Малчуганите от детските градини в Крумовград получиха мечтаните подаръци от Дядо Коледа, а преди това дар за тях от кмета на общината Себихан Мехмед бе постановката „Коледа в гората“ на ДТ-Кърджали.
Само два дни по-рано децата пяха и благославяха за здраве и късмет жителите на Крумовград на голям коледен концерт, организиран от Общинската администрация и читалище „Хр. Ботев 1914“. На автентична седянка, самодейците от ансамбъл „Изворче“  към читалището, групите „Демет“, дружество „Тракия“, „Млади сърца“ от Пенсионерски клуб, „Пей сърце“ и танцовите клубове „Ритмика“, „Китка“ и „Жарава“ поднесоха на крумовградчани букет от песни и танци и с позитивизма си дадоха старт на коледната и новогодишната еуфория в града.
Спазена бе и традицията с подреждане на кулинарна изложба в навечерието на Коледа. Сръчните ръце на дамите от града бяха спретнали невероятни вкусотии. От обредни хлябове, питки и баници, саралии, баклави, кексове и курабийки, до мъфини и празнични торти. Изложбата бе благотворителна, а събраните средства от разпродажбата й бяха дарени на пострадалите в село Хитрино.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.