Терорист, облечен като Дядо Коледа, уби най-малко 35 души и рани над 40 в най-известния нощен клуб в Истанбул. Нападението е извършено около 1,30 часа в клуб „Рейна“ в квартал „Оркатьой“, район Бешикташ. Един от убитите е полицейски служител, съобщават местните медии.
Според първоначалните данни, стрелците са били двама, говорели са арабски, крещели „Аллах Акбар“. Те стреляли срещу 700-800 гости на клуба с автомати "Калашников". Някои от
клиентите са скочили през прозорците в морето, за да се спасят.
Районът е блокиран по суша и море. В небето летят полицейски хеликоптери. Над 50 линейки извозват ранени.
Според собственика на "Рейна" Мехмед Кочарслан, от около седмица - 10 дни имало подаден сигнал от американските служби, че се очаква терористична атака. Поради това била засилена охраната откъм морската част. Собственикът твърди, че облечен като Дядо Коледа терорист убил полицая на входа, после влязъл вътре и започнал на стреля с автомат. За новогодишната нощ имало 1 122 резервации, но в този момент вътре са били близо 800 души.
Тази година властите не позволиха посрещането на новата година на площад "Таксим", където обичайно в новогодишната нощ се събират хиляди души.
24rodopi.com
Убитите станах 39, ранените са 65, състоянието на 5-ма е критично! Колко са терористите - четете тук
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

25 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/1/17 03:39

    Никога няма да спре терорът. За съжаление.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/1/17 04:30

    Terorat e na vsqkade po sveta.. Terorizmat nqma religiq,ezik i cvqt!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/1/17 09:29

    Докато има ислям,ще има и тероризъм.Няма по-варварска и идиотска религия от тази.Не го казвам с омраза.Който може,нека ме обори.В света,при каквито и да е природни бедствия,катастрофи или криминални убийства, взети заедно, не могат да доближат бройката на избитите в името на сатаната "Алах".Единствената страна в света,която е решила проблема с тероризма е Япония.Защото правилно е приела че тези които изповядват исляма,не са си с "всичкия".Това са болни умствено същества,на които нормален човек,не може да има доверие,и във връзка с това там ислямист не може да преживее и седмица.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/1/17 09:34

    Българските телевизйонхи канали определяр терористичната групировка ПКК като Кюртска раборническа пария.
    Българските политически анализатори и специалисти терорисричните актовете които извършва ПКК са били на справедлива основа Белгия пък ПКК води въоражена освободиелна съпротива.
    Трябва ли същата терористична групировка да извърши същите престъпление в България или някои Европейски страни за да се разбере, че е терористична организация.
    Крайно време е Българаските медии и политически анализатори и специалисти по тероризма да определят и приемат ПКК като терористична организация.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/1/17 09:53

    явно не са били Дядо Коледа,щом са двама,пък и Коледата беше преди една седмица...ами питам се аз,ако и джуджетата се бяха
    включили да помагат,тогава какви щяха да са последиците....

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/1/17 09:55

    Dolu na nepravitelnata politika na Erdogan!!!!

    ОтговорИзтриване
  7. zaferiyus1/1/17 12:47

    Абе идиоти какво общо има Ислямът с тероризма.
    Вижте какво са направили Християните.
    Алжир между 1950-1962 година от Франция са избити над 1 500 000 мюсюлмани.
    ГОРНИ КАРАБАХ 1992 година от Арменци са избити хиляди Мюсюлмани.
    След 1990 година б ЧЕЧНЯ са избити десетки хиляди мюсюлманиot Русите.
    Ами Авганистан, Руанда, Сребреница всичко това е извършено от Християни. Систематично ЮДЕИТЕ са избити от Християните, последен е Хитлер.
    НООО.
    zaferiyusе казал Тероризма няма религия, Няма оправдание.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен1/1/17 14:12

