www.24rodopi.com

Кардиологът за новогодишната нощ: Яжте и пийте! Отпуснете си душата и се радвайте!

събота, декември 311коментара

Стресът и напрежението причиняват сърдечно-съдови заболявания и повече пречат на здравето, отколкото това, което ядем и пием, коментира известният кардиолог д-р Сотир Марчев. Така че спокойствие и само спокойствие, съветва той какво да правим в новогодишната нощ. Специалистът е на мнение, че не трябва да се изпада в паника и излишни притеснения. „Както е казал Карлсон, който живее на покрива – спокойствие и само спокойствие“, каза д-р Марчев. Според него любовта към хората около нас е най-мощният фактор срещу стреса: „Отпуснете си душата и сърцето и се радвайте на празниците".
Кардиологът посочи пред Нова тв, че различни нации ядат и пият доста по-нездравословни неща от българите, но смъртността при тях е по-ниска от тази в България, така че явно проблемът при нас е отношението между хората.
"Италианци и французи пият много вино и ядат мазни сирена и имат по-малко инфаркти от нас, германците ядат мазни вурсчета и пият много бира и пак имат по-малко инфаркти от нас, така че яжте и пийте, но бъдете в добри отношения с другите, за да сте здрави", каза още д-р Сотир Марчев.
24rodopi.com
Изпрати :

+ коментара + 1 коментара

Анонимен
1/1/17 22:01

ДОКТОРЕ, МОИТЕ УВАЖЕНИЯ, НО НЕДЕЙ ДАВА ГРЕШНИ СЪВЕТИ!

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи