За 3 часа и 10 минути стигат от Кърджали до Асеновград бусовете тези дни. Всъщност, днес беше рекордът – 3 часа и 20 минути.
Пи нормални метеорологични условия 80-те километра се преодоляват от опитните водачи на автобусите за 2 часа и 10 минути.
„Не е почистено така, както ще бъде описано по-късно на хартия при издаване на фактурите“, посочва водач на микробус.
Всички пътуващи между Кърджали и Асеновград са категорични, че на територията на област Кърджали снегопочистващата фирма се представя по-зле от екипа, който покрива пловдивската част от важния път.
„Когато пътуваш между двата града, усещаш къде е границата между областите. Къда свършва Кърджали и къде започва Пловдив. На кърджалийска територия „Трейс“ определено не си върши работата тази зима“, констатира дългогодишен автобусен шофьор.
В района на Паничково снегът е повече от метър. Местните жители припомнят, че само преди 3 години е имало повече сняг, но по-малко тревоги на пътя.
„Проспаха началото на периода със снеговалежите. Ако бяха изчистили пътя от първия сняг, нямаше да е толкова зле сега. Освен това, техниката на пловдивска територия е нова, докато на наша, техниката е отпреди 20-30 години“, коментира водачът.
Негови колеги смята, че решението е в пускането на по-мощна техника, но това допълнително щяло да оскъпи зимното почистване. Техният оптимизъм е в прогнозите за хубаво време след около седмица. „Дотогава избягайте да пътувате през Паничково“, съветват шофьорите на бусове.
24rodopi.com
Снимките са направени днес следобед в районите на Паничково и Комунига, автор е Мюмюне Юсуф
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/1/17 20:56

    Фирма Trace се представяя по същия начин и на пътя Кърджали-Стремци.Вчера автобуса на теклас закъса и още 5-6 коли.Днес същата работана Рани лист е като разорана градина всички закъсват.Моля Кмете вземете мерки.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/1/17 21:30

    така се представят и в отсечката кърджали-петелово,с една дума са пълна трагедия.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/1/17 21:53

    Що кмета питайте пътното и Илийката, държавата взема парите от винетките

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/1/17 21:55

    Къде са тези пътно управители, общински кмет, областен кмет.... стига сте спали под йоргани. От Черноочене до Комунига се стига за 50-60 минути. Снегопочистващите фирми се забогатяват без да си вършат работата, а милите хора дя си чупят колите си. В момента няма сол и пясък в пътя въобще. Чакайте скоро ще има избори, тогава ще обикаляте да се молите на хората, сега защо не ви виждаме да обикаляте, да гледате как е положението?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/1/17 00:07

    Стига сте си правили вятър на устата,когато имаше търг и най вече процедура за усвояване на обществени поръчки,без подписа на кмета нямаше да се сбъдне мечтата на снегопочистващата фирма.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/1/17 05:45

    Щели да глобяват фирмите ангажирани с почистването ама до ден днешен едно име на фирма не сме чули мамка ви и боклуци

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен22/1/17 07:52

    Вече не купувам винетки

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен22/1/17 21:29

    Не купувай винетка, а по добре снегорин си купи...Инвестицията е стократно по изгодна.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.