„Учителите от професионалната гимназия „Руска Пеева“ в Джебел ще получат заплатите си за ноември и декември. Парите ще бъдат осигурени от Министерството на финансите“, гарантира народният представител Цвета Караянчева, се казва в съобщение до медиите на пресцентъра на ГЕРБ.
Както вече 24rodopi.com писа, Караянчева потвърди пред наш репортер, че проблемът в Джебел вече е решен (четете тук). По нейно настояване, след проведени разговори с кмета Бахри Юмер и министър Владислав Горанов е постигнало съгласие МФ да отпусне безлихвен кредит на община Джебел, който ще бъде възстановен от делегирания бюджет на училището за следващата 2017-та. За целта е гласувано и решение на ОбС. Освен трудовите възнаграждения на персонала, с парите ще бъде обезпечена и издръжката на гимназията до края на годината, увери Караянчева.
От 1 август т.г. ПГ „Руска Пеева“ е прехвърлена от МЗХ към общината, но заради хронично недофинансиране и непосилно високи стари задължения, учителите бяха застрашени да посрещнат коледно-новогодишните празници без пари. Директорът Ангелина Хаджиева, която е на поста си от лятото на 2015 г,  казва, че е с вързани ръце, въпреки предприетите от нея строги икономии и оптимизация на щатовете.  Тя заварва школото с 43 деца в редовна форма на обучение и 30 задочници, при 27 души персонал.  В момента в ПГ „Руска Пеева” се обучават общо 117 ученици, а числеността на персонала е сведена до 17 души. Въпреки рестрикциите, парите не стигат и ръководството на училището трябва да избира между разходите за отопление и работните заплати. Правя и невъзможното, но нямам вълшебна пръчка, за да залича старите дългове и да се справя с неуредиците, твърди Хаджиева.

„Не можех да оставя децата на студено. Предишните директори са имали практиката да зареждат нафта през декември, а да плащат на следващата година, което залага бомба със закъснител за всеки следващ бюджет. В добавка, гимназията има висящи задължения към община Джебел за такса смет в размер на 29 000 лева още от 2012 г. Срещу школото се води и следствие за трактори, които бившият директор Лесински е отдал под наем преди години, но при всяка ревизия техниката е отчитана като налична в повереното му  училище“.
24rodopi.com 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/12/16 07:58

    Има нещо гнило в цялата работа.....? Помоща е свързана с гласовете на дост-татъчно.....схемата е ясна

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/12/16 14:55

    Tova e
    Laja.
    Obstinata si ima obstinska finansova slujba i obstinski nezavisimi finansi. Nema nujda da sa moli na Sofiata. Iok.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/12/16 18:56

    Пожара не беше случаен

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/12/16 20:49

    А бе закрийте го това килийно училище вече. Да си отидат децата в СОУ Хр. Ботев и да се приключва с тези проблеми. Кокво изисква в село Джебел да има две средни училища. Професионална гимназия дрън-дрън. Лапкачи.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/12/16 21:28

    Profesional gymnaz....? Nerde bir, iki, ...kirk profesionaliz?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.