www.24rodopi.com

Хиляди на митинга в Млечино, Мустафа Карадайъ: Избрахме обединението, а то е ДПС!

събота, декември 2418коментара

Около 2 хиляди души се събраха в Млечино на възпоменателния митинг за жертвите на т.нар. „Възродителен процес". Цялото ръководство на ДПС почете 32-ата годишнина от първия мирен протест срещу смяната на имената. Изселнически лидери и кметове от
Турция дойдоха в Млечино, за да почетат с ДПС жертвите на "Възродителния процес".
„Страхливци" нарече от трибуната лидерът на Движението Мустафа Карадайъ хората на Лютви Местан, които водени от него, поднесоха цветя час преди официалното отбелязване на събитието. Карадайъ посочи, че „обединението носи силата", докато „разединението-слабостта". Лидерът на Движението за права и свободи бе категоричен, че свободата е извоювана, а обединението се нарича ДПС.
На възпоменателния митинг присъстваха зам.-председателят на ДПС Хасан Азис, кметове от региона, евродепутати и народни представители от Движението.  
Както вече писахме, Лютви Местан също държа реч пред паметника в центъра на Млечино, въпреки че нямаше разрешение за партийна проява. Той се появи със 70 свои сподвижници, пристигнали от Турция. Към групата се присъединиха още 40 души от община Джебел.
Текст и снимки: 24rodopi.com.
Изпрати :

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи