Дали терористът е узбек или таджикистанец, това е без значение. Очевидно е, че в Турция е трудно да се получава повече информация за конкретни лица. Истанбул е огромен град. 1700 души са били отделени за защита, а това е крайно недостатъчно за такъв огромен град. Това заяви пред Нова телевизия експертът по тероризъм Николай Радулов.
Той посочи, че въпреки напрегнатата обстановка на територията на нашата съседка заплахата от подобен терористичен удар не е голяма. Страната ни не представлява такъв "глобален интерес" за терористични цели.
"Освен тези 180 изстрела към 800-те души, има и 4-5 много силни изстрела към цялото човечество. Разбира се, и винаги актуалният въпрос „Къде сме ние?“. Има го и гадното изречение, че терорът е голям бизнес. На първо място обаче посланието на терориста от „Рейна“, в най-хубавата първа новогодишна вечер, е: Ние пишем дневния ред на 2017 година! Дали ще има нова модерна световна война, при която всичко ще минава от терора през медиите, с последващите послания, това подлежи на тълкувание", заяви в сутрешния блок Илхан Андай от 24rodopi.com. Вероятно някой в Мосул и Рака доволно отчитал, че едва ли не "Ислямска държава" е ударила ООН - сред убитите и ранените има граждани на 24 държави, посочи журналистът.
След 10 декември терористите удрят сърцето на Турция - Истанбул и Анкара, добави той. Това се случва след апела на Ал Багдади да се атакува Турция и след декларацията на Реджеп Тайип Ердоган, че турската армия е прекършила гръбнака на „Ислямска държава“ и ПКК.
"Този, който е планувал тази акция, е очаквал много гневна реакция от Ердоган. И тя не закъсня. Този път към традиционните си изречения, турският президент добави и това, че ще се изправи не само срещу въоръжените атаки на терористичните групировки и силите зад тях, но и срещу техните икономически, политически и социални атаки”, отбеляза Андай и припомни, че само преди 6 дни Ердоган обвини САЩ, че подкрепя „Ислямска държава“. Журналистът коментира, че една от целите на нападението е разломът между Турция и останалия свят, между Турция и партньорите й да стане по-голям.
Той отбеляза, че според турските експерти нападателят е участвал в други бойни действия и бил ранен в крака, защото на видеозаписите личало как накуцва. Бил е много добър стрелец, обучен терорист.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/1/17 11:51

    Уйгурски Турчин ???? НЯМА ТАКОВА ПОНЯТИЕ ,по същата логика спокойно може да напишете МОНГОЛСКИ ТУРЧИН КЮРДСКИ ТУРЧИН КАЗЪЛБАШКИ ТУРЧИН ТАТАРСКИ ТУРЧИН ПОМАШКИ ТУРЧИН .....Турците са след 1924 а турския език е от 1926-27.

    ОтговорИзтриване
  2. zaferiyus3/1/17 12:00

    Няма послание, Няма оправдание.
    Да убиеш толкова народ тябва да си Психопад.
    Колкото за Европа, тя ще се удави в кръвта на стотици хиляди избити в Близкия изток и Израел.
    zaferiyus е казал НЯМА НЕНАКАЗАНО ЗЛО.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/1/17 18:16

    До 11.51: Тъпак си ти, невернико! Преди 1926 год. с какви турци плашихте децата си, щом ги е нямало?!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/1/17 19:16

    18.16
    С вас.Само че тогава не ви наричахме турци,а с истинското ви име-башибозуци и неверници.Измет,довлякла се от Анадол да избива невинни хора.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/1/17 22:01

    18;16 туркопули може.Ако чобанина на Караманлиите Осман те чуе че го наричаш турчин ще ти резне сика от дъно.ТУРЧИН Е ОБИДНА ДУМА ЗА ТУРКОПУЛ така са викали на Кемал в Солун ама той от де да знае че и даржава през 1924 с такова име създава.БЪДИ КАКЪВТО ИСКАШ НО ДНЕШНА ТУРЦИя Е СБИРщИНА ОТ МЮСУЛМАНСКИ НАРОДИ ВСЕКИ ОТ КОЙТО ПОЧВА ДА СИ ДЪРПА ЧЕРГАТА ПОД КРАКА НА АНГИРА.МИДХАТ ПАША КАЗвА ТОЧНО КОЙ СИ ТИ.НЯМА ЕДИН СУЛТАНСКИ ЗАКОН НАПИСАН НА ТУРСКИ ЗАЩО ЛИ ??? защото серсемино турския е създаден едва през 1926 на базата на Азербайджански и Казахстански. 2 Години по рано ви измислят и име .ЗА АРАБИТЕ ОСМАНЛИИТЕ НЕ СА НИКАКВИ МЮСУЛМАНИ, ЗА КАРАМАНЛИИТЕ Е БИЛО ОБИДНО ДА СЕДЯТ НА ЕДНА МАСА С ОСМАНЛИИТЕ ЧОБАНИ КОИТО СА ЦИГАНИТЕ и КРАДЦИТЕ НА АНАТОЛИЯ така пишат аз само ти казвам какво е написано карагйозино.ВТОРИЯ ПО ЗНАЧИМОСТ АРХИЖ НА ОСМАНЦИТЕ СЕ НАМИРА В БГ защо ли е написан на Арабски и няма и следа от никакав измислен турсики език ??????? ЕЙЙЙ ГОЛЯМ СИ МОНГОЛЕЦ

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен3/1/17 22:05

    ЗАФЕРЕ СЪЩАТА ТАЗИ ЕВРОПА КРЕЩИ ГЕНОЦИД НАД АРМЕНЦИ АСИРИИЦИ БЪЛГАРИ ГЪРЦИ КИПЪРЦИ КЮРДИ......

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен3/1/17 22:09

    има ТЮРКСКА ЕЗИКОВА ГРУПА /не народ/ КЪМ КОЯТО КЕМЕЛ ВИ ПРИЧИСЛЯВА ЕДВА ПРЕЗ 1926-27 след езикова и писмена реформа.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен4/1/17 15:59

    Tapaci pone ne komentirayte maykavi selska .......

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.