За безопасността по улиците на Кърджали, за предотвратяването на пътни инциденти и за намаляване броя на ПТП-та с участието на пешеходците, в областния център могат да бъдат направени много нововъведения.
Това пише в писмо до 24rodopi.com кърджалиецът Бекир Тефик.
„Едно от нещата, които предлагам е в началото на пешеходните пътеки тип „зебра“ да има надпис „Погледни“. В някои градове това вече е факт – по зебрите е изписано „Погледни наляво!“ или  „Погледни надясно!“.  Целта на тези надписи е преди да пресекат, пешеходците да погледнат дали има движещи се коли и да мислят за своята безопасност. На някои това може да им се стори като презастраховане, но гражданите също трябва да бъдат отговорни при пресичане, дори и при „зебра“, убеден е Бекир Тефик.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/12/16 18:03

    Алуууууууу не сме в средновековието.....? Има си закон за движение по пътищата и е редноооооо шофьора да е на щрек,има ли пресичащи или нема.........уникална държава с уникални началници-Калинкиииииии

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/12/16 18:04

    Трябва да пише "Bak"

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/12/16 19:42

    Сега с новите данъци всичко може да се напише, ще има пари и за боя! На зебрите може и да се напише "Д*пе да Ви е яко!"

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/12/16 21:29

    Алуууууу шофьораа трябва да е бил на щреккк тапанар такъв ако ти скочи един некадърник без да погледне и ти кат го удариш ще можеш ли да говориш така не нали ? Кат те изпратят в затвора това момче е написал това само и само да предпази и шофьорите и пешеходците така че да не стават инциденти, има хора където изобщо не гледат и пресичат безотговорно и после кат ги удариш си виновен точно за това е целта на момчето и пешеходците да са отговорни да гледат дали има движещи се коли след това да пресичат..... Друг пък е написал да пишат БАК абеее къде се намираш алоооо тука е България. Тука в тоз град останаха само глупаци некадърници и прости хора

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/12/16 22:42

    Глупости шофьора е длъжен да спира :) ВСЕ ПАК СИ Е ЗЕБРА ;) АЛООО ПРЕДИ ДА ПРЕДЛОЖИШ МИСЛИ МАЛКО

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/12/16 09:12

    На всяка зебра трябва да пише и " ДУР ". Не може дака. Или както на входа на Джебел, на три езика - Добре дошли , Хош гелденис и Уелкам.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/12/16 16:18

    За съжаление много хора коментират против колегата Анонимен
    13/12/16 21:29, но явно не са прочели както трябва Закона за движението по пътищата или не са го осмислили добре. Колкото отговорност носят водачите, толкова отговорност носят и пешеходците ! Пешеходеца е ДЛЪЖЕН преди да пресече, че няма МПС, което да е прекалено близо до него ! Поне смислово. В града може да шофираш с 50км в час и ако ти се появи един красавец на пешеходната дали например за 10метра ще успееш да спреш ?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.