Ще си позволя да изкажа своята позиция, защото става дебатиране през медии и социални мрежи, което смятам е в ущърб на гражданите на Кърджали. 
Уважавам правото на всеки  политик да има свое  поле на изява и да манипулира определени ситуации в своя полза . Оставям всички да водят  кампанийни войни в главите си, аз съм избран за Кмет на Кърджали и като такъв, изпълнявам своите задължения.
Няма да позволя гражданите на Кърджали да стават заложници на нечии интереси. Тези полюси от „какво ще стане“ и „какво няма да стане“ , всяват притеснения и негативни нагласи, които смятам са излишни.
Твърдо вярвам, че от такива ситуации няма да спечели никой, а всички ще загубим. За мое огромно съжаление, за пореден път по време на предизборна кампания се случват неща, без да се помисли с ясно съзнание какви трайни вреди се нанасят на гражданите.
Като кмет, който вярва в демокрацията, в толерантността и в това да си деен и активен в полза на обществото, искам гражданите на Кърджали да се чувстват сигурни и спокойни в своята Община. Мога да гарантирам, че Общинска администрация  изпълнява своите задължения всеки ден, работи в добър синхрон и експертно по всеки един въпрос, касаещ Общината.
Изпълнителната власт в България работи на основите, създадени от местната власт. Когато те работят в екип се  отчитат  добри резултати.
По въпроса за санирането ще отговоря кратко, точно и ясно.
Изповядвал съм политика на експертност и адекватност, така и ще продължа да работя заедно с колегите от  Общинска администрация - Кърджали.
От началото на седмицата имахме работни срещи в Българската банка за развитие и в Министерство на регионалното развитие.
Спокойно и професионално  работихме върху обектите, които подлежат на саниране.
По първите 29 блока сме готови за сключване на договори с изпълнителите на СМР.
По новите 18 блока има подготвени заявления към Българската банка за развитие.
До сега от всички медии се обясняваше как санирането в Кърджали няма да се случи и като виновник се посочваше  кмета.  От позиция на народен представител излизаше информация,  че проектът няма да се реализира и колко бездейна е била Общината.  Каква е отговорността на думите към настоящия момент, че кметът и администрацията  са си свършили работата. Има ли място за извинение, ако се носи достойнство и лична отговорност? И кой е „виновникът“, че санирането в Кърджали ще се реализира – отново кметът.
Позиция на инж. Азис на личната му страница във фейсбук

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/1/17 19:34

    Вече съвсем се обърках, нали 29 блока , в един от които съм и аз кмета твърдеше че има подписани договори с тая банка а сега пише предстои....последно подписани или предстои ?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен31/1/17 19:49

    Ne iskame sanirane iskame dps da se mahne ot kardjali

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/2/17 08:12

    19:34 Отговора е - Някой ден в обозримото бъдеще ще подпише договорите. Пуснете ми коментара.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/2/17 08:28

    В Сливен, кмета е от ГЕРБ и няма саниран нито един блок или пък сключени договори. Сами преценете чия е заслугата.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/2/17 09:19

    Толкова ли ощетих нечия гордост че коментарът ми бе прецеден.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/2/17 09:22

    ПОРАДИ ЛИПСА НА ФИНАНСИ ОТКАЗАХА САНИРАНЕТО НА БЛ.62 ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНЦИ

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.