www.24rodopi.com

Интер-институционална среща относно въпроси касаещи Европейската служба за борба с измамите – ОЛАФ

петък, декември 20 коментара


На 30 ноември 2016 се проведе Интер-институционална среща относно въпроси касаещи Европейската служба за борба с измамите - ОЛАФ. На срещата присъстваха представители на ОЛАФ, Надзорния комитет на Европейската служба за борба с измамите,  Европейската комисия и представители на Словашкото председателство на Съвета на ЕС.
Евродепутатът Неджми Али присъства на срещата в качеството си на Координатор от името на АЛДЕ в Комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент.
ОЛАФ разследва измами, свързани с бюджета на ЕС, корупция и сериозни злоупотреби в европейските институции и разработва приоритетни политики за разследване за борба с измамите за Европейската комисия.
По време на срещата ОЛАФ представи своите приоритетни политики за разследване (ППР) за 2016 г., като въпросът за техния принос и отчет бе разискван от присъстващите представители на изброените институции. Бяха прегледани резултатите на ППР през 2014 и 2015 година, като бе направен сравнителен анализ и отчетен приноса на тези политики. Координаторите на Комисията по бюджетен контрол поискаха повече информация от ОЛАФ, както и от Надзорния комитет на службата относно реализацията на приоритетните политики за разследване. Депутатите препоръчаха по-редовен обмен на информация и регулярен отчет относно дейността на ОЛАФ във връзка с предстоящата процедура за освобождаване от отговорност на Европейската служба за борба с измамите - ОЛАФ пред Комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент.
24rodopi.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи