Разнообразни книги на турски език дариха на библиотеката в ардинското село Млечино изселници от Турция. Литературната инициатива е на Айнур Гюнеш и Леман Чалъшкан Мутлу, представители на побратимената с Ардино община Нилюфер, Бурса.
„Преди няколко месеца посетихме за първи път Ардинския край и съвсем случайно се отбихме в библиотеката в Млечино. Читалищната секретарка Мюмине Ахмед сподели, че имат голяма нужда от турска литература. Тук са корените ни и решихме да откликнем на призива на местната културна институция за набиране на книги в библиотечния фонд на читалището. Всички ние имаме в домовете си лични библиотеки с много книги, които сме събрали през годините. Защото добре знаем - капка по капка, вир става. Мисля, че книгите, които дарихме ще бъдат от голяма полза за културното израстване и развитие на жителите от района", сподели Айнур Гюнеш.
Секретарят на читалището в Млечино Мюмине Ахмед изказва искрените си благодарности за благородния жест на изселниците от Турция. Надява се и други да последват примера им, за да обогатят книжния фонд на библиотеката.
Гюнер ШЮКРИ
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/12/16 14:45

    И достаджиите ще дарят 34 895 корана и други религиозни книги печатани може би в Йемен, Саудитска Арабия и Конго!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/12/16 15:44

    neka da procetat korana da znayat religiyatani
    ane da cuvat ot niyakoi deto misliyat za isliyama kato terorizam seki muslumanin trebva da cete korana

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/12/16 16:13

    Първо ще платят квартирата на Шефа!После охраната, уискито, ловните патрони и ако остане за книги! Последните ако не стават за продажба и пропаганда може и да ги дари ! Ама надали!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/12/16 21:42

    Похвална е инициативата на изселниците от Бурса. Но много по правилно би било пьрво да бяха получили информация от кмета на Ардино колко деца учат турски език и по колко часа седмично?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен31/12/16 15:57

    21.42
    Що?Като се водят ,че учат па български,да не би да го знаят?На какъвто и език да им подарят книги,все тая.Днешните деца книги не четат.И официално може и изобщо да не учат турски,21.42,ама в училище друг език освен турски не ползват.Не се прави на идиот.Знаем си района.
    15.44
    Ами те онези,дето избиха толкова народ по Брюксел,по Германия,Франция,най-много са чели корана.От тебе по-добре знаят религията ти.Май от толкоз четене баш на корана туй излиза.............и впрочем кюрдите също са мюсюлмани,и корана много добре познават,жените им забулени.....та вас ли да уважаваме,тях ли или всичките сте като онези,много челите корана?И вие ще се броите за почитатели на Ататюрк.Сигурно се върти като пумпал в гроба си като гледа докъде си докарахте турцията.Язък!

    ОтговорИзтриване
  6. zaferiyus2/1/17 19:06

    Ей сън не ви хваща Българите за нашия език. Ние сме си Турци и ще учим Турски, ще имаме книги на Турски, Преса на Турски.
    Но това не означава че не искаме Български или сме Душмани на България.
    Приемете че ние сме като вас но имаме си наш език и култура.
    Няма как да спрете нашите права.
    Всички Човешки и Международни форми на разбиране са на наша страна.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.