105 машини на Областното пътно управление в Кърджали са в пълна готовност да се справят с очакваната усложнена метеорологична обстановка през следващите дни в региона. Пет от тях са роторни снегорини, които ще се включат при нужда в снегопочистването в Кърджалийско. Това обяви шефът на пътната дирекция Иван Гавазов след среща с ръководствата на ДАИ и „Пътна полиция" в региона. Той увери, че действията на институциите за реакция ще бъдат напълно координирани. Поддържа се и контакт с общинските администрации в областта.
„Получихме уверението на фирмите за предоставяне на допълнителна техника при нужда. Въпреки това, призоваваме гражданите да не пътуват освен ако не е крайно наложително. При дълъг път е добре да се избере най-подходящият маршрут, автомобилите да са заредени с достатъчно гориво, а гражданите-оборудвани с топли дрехи. При образуване на колони от автомобили трябва да се спира на достатъчна дистанция", посочи Иван Гавазов.
Припомняме, че в следващите дни се очакват изключително ниски температури в региона, като живакът ще падне до минус 18 градуса през уикенда.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/1/17 16:10

    А парите за винетки, взехте ли ги

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/1/17 16:23

    Da be gotovisa oste v pirviya snyag im byaha razvaleni masinite ostana po pitissta po Kj prez Most...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/1/17 16:29

    Коя фирма чисти отсечката ЧИФЛИК - ЧЕРНООЧЕНЕ?? Сигурно пътищата в Пампорово са по разчистени..

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/1/17 16:35

    Алоо Пътното.. От Стремци към Чифлик е като в Антарктида, чудно къде чистят тези 105 машини? Гавазов да излезе малко от кабинета си и да пообиколи наоколо!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/1/17 16:37

    Взимайте шейните и идвайте в Долна крепост.. Пътя е като писта на Банско

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/1/17 16:37

    дявола шев на пътното и чисти пътища. ..и със лупа няма да видим снега

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/1/17 16:39

    Винетките няма ли да увеличавате тази година? При такова партизанско чистене вие трябва да плащате на шофьорите, не те, наглеци такива

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен4/1/17 16:42

    Админнн.. Пускай коментарите, стига цензура

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен4/1/17 17:02

    Ако държиш пенсионери на работа не 105 а 1005 машини да са в готовност е все тая. Уж герберите искат млади хора да остават в държавата ни а на хубави държавни места държи пенсионери?!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен4/1/17 18:51

    Парите от винетките не отиват в пътното а в хазната при Лилянчето. Даже и пътният данък не е за пътното. По добре кажете "Благодаря" на тези хора които не спят заради вас,вместо да мрънкате. "Не народ,а мърша"

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен4/1/17 21:33

    ДО 18.51
    Пътното е към АПИ, а АПИ към Лилянчето, така че парите от винетките отиват и за пътното. А тези хора не спят, не заради нас, а защото това им е работата и за това получават заплата, но аз все пак им благодаря на тези които си вършат добре работата. Виж за цитата нямам какво да кажа, но не забравяй, че и ти си част от този "народ".

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен4/1/17 22:14

    Вярно е,че доста пенсионери щъкат в ОПУ -К-ли и то на завидни позиции.
    Да рипат да хващат снежинките,както ги призовават техните от герб.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен4/1/17 22:23

    18:51 ТИ ДА НЕ СИ ОТ ТЕЗИ ПЕНСИОНЕРИ ДЕТО С ВРЪЗКИ СА ГИ НАЗНАЧИЛИ НА РАБОТА ТАМ ХЕМ ЗАПЛАТА ДА ВЗИМАТ ХЕМ ПЕНСИЯ ДА ВЗИМАТ А?

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен4/1/17 23:15

    Не бе няма да пътуваме щот е зима и нормално да има сняг и студ ...Вие изчистете и обезспасете пък аз ще реша Ко да правя олигофрени!?! По твойта логика в Канада,САЩ,Норвегия,Дания ,Германия ,Австрия,Литва,Естония....Швеция.....Значи не трябва да излизат цялата зима.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен5/1/17 09:04

    за бога братя не пътувайте

    ОтговорИзтриване
  16. Ей, искрено като ви чета коментарите и се смея ... Не е истина колко ограничени и дебилни хора има в този град, област, а и държава като цяло! Хората ви казват какво е препоръчително да не правите, вие пак вашето си знаете. А, че над половината сте с отрицателно IQ и че сте затъпели като галоши, на всички ни е ясно. Седнете, прочетете някоя книга, образовайте се ... И тогава давайте съвети и акъли на хората, които си вършат работата - защото си мислите, че всичко ви е ясно, ама истината е, че нищо не вие ясно !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.