Днес отбелязваме 27 години от учредяването на Движението за права и свободи. Датата 4 януари носи особена символика и смисъл. Днес определено не е ден, в който просто да преброим дните, изминали от дадено историческо събитие. Напротив. Може би най-мъдрото, което можем да направим, е да си дадем сметка каква важна роля в нашето минало, настояще и бъдеще имат усилията да бъдат отстоявани и защитени човешките права и свободи. Хубаво е да не забравяме, че мирът, разбирателството – всички неща, които днес приемаме за даденост-някога са били цел и пожелание.
27 години по-късно ДПС продължава да бъде пример за подражание не само в политически, но и в човешки план – пример за последователност, приемственост и толерантност. А хора като почетният председател на ДПС– д-р Ахмед Доган – доказват, че за да направиш нещо наистина смислено, полезно за хората и устойчиво през годините, е необходимо нещо много повече от умението да говориш празни приказки и обещания –необходимо е да усещаш пулса на времето, нуждите на хората; да виждаш ясно посоката, в която България трябва да върви.
Честит рожден ден!
Илхан Кючюк, председател на Младежко ДПС

На снимката: Хората, които са създали ДПС на 4 януари 1990 година

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/1/17 18:12

    Koi sa tezi hora moje li da gi izbroite poimenno may nyamate uvajenie kam sazdatelite , ILi ne im znaete imenata

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/1/17 19:03

    Маркс, Енгелс и Ленин измислиха комунизма-социализма, и ,,кво,, допринесоха на човечеството?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/1/17 08:14

    Да живее още дълги години лидера ни Ахмед Доган който като Ердоган сам държи партията но крак. На другите имената им не са важни те са преминаващи само . Вчера в БКП а днес в гара ДОСТ ..дпс за тях беше гара за прекачване в друг влак с машинист агенти павел но и в него вече няма емоции ЩОТО ОДЪРТЯ ВЕЧЕ НЕРДЕ КОМУНИЗМА НЕРДЕ ДЕМАКРАЦИЯ

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/1/17 09:28

    "Може би най-мъдрото, което можем да направим, е да си дадем сметка каква важна роля в нашето минало, настояще и бъдеще имат усилията да бъдат отстоявани и защитени човешките права и свободи".Да наистина трябва да отчитаме реално направените неща,през тези 27 г.Важни са делата а,не пожеланията.Хубаво е да не забравяме, че през този период обикновения човек стана по беден,а агите по богати.В икономически и социален план през тези години не е направено нещо смислено, полезно за хората и устойчиво.Българския електорат беше изцяло забравен и се разчиташе основно на гласовете от Турция.Хората искат дела а не празни приказки и обещания.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/1/17 09:45

    Pirvite se oblyaha v kirvi,poslednite stanaha pirvi!!!Tilkoz! Kakvo oznacava tuk nyakakva si licnost?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/1/17 13:32

    08:14 moite uvajeniya kam glednata ti tochka, a useshtash kakvo prikazvash, shtom n'a drugite imenata ne im sa vajni znachi i ti i AZ ne sme vajni po Tazi logika, ti si preminavasjtiya koyto se podslonyava pod syankata n'a darvo koeto ne si otgledal i v nastoyashtem ne pokazvash nikakvo uvajenie kam Tazi ideya , kam koyato si privarzan...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.