33% от бюджета на Кърджали за тази година ще се материализира в реални инвестиции за общината. Над 16 млн. лева от различни финансови източници ще бъдат вложени в инфраструктурата. „Бюджетът може да се нарече реален и инвестиционен”, заяви кметът Хасан Азис, ден преди най-важната финансова рамка да бъде гласувана в Общинския съвет. 9,1 млн. лева ще бъдат инвестирани само от фондове на Европейския съюз. Приоритетите ще бъдат ремонти на учебни заведения, тротоари, пътища и водоснабдяване на населените места в общината, посочи Хасан Азис.
Кметът отново подчерта, че бюджетът за 2017 година в размер на 49,4 милиона лева е с 5 на сто по-висок спрямо миналогодишния. Общината очаква приходи в размер на 16 млн.лева, като 5,6 млн.лв. ще са от данъчни постъпления и 5 млн.-лв. от таксата за битови отпадъци. Капиталовите разчети са в размер на 7,6 млн. лева.
Кметът Хасан Азис изрази увереност, че до края на годината инвестициите в общината ще достигнат 20 млн.лв. „През последните години Община Кърджали е реализирала проекти за 100 млн.лв. За всички с европейско финансиране, местната администрация участва с поне 10% съфинансиране. За този период това са 10 млн.лв. Имахме и алтернатива-да обявим нулеви инвестиционни години, за да покриваме старите задължения, но тогава тези проекти нямаше да се случат. Напротив, ние ще заложим на още по-активно и по-агресивно привличане на инвестиции за общината”, категоричен бе кметът.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Следващия век26/1/17 13:49

    Когааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа???????

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/1/17 15:47

    Аре пак ,ще асфалтират селските и между селските пътища.По селата плащат дребни пари за общински данъци а ние в града,ни съдират кожите и пак ходим по тъмни улици ,мръсни паркове и пътища осеяни с кратери.Искаме си града да стане хубав и чист.Насочете Кмете парите за инфраструктурата на града.Но не на кв.Боровец ,че там един лев не дават в касата общината .От кв. Боровец само гласове по изборите нищо друго.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/1/17 18:11

    Kade e okolovrastnia pat? Niama okolovrasten pat, spirame vi toka.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/1/17 15:40

    26/1/17 18:11
    За околовръстния път питай областния управител. Не бъркай ресорите на кмета и областния управител.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.