„Когато темата за вдигането на данъците влезе в дневния ред на колективен орган, в който водещата дума е „политика“, тогава емоцията на опозицията и отговорът на управляващите стават едно  и се стоварват върху най-невинните. В случая с предстоящото вдигане на налозите в Кърджали, това са гражданите на Кърджали, жителите на цялата община. Власт и опозиция на местно ниво трябва да подходят възможно най-коректно към жителите на общината“, коментира пред 24rodopi.com народният представител Мустафа Ахмед относно утрешният дебат в Общинския съвет и очакваното увеличение на такса „Смет“ както и на налозите за сградите и по-мощните автомобили.
„Обществената дискусия се получава през медиите, но това става в последния момент. По-рано трябваше да се каже на хората кое налага увеличението. В дълг към хората са всички, а не само определена група или вносителите на докладните. Следва да се обясни на данъкоплатците за оздравителната програма, сравнението с други общини, дали има резерви в бюджета за малка стъпка назад или няма такива резерви“, каза кърджалийският депутат.
„Сигурен съм, че ОбС на ДПС и общинските съветници от Движението ще подходят много отговорно и се надявам да намерят компромисно решение – минимизиран вариант на повишение на данъците и таксите. Ще покажат загриженост за бюджета, отговорност пред изпитанието на оздравителната програма и ще намалят тежестта на плащанията от жителите на общината“, подчерта Мустафа Ахмед.
Депутатът коментира и поведението на групите от ГЕРБ и БСП, които са категорично против вдигането на налозите.
„Много ми се иска да вярвам, че опозицията мисли за гражданите на Кърджали, но имам усещането, че предизборният популизъм прелива в декларациите им. В реакциите им трябва да се усеща привкус повече на данъкоплатци и отговорни люде за утрешния ден на общината, а не толкова много на приближаващите предсрочни парламентарни избори и очакванията им от техния изход“, допълни Мустафа Ахмед.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/12/16 15:24

    Моля Ви, прочете и вземете в предвид мнението и на данъкоплатците и на представителите на бизнеса. Те също имат виждане и мнение по въпроса!!! Намерете други източници за попълване финансовите нужди на бюджета на общината!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/12/16 15:45

    Господин Ахмед, в началото на 2016 година получих известие с в което ме информираха каква сума дължа за местни данъци и такси. През месец ноември отидох като почтен данъкоплатец да заплатя съответната сума и О ЧУДО, данъкът се е увеличил с 50%. Моля, от височината на заеманата от Вас длъжност и заплатата не подкрепяйте увеличение /дори минимално/ за местните ни данъци и такси.
    С уважение:
    Един от данъкоплатците в Кърджали

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/12/16 16:11

    63% от българите са нещастни от живота си
    почти единодушно се смята, че корупцията се увеличава,здравеопазването у нас е на доста ниско ниво,пенсиите, образованието.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/12/16 16:14

    Shtom stava vapros za derene kojata na horata,vlast i opozitsia sa edno tsyalo...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/12/16 16:17

    Nevi omrizna da natiskate naroda naroda 6te plashta kakto vinagi strada naroda

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/12/16 16:20

    Има толкова свободни згради и вместо да се рушат да се дават под наем ,но поради некадърното управление страда обикновения и беден данъкоплатец, ако искет ще направя списък на свободните помещения

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/12/16 19:06

    Наказват едно поколение пред пенсия, за което сол в манджата слага и ДПС и те имат вина, защото взимат страната на наказващите народа Костовисти и Нейковисти измислили скапаната точкова система. Ниските заплати в региона водят и до ниски пенсии. Годините са много 65-70. Колко човека в тази не виждана безработицата няма да са в състояние да съберат 35-45 години стаж или е всеобщо разбирането горе КОЙ оцелее да получи и КОЙ не може да умира! Какво става с осигуровките на преждевременно починали преди придобиване право на пенсиониране? Защо не се прехвърля пълния им размер като право на съпруг/а/ или децата им? Защо не се дава пълния размер на починалата пенсионирана половинка на продължаващия да живее до пълната му /й/ кончина? Много не справедливости има горе. Законодателите приемат закони против интересите на народа. Много са болните теми. За здравеопазването пък да не говорим. За ТЕЛК и фалшивите инвалидни пенсии също. Всички знаят какво става, но никой не предприема радикална незабавна промяна.Не се търси сметка от виновни. Ослушват се всички и на регионално и на национално ниво политици и компетентни институции. Иначе ни надуват главите, че правят все реформи. Реформи задоволяващи върхушката, едрия капитал, бизнеса, далавераджиите. Защо? Докога?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен14/12/16 20:23

    Kakvo minimizirano povisenie be heey v drugite izbori pak ste se molite po selata stiga sprete kato v drugite obstini da vzimate hlyaba ot selskite bedni hora na horata s vizmojnosti mn im puka kolko e danika no na selyanina mu puka da znaete vie milionerite ne mislite mn mn za selyanina no. Pomislete malko sprete se

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен14/12/16 20:25

    Komentarit mi neka da bide odobren togava gospoda

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен14/12/16 20:33

    Vdigayte danitsite i ste razberete na kakvo sa sposobni danikoplatsite ste vidite kak sijalyavate

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен14/12/16 22:35

    Ste ima sanirane na korabcheto - i ot vatre, i otvan...:-)
    Ste im sprem toka ...:-)

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен14/12/16 23:10

    taka shtee kat na svoi firmi plashtat dvoyno daje troyno za svirshena ili ne svirshena rabota

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен15/12/16 01:36

    Samo da dignat danucite lichno shte se zaema da agitiram horata da ne glasuvat za DPS

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен15/12/16 08:52

    Сития на гладен не вярва.На Вас не вие през оная работа,колко ще са данъците защото благодарение точна на тези хорица,които ще ги натоварите допълнително Вие всеки месец получавате по 5 хл.лв.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.