„За разлика от други години, философията на бюджета за отбрана претърпя развитие. От гледна точка на предизвикателствата, които ни очакват в областта на сигурността, го смятам за недостатъчен. Като държава член на НАТО сме поели ангажимент за достигане на 2% от БВП разходи за отбрана. Затова трябва да отчетем като правилна стъпка увеличаването на военния бюджет общо на 1,66% за следващата година в сравнение с 1,35% т.г.“, твърди пред „Българска армия“ депутатът от Кърджали Мустафа Ахмед, който е член на парламентарната Комисия по отбрана. Той подчертава, че заедно с колегите си от комисията са подкрепили разумните предложения, свързани с гарантиране на националната ни сигурност.
„Но като парламентарна група ще продължим да настояваме да се отделят средства и за модернизирането на Сухопътни войски (СВ). Това засега не е направено и се надяваме това да не се отрази сериозно на цялостната ни сигурност. За това се пропуска още една година, тъй като модернизирането на СВ, ВВС и ВМС трябва да се разглежда в един формат, а не на парче. А с модернизирането на СВ гарантираме и сигурността на границата ни. Настоявали сме и увеличаването на заплащането с изравнен с МВР коефициент да става балансирано и за целия състав, като ще направим необходимите стъпки. Не може една част от служителите да бъдат забравени. Това е повторение на грешката по отношение на СВ, но по отношение на повишаване на възнагражденията на част от състава“, посочва Мустафа Ахмед.
Той твърди, че през годините намалени били средствата за компенсации на военнослужещите, което сериозно се отразявало на мотивацията да се избира военната професия и да се остава в нея. „А това са обезщетенията за тежката служба и лишаването от определени права. Това е демотивиращо на фона на големия недокомплект в Българската армия, а при екстремни заплахи за националната сигурност демотивацията се превръща в рисков фактор. Затова е важно и да изравним коефициентите за заплащане на служителите в системата на МО с тези на МВР“, допълва народният представител.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/12/16 16:59

    А за армията от получаващи минимални заплати и минимални пенсии, за армията на хиляди фалшиви инвалиди смучещи НОИ вместо да внасят, за армията проклинаща корупцията, далаверите, золумите на политиците мислите ли? Или по команда сте против плоския данък да се махне и богатите да плащат повече, крадците и търгашите, укриващите печалби, даващите на ръка над минималната мошеници и не актуализиращи години наред заплати бизнесмени и подобни да не излизат до живот от затвора? Въобще горе е един цирк и вината на политиците е обща. Гордейте се с най бедния народ на Европа! Вие там където сте се съединили избраните от всички партии под покрива на УЖ Народно събрание нали сте добре? Вашите заплати са обвързани с минималната, тя скача и Вие скачате. Тук скачате там скачате тя пак скача а какво става в частния бизнес .....? До кога ще се търпят 200 евро заплати и 75 евро пенсии при 35-45 години работа? И до колко години ще работят половина чакащи пенсии в небивалата безработица за да съберат тези скапани точки останки от Костово време, яростно защитени от Нейков, Христова и всички Вас? Може би по Ваша преценка до навършване на70-80 години или е най добре всички на социална пенсия или повечето да умрат преди да се пенсионират. Позор! Засрамете се всички там горе! Не забравяте че сте избраници на народа! Леви, десни, средни, всички разплакахте този народ!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.