Гражданката Емилия Савова даде воля на гнева си, след като в края на дебата й беше дадена думата, пише Бгнес в анализ на вчерашната сесия в Кърджали. „Вдигайте налозите, но направете нещо! За нищо не ставате, ДПС, ГЕРБ, БСП, реформатори, всички се подигравате с хората! Правите много лошо впечатление! Аз твърдя, че ние нищо ново не сме получили в този град от години, а положението става все по-лошо. Вие идвате само, за да вземете едни пари като заплати, а ние се трепем по тъмните улици и газим в боклуците. Харчите нашите пари, не е много ясно какво правите с тях“, развика се от трибуната Савова.
Както вече 24rodopi.com писа, жителите на община Кърджали ще плащат по-скъп данък сгради догодина. Увеличението бе прието с 22 гласа „За” срещу 15 „Против” по време на редовното заседание на Общинския съвет. След скока на налога, за масов апартамент от 62 кв. м в кв.“Възрожденци“ собствениците ще плащат с 9 лева повече, докато за същата квадратура жилище в центъра на града увеличението ще е в размер на 15 лева.
Кърджалийци ще трябва да съберат и допълнителни 570 000 лева като налог за отпадъци през следващата година. Средствата пък ще бъдат насочени към Министерството на околната среда и водите. Поради тази причина таксата за битови отпадъци в общината се увеличава, а скокът бе подпечатан с 22 гласа „За” срещу 15 „Против” на редовната сесия.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

27 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/12/16 08:15

    Евала на Г-жа Савова!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/12/16 08:19

    Тя вместо да пуши като комин на бившето оцз,да спре малко и ще има пари за много нужди!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/12/16 08:32

    съгласен съм с емилия савова

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/12/16 08:44

    Не стават, защото все си подбират свои хора. Като Кунева ги назначават от длъжност на длъжност. Работата не ги харесва, хората не ги щат, но те управниците пак и пак им измислят службички. Я в общините, я в горите, я в ВиК, я физкултурници или съветници ги правят. В същото време толкова морални, кадърни, любезни остават вънка незабелязани, не оценени. Нямат си представа колко злоба и отвращение се е натрупала у гражданите.

    ОтговорИзтриване
  5. Това е съвременно робство. Няма как да се отървете от челюстите на тези алчни управители. Няма значение за кого гласувате те са като пипалата на октопода. Които иска да се отърве от октопода има два изхода Европа или Гроба.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/12/16 09:03

    След като ДПС поряза електората си и им бръкна дълбоко в джобовете с високите данъци да видим, ще се появят ли на протеста!? Ще протестира ли Бай Хасан и баба Айше, или на изборите пак като кротки овчици пак ще гласуват за тях!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/12/16 09:20

    Административните хиени и кръвопийци на бедния,изчезващ народ...Всички марш в полето да копате нещо полезно,засрамете се господа и госпожи измислени и незнайни съветници

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен16/12/16 09:29

    Не я познавам Емилия Савова, но едно голямо БРАВО от мен !

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен16/12/16 09:36

    Съветниците показаха как се гласума като стадо
    Напишете имената на тези които са гласували за увеличение, това са едни безмозъчни същества ,който ще им бъде потърсена отговорност от всевисшия

    ОтговорИзтриване
  10. zaferiyus е казал :

    Идва и Дост които също народа ще ги изхрани и след следващите избори ще вдигнат още повече цените за да има и за тях и за техните фирми обръчи.
    За Кърджали е нужно ОБЕДИНЕНИЕ С НОВИ КАДРИ С ЧИСТО МИНАЛО И СЕГАШНО от страна на българи, турци, помаци и ровите за да има успех на следващите избори.
    Новата партия да се казва Партия Срещу Корупцията

    ОтговорИзтриване
  11. zaferiyus е казал :

    Идва и Дост които също народа ще ги изхрани и след следващите избори ще вдигнат още повече цените за да има и за тях и за техните фирми обръчи.
    За Кърджали е нужно ОБЕДИНЕНИЕ С НОВИ КАДРИ С ЧИСТО МИНАЛО И СЕГАШНО от страна на българи, турци, помаци и ровите за да има успех на следващите избори.
    Новата партия да се казва Партия Срещу Корупцията

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен16/12/16 10:13

    Що Европа бе, Зафериус? Там да не би собствениците на имоти да не плащат данъци? Я кажи каква част от гурбетчиите са собственици на каквото и да било! Значи според теб излиза, че по-добре в Европа без нищо, отколкото тук с имоти, само и само да не се плащат някакви мижави пари във вид на данъци и такси? Сестра ми в Америка плаща като поп за недвижима собственост над 2 000 долара всяка година във вид на данъци и такси, а отделно всеки месец над 100 долара за чистене, ток, асансьор и т.н. на блока, в който има апартамент. Да не мислиш, че тя бере доларите по дърветата, а? Ние тук ревем за няма и стотина лева на година. Аман от анархисти и тъпаци.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен16/12/16 10:18

