През 2017 година Областния информационен център в Кърджали навършва 5 години. Това стана и допълнителен повод за нарочна пресконференция, чиято основна тема бе свързана с традиционния 5-ти отчет на Центъра за работата му през 2016 година. Направиха го пред журналисти ръководителят на проекта Надежда Цветкова – началник на отдел „Управление на проекти” в общинската администрация и ръководителят на ОИЦ Дора Христова, заедно с експертите Марияна Димитрова и Виктор Хорозов. Основният извод, който те направиха е, че за тези 5 години Центърът е доказал необходимостта от съществуването си, за което говорят и фактите в цифри, в това число и за 2016 година.
„За петте години успяхме да се утвърдим като основен информационен център на територията на областта. Партнирахме си с областта, общините, неправителствените организации, бизнеса, училищата, държавни и регионални институции. С годините станахме разпознаваеми, за което говорят и цифрите за 2016 година, които бележат ръст”, каза Дора Христова. По думите й през този период 382 човека са потърсили консултации от Областния информационен център в Кърджали по условията за кандидатстване по различни Оперативни програми на Европейския съюз. На 373 е даден отговор на запитванията. Общо на територията на областта събитията организирани от ОИЦ са 44, а присъствалите на тях 552 души.
По думите на ръководителят на ОИЦ най-голям интерес към работата му са проявили към въпроси свързани с ОП Развитие на селските райони, следвани от интереса към ОП "Наука и образование за интелигентен растеж", засягаща училищата в региона. Друг голям бенефициент това са общините, с реализираните от тях проекти по оперативните програми на ЕС.
Дора Христова очерта и трите основни акцента, с които ще са свързани събитията и инициативите на ОИЦ през 2017 година. Това са 10 години от приемането на България в ЕС, 60 години от създаването на Европейския социален фонд и 5 години от създаването на ОИЦ в Кърджали.
В края на пресконференцията Дора Христова беше категорична, че няма спрени проекти в област Кърджали и спрени оперативни програми, каквито спекулативни твърдения се появиха в публичното пространство напоследък.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.