24-годишна катастрофирала с "Опел"-а, щетите - за 4217 лева

Районният съд в Кърджали осъди Агенция “Пътна инфраструктура“ (АПИ) и „Пътстройенженеринг“ АД да платят 4 217, 85 лв. обезщетение на катастрофирало семейство на главния път Черноочене – Кърджали, съобщава в днешният си брой всекидневникът „24х7 Родопи“.
Случката се разиграла на 3 февруари 2015 година, когато на път за работа лекият автомобил на семейството, преминавайки през необезопасен участък от републиканската пътна мрежа в резултат на неизпълнено задължение за поддържане на пътя при зимни условия, се е преобърнал в канавката. В резултат на катастрофата са били причинени материални щети на „Опел“, възлизащи на 3 042,00 лв. Сериозно пострадали е нямало, като един от пътниците е загубил съзнание, впоследствие постъпил в болница с мозъчно сътресение.
Зад волана е била 24-годишна жена, поясниха за 24rodopi.com запознати със случая.
От делото е установено, че въпросният участък е част от републиканската пътна мрежа, чието поддържане се осъществява от Агенция „Пътна инфраструктура” чрез Областно пътно управление – Кърджали. Към датата на произшествието пътят е бил поддържан от консорциума ЗЗД "РПМ Кърджали 2014", в който участвали „Пътстройинженеринг“ АД, „ Пи Ес Ай“ АД и  „ПСФ Мостинженеринг” АД.
Съдът приема, че АПИ е отговорна за произшествието, причинено от наличието на заледен, необозначен и неопесъчен участък в републиканската мрежа, които Агенция „Пътна инфраструктура“ е длъжна да поддържа.  Гражданският иск е в размер на 7 042,00 лв., от които са уважени 4 217, 85 лв. обезщетение за нанесени щети 1 130,25 лв. разноски по делото. 
Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд.
24rodoрi.com

На снимката: На пътя Черноочене – Кърджали, завчера млад водач изгуби контрол над автомобила си и се удари в ската. Той и приятелката му се разминаха само с уплаха. Щетите по автомобила са сериозни. На малката снимка – днешният брой на „24х7 Родопи“ с публикацията за семейството, което осъди АПИ
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/12/16 17:22

    Е нема такава държава.В край сметка е осъден народа на не Народната република България.Пука му на шефа,че ще плати от данъците на хората.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/12/16 18:00

    Be tva tam na bmw mi mqsa ne na opel

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/12/16 18:13

    da ne e KASKATA

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/12/16 18:43

    Aaaa marangoza xaxaxaxa kak e s zadnoto

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/12/16 08:59

    А ТРЯБВА ДА МУ ПУКА НА ШЕФА. АПИ ДА ГО ГЛОБИ ИЛИ УВОЛНИ ЗА ТОВА ЧЕ НЕ СИ Е СВЪРШИЛ РАБОТАТА.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/12/16 19:43

    ZASTO TOZI OT VRATCA / NE DADE 30/40lv NA MISEC NA NAKOY KAMYON DA OPESACI PITYA ???

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.