН СЕ ИЗВЪРШВА С ВОЕННОТО УЧАСТИЕ НА БМОРО И ЧЕТНИЦИ ОТ БЪЛГАРИЯ ЗАТОВА МНОГО ОТ ТЯХ ПОЛУЧАВАТ РЪКОВОДНИ ПОСТОВЕ , ОТЛИЧИЯ, И ПАРИЧНИ НАГРАДИ В СВЕТСКАТА МЛАДОТУРСКА ДЪРЖАВА, БИЕ СТЕ ЗАДЪЛЖЕНИ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ КОИТО СА В ОСНОВАТА НА СЪЗДАВАНЕТО НА СЪВРВМЕНА ТУРСИКИ ДЪРЖАВИЦА И НЯМА КАК ДА НЕ СЕ ПРЕТИСНЯВАТ КАТО ГЛЕДАТ КАК ТУРЦИЯ СЕ ВОДИ КЪМ РАЗПАД И ПОРЕДЕН ФАЛИТ И ИКОНОМИЧЕСКИ СРИВ.

    ОтговорИзтриване
  14. Няма за какво да спорим.
    Миналото е останало във историята.
    Днес Днешна ТУРЦИЯ е Велика държава има втората модерна армия в НАТО и е Първата по боеспособнаст.
    НАЗДРАВЕ.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен18/12/16 12:10

    otvarqyte granitsite neka bejanskata valna ot teroristi, nepokisti i tqlata sgan da mine prez balgariq, togava 6te gi vidq tezi babiti , kogato po4nat da garmqt zrivovete ida im iznasilvat jeni i detsata - mnogo ste neblagodarni

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен18/12/16 12:21

    Ататюрк е помак,а ти си един глупак и безмозьчен маймун седящ в студения панел и ръсещ мозьк!!!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен18/12/16 12:44

    Достум ЕРДЖАН , а сега Турция с кого се разбира добре - с Русия или с Америка? При кого отиде Ердоган - при Путин, Обама или Европа? Не си в час достум, не си в час както винаги ! Само с яламалък не става, трябва и малко акъл ! Анадънму?

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен18/12/16 17:40

    Хе,Зафериус.Ти нещо май си излязъл от час.ИМАХА армия..........после един /знаеш кой/ се погрижи за нея.
    9.59 И тебе те има,щото не успяха да те довъзродят.Е,в съседната ти любима държава го правят успешно-наред.Не сте дорасли за идеите нито на Ататюрк,нито на който и да е.Там ви е мястото-в блатото.Евалла на Ердоган,само сопа.

    ОтговорИзтриване
  19. До 17.40.
    Прав си неможаха.
    Поканиха ме службите с отворени сметки.
    Покани ме аметчо резултат нулев.
    Вярно е излязох от час.
    Не мога да преглътна Харам.
    Не коленича пред вашия господ Пари.
    За мен живота е прост и необикновен с думите на Васил иванов Кунчев.
    ЧИСТА И СВЯТА РЕСПУБЛИКА.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен18/12/16 18:53

    9:11 това за спокойните 500 години можеш ли да отидеш и да го кажеш в онази църква в Батак ... или пък на Шипка и още безброй места? А азбуката - Българската азбука, е от Светите братя Константин Кирил Филосов и Методи. Едва ли и ти, кривоглавецо, можеш да напишеш "Вашата азбука" откъде е.Ако успееш ще те черпя един дьонер. А пък ако кажеш и какво положително нещо сте дали на света-прибавям и джик кьофте!Имаме ли сделка? ;)
    От онзи Българин!

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен18/12/16 19:43

    do

    18/12/16 09:11

    Я, сик.ир бе нещастник!
    Какво си ми осигурил ти бе мекотело?!
    Глупак!

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен18/12/16 20:18

    Не е имало никакьв Батак,ама ви е кеф да живеете в робска лъжа,с за буквите са написани от визазантийските монаси Кирил и Методий по поръчка на императора(византийский)!!!!(за справка руска история...)

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен18/12/16 20:19

    Слава на велика Турция ,

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен18/12/16 21:53

    Зафер Ага, ти си един много интересен и добър Човек. Наздраве!