    Наплива на имигранти от Близкият исток към Еврпа са картелите на енергиъната борса. Това са тъй наречените ангели Хъристияни.
    За печалба колят бесят масово убиват.Тях ги интересува само печалбата.
    Ислямсаката религия е религия на милосърдието. Хъристияните от картелната лига се смятат на всичко дори и от дядо Господ'а.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен1/1/17 14:13

    Артик,каквото повикало,такова се обадило.Ти явно си хипер тъп и прост ислямист,щом не си се усетил."Какво общо имало исляма"!!!!Ти осъзнаваш ли какво пишеш,или ти е лош българския.На теб малоумнико,няма какво да обяснявам.Примерите които си дал,са от Тюркия,твоята майка,или анаватан както си я наричате.Спомняш ли си колко атентата направиха чеченците?А имаш ли напредстава,че жалните алжирци,дето са толкова избивани постоянно,до последно са се молили да останат френска колония.Знаеш ли на какво основание тия "страдалци",се натискат за френско гражданство.Зинедин Зидан да не е французин,или твой брат ислямист?Той отдавна е приел европейските ценности,и се е приобщил към цивилизацията.Докато вас постоянно ви дърпа към шериата и Алах.Идете си,и си го иповядвайте на воля,в Саудитска арабия,Кувейт и Ирак.Не знам само дали жените ви ще се съгласят да дойдат с вас,че там и тях ги обрязват.От там един ден ще получиш заповед,от някой извратен мюсюлманин-правоверен,/не знам защо се наричате и правоверни/,и ще убиваш така както правят твоите братя.Какво правиш във България,моята родина?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен1/1/17 14:47

    Абе зафериус тъпа манерко,не бъркай ситуациите със реалноста,живеем във 21 век,това което се случва днес е плод на анти интеграция от определени кръгове,както са казали прост и вярващ вървят ръка за ръка анадънму ешерим беним.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен1/1/17 14:57

    Американците предупреждавали,ами нали това е тяхно творение естествено че знаят какво ще последва.Ердоган им даде контра и тия по най мръснишки и подъл начин отмъщават чрез техните хора кюрдите.Типично американски мурафети също като в политиката им.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен1/1/17 16:21

    Зафериус,ми то сега мюсюлмани пак мюсюлмани избиват в Турция-единия път турците трепят кюрдите,другия път обратно.НО ТОВА Е ВЪТРЕШНАТА ПОЛИТИКА НА СТРАНАТА ТИ.Всички примери,които даваш са същите.Ако Франция и Алжир воюват и се трепят,това е техен проблем.Ама не идва алжирец в БГ или Брюксел да трепе наред.А терористите го правят.И МОЖЕ МНОГО ДА ВИ БОЛИ,НО НАИСТИНА ГО ПРАВЯТ САМО МЮСЮЛМАНИ.В Чечня били избити,в Алжир били избити......и в Турция са хиляди избити кюрди,ама не говорите за това,нали?Ако беше война,щеше да се воюва.Тероризмът не е война.А че само една религия проповядва тероризъм.....ами ясно е колко струва религията.
    ЕТО ,ТОВА Е ОБЩОТО МЕЖДУ ИСЛЯМА И ТЕРОРИЗМА.Вие сте вредни за Земята.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен1/1/17 16:21

    Зафериус,ми то сега мюсюлмани пак мюсюлмани избиват в Турция-единия път турците трепят кюрдите,другия път обратно.НО ТОВА Е ВЪТРЕШНАТА ПОЛИТИКА НА СТРАНАТА ТИ.Всички примери,които даваш са същите.Ако Франция и Алжир воюват и се трепят,това е техен проблем.Ама не идва алжирец в БГ или Брюксел да трепе наред.А терористите го правят.И МОЖЕ МНОГО ДА ВИ БОЛИ,НО НАИСТИНА ГО ПРАВЯТ САМО МЮСЮЛМАНИ.В Чечня били избити,в Алжир били избити......и в Турция са хиляди избити кюрди,ама не говорите за това,нали?Ако беше война,щеше да се воюва.Тероризмът не е война.А че само една религия проповядва тероризъм.....ами ясно е колко струва религията.
    ЕТО ,ТОВА Е ОБЩОТО МЕЖДУ ИСЛЯМА И ТЕРОРИЗМА.Вие сте вредни за Земята.