    ЗАФЕРИУС, СТИГА СИ ДОСАЖДАЛ КЪКЪЛ МОМЧИЛГРАДСКИ!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен16/12/16 10:28

    тук не става въпрос за плащане на данъци и такси,а за тяхното
    ефективно и прозрачно харчене.ако искаш услуга разбира се ще плащаш,но човек трябва и да почуства ефекта,ако ще да се отделят средства за повишаване културата на хората за опазване на средата за живеене чиста.

    ОтговорИзтриване
  15. Този коментар zaferiyus 16/12/16 09:53 не е мой, не съм го писал аз.
    Ще помоля този дето е написал своето име.
    До Анонимен 16/12/16 10:13.
    Да така е навсякъде има данаци и такси НО.
    Те получават за тези данъци и такси качествено обслужване и Техните управници не карат коли за по 100 000/150 000 долара.
    Нямат корупция и обрачи от фирми.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен16/12/16 10:35

    Да,в Америка плащат, но не ходят по тъмни улици, не ги нападат бездомни кучета, няма боклуци.Общината се грижи за всичко това и дава отчет за всеки похарчен цент

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен16/12/16 10:42

    Браво на Емилия Савова!!!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен16/12/16 10:58

    Имам имот и в Кърджали и в Европа. Този в Кърджали нямам път или поне асфалтиран, живея там две седмици на година и плащам 360 лв. За този в Европа който живея целогодишно, имам път и всички други екстри и плащам 280€. Кажете кое е по евтино и кое е по скъпо. Докато такива като Раиф Мустафа и други тем подобни са там ще е така. Единственното спасение е терминал едно и две.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен16/12/16 11:15

    Сестра ти в Америка да не взима четиристотин лева заплата

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен16/12/16 12:00

    10,58 .... Защо ТИ хващаш терминал едно и две, а не "другите тем подобни" не се окажат в Софийския или без претенции, може и в Пазарджишкия!?

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен16/12/16 12:02

    БРАВО, ГОСПОЖО САВОВА!
    ДОБРЕ, ЧЕ СМЕ ЖЕНИТЕ ЗАЩОТО МЪЖЕТЕ ГИ ВИДЯХМЕ КАКВО МОГАТ И КОЛКО ГИ ИНТЕРЕСУВА КАКВО СТАВА В КЪРДЖАЛИ! ЩЕ СЕ ВИДИМ НА 20 ДЕКЕМВРИ ОТ 12 ДО 13 ЧАСА ПРЕД СГРАДАТА НА ОБЩИНА - КЪРДЖАЛИ.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен16/12/16 12:33

    Областния може да върне решението за ново разглеждане поне в частта за фирмите, където е по-голямо увеличение като сума. За жилищата могат да се прежалят 10-15 лв. отгоре, но при фирмите става въпрос за стотици и хиляди левове отгоре, които в крайна сметка ще се вземат от работниците и клиентите им.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен16/12/16 12:34

    Сестра ти защо не живее в Кърджали а живее в Америка..?

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен16/12/16 13:15

    Докато в България всички назначения са партийни такива ще ни управляват .Партиите се месят в назначаването и на чистачки в институциите .Никой не го интересува професионализма а на коя партия се кланя.Затова младежи терминал 2 е спасението .

    ОтговорИзтриване
  25. АЛООО НЯМА ЛИ ДА МИ ПУСНЕТЕ КОМЕНТАРА............

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен16/12/16 17:17

    Malko sa danacite - uvelichete gi oste - da ima po edno bialo kojeno divanche za vseki obstinski sluga - da si pospiva tam oficialno za trudov stage, za vseki obstinski savetnik toje, da ima klimatik i v vseki klozet na obstinata - to samo tam ne sa kurdisali oste, a i na portiera 2-3 klimatika - da go vdigame rasta na bg proizvodstvo i bg vatreshen produkt ...i pechalbite na amerikanskata targovska banka v Kardjali sa mnogo vajni za bg ikonomika...

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен16/12/16 23:04

    Браво, г-жо Савова!
    Къде е бизнеса, къде са гражданите? НА 20 ДЕКЕМВРИ ОТ 12 ДО 13 ЧАСА ПРЕД СГРАДАТА НА ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ - ПРОТЕСТ!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.