„БСП предизборно флиртува с най-уязвимата част от населението – хората с доходи под или около прага на бедността. Единственото, което прави обаче, е да ги захранва с празни обещания за пари на калпак, рискувайки финансовата стабилност на държавата. ГЕРБ стартира реални мерки за борба с безработицата, благодарение на които само за миналата година у нас са разкрити над 200 000 нови работни места, а равнището на безработица падна до 8 на сто – най – ниското за последните 8 г. От 1 януари т.г. минималната работна заплата скочи с 40 лева, което прави 70 % ръст спрямо 2011 г. И то при положение, че производителността на труда у нас все още е най-ниската в ЕС", се посочва в официалната позиция на ГЕРБ-Кърджали относно социалната политика. „Нов момент е, че държавата ще плаща част от разходите на хората, които работят на 50 км от дома си. За първи път въведохме диверсификация на помощите за децата с увреждания, които вече ще получават по 930 лева месечно. 1,2 млн български пенсионери получиха коледни добавки. Всяка година за Коледа и Великден са подпомагани възрастните хора с най-ниски пенсии и това струва на държавата над 250 млн. лева. За три години средната пенсия се е увеличила с 16 на сто. Манипулациите на БСП за преизчисляване на всички пенсии с 20 процента е съшита с бели конци. Категорични сме, че това може да се случи само и единствено за сметка на рязко увеличение на данъците и осигуровките, защото са нужни минимум 1,6 мрда лева. В противен случай дефицитът в НОИ ще скочи с 30% и пенсионната система ще се срути, затова Г-жа Лъжа Корнелия Нинова и нейните хлевоусти съпартийци услужливо спестяват това на избирателите си. ГЕРБ гарантира, че от 1 юли 2017 г. пенсиите на българите ще се увеличат с 2,4 %. Всичко друго е прах в очите на хората. Върволицата от неистини, с които левицата облъчва българите напоследък, включва още твърдения като това, че ще ни спрат парите по ОП „Развитие на човешките ресурси", че ще бъдат замразени помощите за инвалиди и че БСП е в състояние да осигури над 3 млрд. лева годишно в социалната сфера. ОП РЧР е сред най-успешните европрограми. В нея са обхванати 14 000 лични асистенти, 360 млн. лева за заделени за бизнес, около 200 млн. лева – за децата от домовете. Не преиначавайте фактите, г-да социалисти. Социалната политика не е експериментално поле", посочват още в позицията си от ГЕРБ.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/1/17 11:10

    Всяка "крива",успоредна на линията на партията е "права".

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/1/17 12:32

    Айде започна предизборната кампания. Аман и от едните,и от другите. Един дол дренки са.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/1/17 12:50

    ЗАТОВА ЛИ НЕ СЕ СЪГЛАСИХТЕ С БСП , КАТО БСП ИСКАШЕ ДА СЕ УВЕЛИЧИ МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ ВИЕ ОТ ГЕРБ КАЗАХТЕ НЕ И ДА ЗА САНИРАНЕТО.ЩОМ ЗНАЕХТЕ, ЧЕ ТОВА Е БОЛНОТО МЯСТО НА ХОРАТА, СЕГА ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА САНИРАТЕ.АКО ПРОДЪЛЖАВАТЕ ТАКА В БЛИЗКИТЕ ГОДИНИ И В САНИРАНИТЕ БЛОКОВЕ НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА ЖИВЕЕ.ЗАТОВА ГЕРБ ПЪРВО МИСЛЕТЕ ЗА ЧОРБАТА НА ХОРАТА ТА ДА НЯМА ГЛАДНИ, ПЪК ПОСЛЕ САНИРАНЕТО.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/1/17 13:09

    ДОБРЕ, ЧЕ ДОЙДЕ ТУРСКИЯ БИСНЕСМЕН ПО МОЛБА НА БСП И ДПС И ОТКРИ ТЕКЛАС.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/1/17 16:16

    Какъв турски бизнесмен бе аркадаш?Това че е от Турция не значи че е непременно турчин.Истински евреин.И вие правоверните метани му правите.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/1/17 16:53

    В кои цехчета са тези 200 000 работни места. То в Кърджали толкоз хора няма.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/1/17 18:22

    Цвете, Цвете, виж си само кадрите в Областната администрация, воглаве с областния та тогава говори. С тези хора трудно ще ни спечелиш. Явно тази ваша партия, толерира пенсионери и калинки на държавна служба. Е мерси, ама повече не ни търси за глас.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/1/17 18:24

    Всички знаещи и можещи млади хора напуснаха областната, останаха пенсионери и глупаци.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен24/1/17 19:22

    До всички предишни неграмотни ДПС-ари: Първо се научете да четете и тогава коментирайте. "само за миналата година у нас са разкрити над 200 000 нови работни места" У нас означава в България, а не в Кърджали, или във вашето село, за да пишете за Теклас или , че в Кърджали няма толкова хора.

    ОтговорИзтриване
  10. Fenasi Kerim24/1/17 23:52

    А колко работни места се закриха?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен25/1/17 08:18

    Но по Европейски програми. Каква е заслугата на ГЕРБ?

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен25/1/17 10:34

    Цитат: "Нойе Цюрхер Цайтунг": "Хората вече не очакват от елитите почти нищо друго, освен стремеж към самообогатяване за сметка на населението. А самите елети не желаят никой да ги тревожи в техните луксозни оазиси"
    ___
    Изключително точна оценка!
    По точно няма как да бъде казано!!! Препоръката да се заложи на онази част от населението, която има знания, инициатива за излизане от мъчителната за всички кризи е единствено вярното лекарство за лечение на обществения тумор-изостаналост и бедност. Но как да стане в държави, в които се подпомагат от външни фактори на власт да идват посредствени хора, които назначават удобни, а не кадърни??
    ___
    ЕС да не залага никакви инвестиции за връщане у дома, а да помисли как да устрои кадърните млади източни европейци при западните държави. Който иска да се връща в бившата губерния на Русия, прав му път !!!!
    ___

    НОЙЕ ЦЮРХЕР ЦАЙТУНГ

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен25/1/17 10:37

    Българската комунистическа партия и Движението за права и свободи са от едно котило. Хубав ден!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.