Автобус на „Теклас” аварира по пътя Перперек-Миладиново-Сестринско

Цяла нощ на крака пред хранителен магазин, край печка с дърва, далеч от дома след 8-часова смяна. Този кошмар са преживели 25 работници на „Теклас”, чийто автобус е закъсал в снежните преспи по пътя Перперек-Миладиново-Сестринско 30 минути след полунощ на 18 януари, съобщи за 24rodopi.com кметът на Миладиново Фехим Мустафа. Служителите е трябвало да бъдат извозени до домовете им след приключване на смяната. Липсата на всякаква техника, която да почисти третокласния път обаче ги вкарва в снежен капан. Отговорите на операторите от 112 са „Ще ви бъде изпратена техника!”. Час след като автобусът аварира в снега, помощ не идва. Тогава всички работници изминават пеша 3 километра в снега до най-близкото село Кокиче.
„Там са събудили собственика на местния хранителен магазин. Обектът е много малък, но отвън е имало навес, закрит с тенти. Търговецът им изважда печка, вади от собствените си дърва и от комшии и им я запалва, за да се сгреят”, посочи кметът Мустафа. Местният управник звъни навсякъде, но му отговарят „Това е третокласен републикански път, който в момента не е приоритет”. Трактор с гребло е изпратен едва около 7,30 часа сутринта, който отваря пътя и работниците са успели да се приберат по домовете си.
„Това е срамота, изминаваме километри за единия хляб, а ни оставиха да измръзнем като кучета!”, са коментарите на работниците. Мъже и жени прекарват цялата вечер на крака след като часове наред са били прави на работните си места. Само след часове отново трябва да поемат към завода.
„Такова чудо не е било досега. Снегът е над 25 сантиметра и не спира да вали. Пътят ни не е почистен. След този трактор едва ли ще мине друга машина, отново ще бъдем затрупани. Рано сутринта в сряда закъса училищен автобус с две учителки, които пътуват към школото в Миладиново. Едва след 8 часа успяха да стигнат до училището. Имаме и автобуси с деца. Търсим помощ, а ни отговарят, че този републикански път не е с приоритет. Значи и бедстващите хора не са с приоритет. Обиколил съм цяла Европа, но подобно нещо не съм виждал. Питал съм коя е тази фирма, която трябва да чисти. Отговаряли са ми „На много големи хора”, допълни за 24rodopi.com кметът на Миладиново Фехим Мустафа.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

21 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/1/17 11:56

    Samo v teklas stavat tezi nesta. Prodavat se jeni i t.n. na4alnicite prodavat jenite

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/1/17 11:58

    Фирмата "на много големи хора"! Бе мама ви да еба алчна, един ден ще си отнесете всичко с лихвите, дори да е на Оня свят

    ОтговорИзтриване
  3. Реджеб18/1/17 12:10

    инж Илиев ще сложи гребло на велосипеда и ще почисти на него

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/1/17 12:35

    Dost ha alın size dost

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/1/17 12:35

    Dost ha alın size dost

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/1/17 12:41

    Държавата нехае за републиканските пътища, кметовете нямат вина в случая. Браво на магазинера, че е стоплил хората!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/1/17 13:02

    abe kvi golemi xora be hvanete 6efovete i gi otupkaite edno hubavo sled tova 6te go pitame kak 6te se otnasq sas vas rabotnicite da ne zabravqme 4e parvo na parvo ste hora i nemoje da badete podlagani na takav tormoz

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/1/17 13:30

    Господа управници,Вие не четете ли новини? Защо народа си рискува здравето? Защо децата ни търпят всичко това? Защо плащаме всякакви данъци? Защо снегорина не работи поне 6 часа? Топло и безопасно е в офисите ви. За кого всъщност работите,Ако не за хората,които са ви избрали? Кой превърна зимата в бедствие?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/1/17 13:35

    Третокласната пътна мрежа е на общинско поддържане, а не от АПИ. Така, че тоя, дето се предствая за кмет, да си спазва задълженията и да си поема отговорностите на кмет, а не да плюе наляво и надясно!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен18/1/17 13:46

    Отворко за кои пътища плащаш пари за винетки третокласна пътна мрежа този път не е общински

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен18/1/17 14:04

    13 35 кой те излъга ,че третокласните пътища са общински,нещо не са ти ясни нещата,учи синко само с форуми не става трябва и акъл

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен18/1/17 14:13

    Еми да бяха си останали в автобуса на топло,кой ги кара да вървят в снега.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен18/1/17 16:00

    dalavera alaveraa.. ami komiionni amo v tozi teklas... sabtvenitsite spyatli ????? stari avtobusi ...???? sas vsichko ima dalavera

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен18/1/17 18:27

    kmete ne se pravi na udaren kak moje kmet da ne znae koya e firmata koyato chisti

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен18/1/17 19:14

    Снегопочистващата фирма за този район е виновна. 2 метра въже и бисилката е спасението

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен18/1/17 19:45

    Кмет или Държава - все тая ! Това е Булгаристан !Оправете си Управниците - дали кмет, дали областен управител,дали шеф на пътното или гражданска защита ! Иначе не се сърдете като ви пиша че живеем в Булагистан от 1897 година! Начков - бивш стрелочник!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен18/1/17 19:57

    I utre pak ni vikat na rabota.Tezi hora nenormalnili sa ne moga da razbera.Haskovsko e v bedstveno polojenie shtya li da patuvame prez Knijovnik.May te ne gledat televiziya.Boklusti mrasni,gadni.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен18/1/17 21:09

    Do 14:13 damo i ti da ijjiveesh tova date vidq

    ОтговорИзтриване
  19. Драги анонимен гражданино 18:27 защо не попиташ чичо Гугъл коя фирма поддържа републиканските пътища в областта? Колко ли усилия ще ти коства?! Да ти подскажа напиши ОПУ Кърджали и ще намериш доста инфо за фирмите и договорите...за милионите отпуснати и 104-те машини натоварени с пясък ,които трябва да почистват.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен18/1/17 22:45

    Към анонимен 14:13 ти пък хапвашй често бобец, та поне панталоните ти да са топлички и си седи у вас,че да не вървиш в снега .

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен18/1/17 23:38

    Laja.
    Karali sa ski po osvetenite pisti.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.