Затворени са отсечките Русалско -Песнопой и Любино-Латинка в община Ардино, както и междуселските пътища в района на джебелското село Припек

Снежната покривка по високите места в Кърджалийско достигна 1,20 метра, съобщиха от Областна администрация. Най-високи са преспите в Ардинско, Крумовградско и Джебелско.
Снеговалежът в цялата област  е спрял, но обстановката е усложнена и ограниченията за движение на товарни машини над 12 т остават в сила. Пътищата са проходими при зимни условия, навсякъде се почиства и опесъчава.
По данни на дежурните диспечери по общини, затворени са отсечките Русалско -Песнопой и Любино-Латинка в община Ардино, както и междуселските пътища в района на джебелското село Припек, заради снегонавяване. Няма населени места без ток или вода. Поради обилния снеговалеж вчера бе затворен път ІІІ – 509 в участъка между разклона за селата Стрижба и Кукуряк, община Кирково. По данни на Пътно поддържане – Крумовград, към 21 часа снощи той е бил  разчистен и отворен за движение на МПС. Сигнали за пострадали или бедстващи хора не са постъпвали в Областния оперативен щаб и службите за пожарна безопасност.
През почивните дни се очаква сутрин да е доста студено, а през деня да преобладава слънчево време и да се затопля. Ще се образува мъгла, която на места в неделя ще се задържи почти през целия ден, а е възможно да прехвърча и сняг.
24rodopi.com
На снимките:
На места в Кърджалийско снежната покривка достигна 120 см, а там където има навявания - повече от човешки ръст;
Пътищата за Припек не са отворени
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/1/17 14:28

    В с.БОровица нямат ток

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/1/17 17:05

    Пътят за Мак в Ардинско също е затворен,общинарите се правят на гламави!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/1/17 17:46

    В с.Кемикля и с.Амъзла не е почистено !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/1/17 19:50

    Е ние си купихме винетки а не може да ползваме пътищата. Кой джоп пълним не знаем. Значи плащаме за услуга която не може да ползваме

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/1/17 20:23

    Гответе се за наводненията!!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/1/17 11:42

    Asfalt sultan da vrasta parite ot vinetkite, ot danak sgradite i taksi sme-tt obratno na bg narod.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.