Пласьор на банкноти-менте в Кърджали се опита да намали наказанието си, след като обвини „партньора” си в операцията, че е бил натопен от него в хода на досъдебното производство. На две инстанции обаче, съдът оневини дружката на бургаския бандит Б.М., че по време на разпит пред съдия е приписал престъплението на него.
Както вече писахме, двамата пласьори на банкноти-менте ще прекарат по пет години в затвора след акция „Да прецакаме Пеевски” в Кърджали. 51-годишният Б.М. и 22-годишният му партньор М.П. пробутали фалшиви петдесетолевки в четири търговски обекта в областния град.
Гастрольорите бяха спипани от полицията в Кърджали часове след като успешно пазарували цигари във веригата „Лафка”. Двамата бивши пандизчии предприели акцията след като преди това успели да пробутат неустановено количество фалшиви банкноти с номинал от 50 лева и в търговски обекти в Пловдив. Престъпният гурбет край Арда бил предприет на 1-ви декември 2014 г.
Б.М. и М.П. се запознали в затвора в Бургас. По-възрастният изтърпявал присъда за изготвяне на фалшиви банкноти. Предстояло му предсрочно освобождаване и „мозъкът” на бъдещата операция предложил на по-младия си колега да му помогне в дейността след като бъде освободен. За да подкрепи думите си, Б.М. неведнъж посещавал по-късно в затвора 22-годишния като му носил цигари и храна. След като М.П. изтърпял наказанието си, последвала нова оферта от страна на 51-годишния, който подсилил ефекта й със заплаха, че при отказ М.П. щял да бъде „поръчан”, разкриха пред 24rodopi.com запознати с криминалния случай.
Двамата хванали влак от Бургас до Пловдив, където започнали пласмента на фалшивите банкноти. На 1-ви декември аверите акостирали и край Арда. Планът на Б.М. бил „Отиваш в „Лафка” и с 50 лева купуваш цигари-рестото веднага при мен”. М.П. успял да пробута четири банкноти в четири обекта от търговската верига, буквално минути преди поредната измамена продавачка да получи сигнал за разпространение на фалшиви петдесетолевки от свои вече изпързаляни колежки.
След обиколката, двама наели стая в местен хотел. Часове по-късно те били задържани от полицията в Кърджали. При претърсване, на пода под матрака на едно от леглата било намерено цветно копие на банкнота с номинал от 50 лева и сериен номер ББ9094539, на което липсвала антикопирна холограмна лента. В стаята били намерени и две найлонови торбички, съдържащи GSM, калъф за телефон, две зарядни, химикалка, линийка, един сгъваем нож, един резец, тубичка течно лепило,три кутии цигари и интимен овлажняващ гел.
„Приятелството”, тръгнало от затвора, продължава и в следващите 60 месеца при строг режим за двамата. Те трябваше да заплатят и всички направи разноски по делото. 51-годишният Б.М. доизлежава и 10 месеца и 22 дни, които „пропуснал” поради предсрочното си освобождаване за добро поведение.
В момента и двамата изтърпяват наказанието си в пандиза в Пловдив.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/12/16 18:30

    Ха сега разбирачите по право да почнат с умните си изявления!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.