    ОтговорИзтриване
  14. zaferiyus1/1/17 18:10

    ЕТО КАКВО ИМА В КОРАНА ЗА УБИВАНЕТО НА ЧОВЕК. ЗАТОВА НЕ БЪРКАЙТЕ ТЕРОРИЗМА С ИСЛЯМА. Човек които вярва в АЛЛАХА/ГОСПОД никога няма да тръгне да убива хора.
    ПАК КАЗВАМ ТЕРОРИЗМА НЯМА РЕЛИГИЯ И ОБЯСНЕНИЕ.
    Коран 5:32.
    “Който убие човек, той сякаш е убил всички хора.А който спаси човек, той сякаш е спасил всички хора.”
    Убийството според Корана

    В Свещения Коран има много знамения, които известяват, че убийството е забранено. Всевишния Аллах повелява: “И не убивайте човек - Аллах е възбранил това, освен по право! А който бъде убит с гнет, Ние даваме власт на неговия наследник, но да не прекалява в убиването! На него се дава подкрепа.” (17:33) В друго знамение се повелява: “Заради това предписахме на синовете на Исраил, че който убие човек не за човек или заради покварата му по земята, той сякаш е убил всички хора. А който спаси човек, той сякаш е спасил всички хора.” (5:32)[84] и се подчертава, че “освен по право”, убийството е престъпление срещу човечеството. В други знамения се повелява, че това престъпление няма да остане безнаказано и извършителят ще бъде наказан многократно повече (2:178-179; 5:45).

    Свещеният Коран е определил убийството като престъпление и го счита за голям грях. Това прегрешение Пратеника на Аллах е определил като един от седемте големи гряха[85], поради коeто наказанието ще бъде вечният Ад. Отнемането на човешки живот е престъпление към човечеството и към Всевишния, който е сътворил хората като най-висши създания, и е заплаха за сигурността и обществения живот на хората.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен1/1/17 18:32


    zaferiyus.Ти си изключително тъп и прост турчин,хипер необразован,но с огромно самочувствие,целящо да респектира маймуноподобните,около себе си.Артик: в българска среда не можеш да вирееш.Прекалено се набиваш на очи,миризлив си,колкото и да се фъскаш със скъпи пафюми.Женка ти я чука някой българин,ама ако е хубава.Не знам дали си забелязал,ама по-красивите кадънчета ги чукат българи.Ама няма лошо,така ще ви оправим генофона.Ама от парфюмите, с акъл не можеш да се заразиш.За съжаление простотията ти е отличителния белег.Ама това не ме учудва,защото е типично за индивидите изповядващи исляма.Честито нова година,и въпреки че те оплюх като турчин,аз уважавам турците.Защото са наистина добри хора,поне повечето.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен1/1/17 18:57


    zaferiyus .Интересно ми е колко атентата са направили християните,на религиозна основа? И ако са направили,колко девственици им се полагат като идат "горе"?Мога пък да се полакомя,и ако девствениците са нежни и красиви кадънчета,да взема да се прежаля, а артик?Какво ще кажеш.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен1/1/17 19:08

    Родопи, не пускайте коментари, които сеят религиозна омраза. Бог да прости загиналите! За много години!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен1/1/17 19:51

    do 14:13
    kav si ti be bulgaristanski bezrodnik

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен1/1/17 19:57

    Do 14.13
    Pickata ti materna, atakistko oligofrensko mekotelo!
    Maloumna bay gancovska otrepka!