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен18/12/16 23:35

    Корена на Ататюрк е от Македония.Баща му е назначен митничар в Солун,където се преместват родителите му и той е роден там.Селото от където са преди няколко години беше реставрира къщата на дядо му като музей.В селото живеят турци(юруци).Още един голям турски писател Назъм Хикмет също е роден в Солун.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен19/12/16 11:09

    Ататюрк е роден в село Небежда, район Голо бърдо, днес в Албания! В това село никога не са живели турци, но всички били мюсюлмани и носели арабски имена! Бащата, Али е местен, от същото село! Майката на Ататюрк се казва Зюбейде и е българка-мохамеданка от Охрид!Бащата решава да се засели в Солун и да се заеме с търговия. Така и прави. Само че става така, че Али умира твърде млад! Грижата и подкрепата за малкия Мустафа поема чичо му, бащин брат!Той го записва в Солунското кадетско училище! Там Мустафа се проявява като много прилежен и ученолюбив ученик! По този повод учителите решават да му дадат второто име-Кемал! Кемал от арабски се превежда като прилежен, подреден човек! До тогава това не е било име, а почетно звание! То се е прибавяло към основното лично име, в случая Мустафа! Или преводът на Мустафа Кемал е Мустафа Прилежния!Не случайно Султан Абдул Азис праща в София за военен аташе именно Мустафа Кемал-майчиният му език е български и той тъкмо поради това ще е най-успешен в мисията си в България! Не случайно Мустафа Кемал залюбва дъщерята на генерал Ковачев, Димитрина-просто проговорила е българската му кръв! През 1908 година Мустафа Кемал оглавява Младотурския бунт. През 1923 година основава никому неизвестната до тогава държава Турция! През 1934 година турският Парламент избира за първи президент на държавата Мустафа Кемал и го обявява за АТАТЮР,баща на турците! Само че първият президент на Турция обявява, че са ТУРЦИ само тези, които са родени в държавата Турция след основаването й през 1923 година. Така се оформя и мохамеданското име на българина МУСТАФА КЕМАЛ - АТАТЮР!

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен19/12/16 11:51

    11.09 и какво от това?И още под секрет,че да любиш бьлгарка не е нужен бьлгарски корен,а хормон( мъжки)!!!!

    ОтговорИзтриване
  28. Малоумни високо планински Джентълмен 11,09.
    Ти си един великолепно прост человек.
    Всичко свързано с Нашия Велик Пълководец Мустафа Кемал е Така засекретено че тъпунгери като тебе да си блъскат безмозъчните тикви за да открият нещо в нищото.

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен19/12/16 19:57

    Зефериус, за теб всички знаем че от староарабски името ти се превежда като "осрана камила"! Казват, че човека винаги си прилича на името-но в твоя случай ти пряко си осраната камила! В Арабската пустиня такива камили обикновено ги колят преждевременно... Особено когато много дрискат като теб...

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен19/12/16 21:16

    Ха ха ха зафере толкова е секретно /само може би за карагйози / колкото е секретно досието на таткати в ДС и кои и откаде е .Секретно е в Турцуя зада го измислят и напишят по някое време както е изгодно на някому.А пишат ли и дали е разсекретено че musalima от Солунско кйто си срабвал анасонлиика е Масон .Няма ништо лошо да си помак лаз туркопул .... ама тои ве прави Турци едва след 24 .Татар Ахмед Сокола еиииииии пръв турчин е сигурно.а лаза ермалък ?????? ЧЕТЕТЕ МИДХАД ПАША НЕ БОЛИ АМА ВИЕ ГО ЧЕТЕТЕ КАТО ДЯВОЛА ЕВАНГЕЛИЕТО. ТОЙ И ЛАЗА АЗИАТСКИЯ ПАМАК ДЕМЕК ВИ КАЗА ЧЕ СТЕ БЕЛИ ТУРЦИ УТРЕ ШЕ ВИ НАПРАВИ/ТОЙ МОЖЕ ДА ВИ НАПРАВИ ДАЖЕ ВИ Е ПРИЯТНО ПО СТАР МАНАФСКИ ОБИЧАИ/ И ЗЕЛЕНИ СИНИ .... ТУРЦИ .ДА ВИ Е ЧЕСТЕТА НОВАТА ЧИЧЕК ТУРСКА РАСА . ХА ХА ХА

    ОтговорИзтриване
  31. до 19.57.
    Zafer в превод е Победа.
    Но по твоята логика става такаа.
    В боевете на Каймакчалан Българската армия спечели Насрана камила.
    Българо Сръбската война Насраната комила спечели България.
    Може би за това всичко вие насрано на Българите.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.