Разкриха защо президентът на Турция задържал новина за среща с българите 5 дни

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган бил разочарован от председателя на „Демократи за отговорност, свобода и толерантност“ (ДОСТ) Лютви Местан и затова в продължение на 5 дни не разрешавал да разпространи новина и снимка за среща с лидери на партията. Това разкри пред 24rodopi изселнически лидер, който на президентските избори е работел за кампанията на ДОСТ в Турция. Активният шеф на организацията на нашенците е успял да вкара в една от изборните секции в Бурса на втория тур на президентските избори  кмет на Партията на справедливостта и развитието (AKP), което според него е помогнало на ДОСТ да постигне добър резултат. Лидерът е запаметил този момент на смартфона си.
Относно прословутата снимка, на 7 октомври т.г.от партията на Местан съобщиха, че делегация на ДОСТ начело с председателя Лютви Местан и заместник-председателите Шабанали Ахмед, Хюсеин Хафъзов и Айдоан Али била приета от президента на Република Турция г-н Реджеп Тайип Ердоган.
Едва след 5 дни от пресцентъра на Ердоган са позволили публикуване на снимката в България.
„Снимката била изпратена компромисно заради предстоящите президентски избори. Тя трябвало…
Пълният текст – във всекидневника „24х7 Родопи“
Припомняме, че при предишната среща на Ердоган с Местан, която се проведе в Анкара, на сайта на президентството се появи информация със снимков материал минути след нея. Турските медии пък получиха прессъобщение за разговорите с българската група.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.