Въоръжената ислямистка коалиция „Джейш ал Фатх“, в която влиза „Джебхат Фатах аш Шам“ (бившата „Джебхат ан Нусра“), днес пое отговорност за убийството на руския посланик в Турция Андрей Карлов, предаде ТАСС, като се позовава на информация на в. „Ал Яум ас Сабия“, съобщава бТВ.
На сайта на изданието е качено копие от изявлението на коалицията, която е активна в Сирия.
Припомняме, че посланикът на Русия в Анкара бе убит в понеделник от турския гражданин Мевлют Мерт Алтънташ по време на откриване на фотоизложба в Центъра за съвременно изкуство в турската столица.
По-рано днес турските власти официално обвиниха гюленистите за убийството.
Според местните медии турският външен министър Мевлют Чавушоглу е заявил пред американския си колега Джон Кери, че мрежата на живеещия в САЩ проповедник Фетхуллах Гюлен стои зад покушението.
Това е положението.
Турция ще твърди, че разполагат с доказателства, че организацията на Гюлен FETO е пратила бившия полицай да убие посланика. Ислямският проповедник, който се моли на американците да не го екстрадират в Турция, пък категорично ще отрича да има пръст в покушението. Всъщност, ако към този момент в САЩ се проведе анкета с въпрос „Кой е най-примерният пенсионер, когото познавате?“, две трети със сигурност ще кажат „Оня дядо ходжа от Пенсилвания, който вече и на мравката прави път само и само да си няма проблеми със закона“.
Ислямисти от Сирия вече поеха отговорност за убийството. Утре ще се появят декларации и от други терористични организации…
Ще си останем с хипотезите и декларациите. Друго би било, ако турските спецчасти не бяха ликвидирали атентатора, а да го заловят жив. Още повече, че той изгони присъстващите в художествената галерия в Анкара около 100 души навън. И остана сам, без заложници, без патрони....сам между картините.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/12/16 16:47

    Ами така е Ердоган си знае работата .Следа не оставя В неговата глава е само Гюлен .Той така направи и преврата заради Гюлен .На него Гюлен му трябва.Но се чудя толкова ли са боси в разследването Руснаците та му вярват на този ислямист дето държи жив щит и живо оръжие срещу Европа -няколко милиона бежанци в Турция

    ОтговорИзтриване
  2. Скоро ако кажат че и Васил Левски е Гюленист да не се шашнете.
    Аритметиката казва, Турция трябваше на всяка цена да опази Посланника.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/12/16 19:01

    Как ще заловят жив, нали до вчера е бил до дясното ти рамо?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/12/16 19:53

    Тук обаче е много интересно днипреди случая,имал протести пред руското консулство-недеволството заради Алепо.Тогава защо не са взели мерки за сигурност.Защо полицайте не стрелят по ръката или по краката на Алтънташ,явно шефовете са наредили да ги убият.

    СЛУЧАЯ МИРИШЕ ОРГАНИЗИРАН ОТ ПАРТИЯТА ПСР.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/12/16 22:44

    erdogan ne e vinoven ako tozi covek ne bese v vlast sega balgariya namase da sistestuva ako siseda e dobre sisoyaniye znaci i ti si na spkoystviye tova da ne zabrvqte inaci ste ima golam izrayl i ste rabotite za tqh

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/12/16 13:06

    Дрън, дрън, защо не казват за причините довели до никаква охрана от турските власти на убития руски посланик.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен22/12/16 15:44

    По тази логика този охранител изкарван Гюленист можел да стреля и по президента! Че нали до вчера го е охранявал?!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен22/12/16 16:02

    Ало ДОСТлар! И този човек е мразел руснаците! Вие мразите ли ги ??????? Местан ефенди кажи, чрез ръката на яламите си, че твоята сигурно изсъхна!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.