Нов ръководител на Административния съд (АС) в Кърджали ще избере Висшият съдебен съвет (ВСС). Кандидат за поста е председателят на Районния съд в Кърджали Ангел Маврев Момчилов, съобщиха от ВСС. Той е внесъл концепция и документи за за участие в конкурса. Според неофициални източници кандидати за поста са още шефът на съда в Крумовград Иван Йорданов и на съда в Ардино Сунай Осман.
Победителят в конкурса ще заеме мястото на Виктор Атанасов, който изкара два мандата като административен ръководител. Той бе назначен на 3 януари 2007 година. За втория си мандат Атанасов е утвърден като председател на АС в Кърджали с решение на ВСС на 9 февруари 2012 година. Той няма право на трети мандат.
Административните съдилища у нас бяха създадени след влизането в сила на новия Административно-процесуален кодекс на 12 юли 2006 година.
Административен съд – Кърджали е част от системата на регионалните административни съдилища на Република България, в чиято компетентност влизат следните правомощия: издаване, изменение, отмяна или обявяване на нищожност на административни актове; обявяване на нищожност или унищожаване на споразумения по АПК; предоставяне на защита срещу неоснователни действия или бездействия на администрацията; предоставяне на защита срещу незаконно принудително изпълнение;
присъждане на обезщетения за вреди от незаконосъобразни актове, действия и бездействия на административни органи и длъжностни лица; присъждане на обезщетения за вреди от принудително изпълнение; обявяване на нищожност, обезсилване или отмяна на решения, постановени от административните съдилища;
установяване неистинността на административните актове по този кодекс; установяване съществуването или несъществуването на едно административно право или правоотношение, когато е налице интерес от това и не е предвиден друг ред за правна защита.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/1/17 16:11

    Йорданов е точния човек

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/1/17 19:23

    Г-н Сунай Осман е най удачният за поста..заслужава си да поеме този пост дори този за него е скромен пост той по принцип заслужава много повече винаги е бил справедлив смел и точен

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/1/17 19:54

    Абсолютно вярно- Иван Йорданов е най- подходящия кандидат за поста.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/1/17 20:36

    Г-н Иван Йорданов е най-подходящия за Председател на Районния съд в гр.Кърджали.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен25/1/17 08:17

    Много вярно! Той ще е! Ама кой?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/1/17 08:27

    24/1/17 19:23 много правилен коментар г-н Сунай Осман заслужава по-висок пост той е много умен!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/1/17 08:28

    Председателя на РС-Ардино е точният човек за този пост.

    ОтговорИзтриване
  8. Огнян Александров25/1/17 09:44

    По мое мнение фаворит за поста е господин Ангел Момчилов, високо ерудиран, почтен и квалифициран съдия. Тези качества се придобиват с огромния обем дела, които се решават в кърджалийски районен съд. В това отношение не може да става и дума за сравнение с останалите двама кандидата. Вярно е че количеството им не могат да бъдат единствения критерии, но чрез тях се трупа опит необходим в тази и всяка друга професия !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.