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен1/1/17 23:04

    В Чечня руснаците са окупатори.Ако някой ни окупира и ние се борим терористи ставаме.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен1/1/17 23:15

    Много наедро го подкарахте кои какък е. В политиката има цели и средства, пропаганда и факти, игра и борба, печеливши и губещи. Мусюлманите са доста озлобени от новата роля в която ги вкараха в сериала след 11.септември, печалбите към Запада си текат, но печелившите едва ли са християни.
    Христос казва в Евангелието - Каква полза за човек ако придобие ЦЕЛИЯТ СВЯТ, а повреди на ДУШАТА си.
    Аз на времето четох едни френски списания от 80 години и немате представа какви хвалби и тържествени снимки имаше на тези дето сега им викат талибани. Запада са лицемери и много умело залагат капани и разпалва вражди за да трупат печалби. Това лицемерие и лъжи на Запада вече не може да се скрие и го използват пропагандатори като Ердоган, обещават как вече немало да допускат намеса на лошите немусулмани в ислямските страни и канализират политически тези емоци в ислямистки управления. Като се всее недоверие, обвинения и двете страни стават клиенти на АРБИТЪРА ЗАПАДА и си продават населението и суровините за да си купят последен модел оръжие. През 90 и 80 години Запада игра ислямската карта срещу СССР и беше неизбежно да се разпадне Ссср защото Средна Азиа щеше да е като Алжир с Франция. Руското управление явно санаправили експериментите с възродителните усеетиха се и се изтеглиха от Афганистан, а Горби демонстативно заряза Т Живков. E сега с тези преврати Гюлени и пр Запада лицемерно зарязват Ердоган. Обаче Живков немаше как да е по голям от Кремълскитте шефове а Ердоган засега сред сунитските ислямисти единствената му конкуренция са идиотите от Саудитска арабия и Идил и целтта е да го свалят до тяхното ниво. И ще успеят понеже твърде много неща наприказва и той по разни митинги.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен2/1/17 09:21

    Артик,каквото повикало,такова се обадило
    ----------------------------------
    Разбрах, че си хипер тъп като си писал тези глупости.
    Българите слет "освобождението от Турция" реалната Руска окупация са отишли при високата порта СУЛТАНА искали да останат под закрилата на Турция както преди 500 години.
    Султана отказал като казал, че вие сами си определихте бъдещето си нямам време да се занимавам с вас.
    Питай Американеца особено Англичанина какво тирсят в Блисзкият Изток да не говорим за Израелците които още продължават да окупирват Палестинските земи.
    Ти си хипет тъп за да разбереш от тези прости неща.
    Имаше спокойствие в Агганистан, Ирак, Йемен особено в Сирия нима Мюсюлманина е виновен за разрухата на тези държави за избитите милйони.
    Ако някой дойде и нахлуе в домати ще се помириш ли хипет ТЪПАКО.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен2/1/17 10:37

    Турция е в гражданска война от години, и това няма нищо общо с религията. И терористите и жертвите, които загиват в страната са мюсюлмани. И чета тука някакви тъпаци как анализират една или друга религия, ще рече човек, че са най-малкото професори по теология. Що се занимавате с неща, от които нямате хал хабер? Да сведем глави пред жертвите на поредното безумие и да се молим политиците в крайна сметка да проявяват здрав разум и да се решат проблемите, защото те са главните виновници за така създалата се ситуация по света, но за съжаление, го отнасят невинни хора.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен2/1/17 17:54

    10.37
    Не искаме да анализираме-налага ни се.Не се интересуваме нито от ислямя,нито от мюсюлманите.Но и религията,и хората с тази религия идват при нас,затова и анализирами.КОГАТО НИЕ ЗАПОЧНЕМ ДА ЕМИГРИРАМЕ КЪМ БЛИЗКИЯ ИЗТОК,нека професори като теб или други да анализира пък нас.И за сведение,работя в Германия и постоянно съм на тръни за живота си.Тъй че,айде стига фалшива толерантност.И в Турция войната има даже много общо с религията-особено през последните годни.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен2/1/17 21:22

    Тъпи нещасници енергийните коридори минават през Туция картелите искат да я контолират. Турската държава не иска да е контролирана.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.