Здравейте, уважаема редакция! Ние, живеещите в село Груево, сме в снежен и леден капан. Улиците не бяха почистени от предишния сняг и лед. Снощният и днешният снеговалеж се натрупа върху леда, който остана. Опесъчаване така и не видяхме. Сигурно пясъка е кът в Момчилградско“, се посочва в писмо до 24rodopi.com на жители на село Груево. Те настояват улиците да се чистят не на хартия, а в действителност.
Улиците  са затънали в преспи. Багерът, който почиства се появява късно и то минава само веднъж по главната улица с повдигнато гребло. А работещите хора и ученици излизат от домовете си към 6.30 часа сутринта. Сами си проправяме път, колите не можем да ги изкараме, понеже улиците са непочистени. Налага се до спирка "Джебел " да вървим пеша, а това са 3 километра, за да хванем автобуса от Момчилград за Кърджали. Данъците си  плащаме редовно и сме в правото си да искаме фирмата, която забогатява от нашите пари, просто да си върши работата. Не искаме много“, пишат от Груево.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/1/17 23:08

    May patishtatasa neprohodimi,pismoto vse oshte ne doyde.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/1/17 23:27

    Uraa, hubav ski seson otkrit! Alo, taxi jetski!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/1/17 05:26

    През това време кмета не селото зимен сън ли спи ?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/1/17 06:11

    Къде са общинските съветници, които избираме,за да защитават интересите ни? Кой държи сметка на снегопочистващите фирми? Общината няма да може да си плати обезщетенията, ако всички хора, които са си счупили я крак, я ръка заради поледицата, заведат дела...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/1/17 08:02

    Абе вие от Груево сте много нагли! Два пъти пътувах до Кърджали и двата пъти видях камионите дето чистят да слизат от Груево! Вие сте най-неблагодарните хора, интлиганти и отрядници, айде гледаите си животните и си почистете пред къщите мързеливци скапани!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/1/17 08:04

    към 19.1.2017/05:26 Да не би селкият кмет да е дал на почистващата фирма търга? Селският кмет не може нищо да направи,няма такива правомощия, освен да звъни на почистващата фирма и да казва къде не изчистено. Големият (бялата глава) е легнал на зимен сън,а не селският.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/1/17 10:06

    08:02 тези камиони,които си видял, чистят пътя към кариерата.Брат,не се занимавай с Груевчани,не са лъжица за твоята уста.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/1/17 11:20

    19/1/17 08:02/ Приятелю, щом пишеш такъв коментар значи нищо не знаеш за хората, които живеят в с.Груево. По-добре си трай там и освати хората да си търсят правата, защото всяка година те си плащат данъците в общината,а не ти!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/1/17 13:01

    Също е улиците в с. Глухар и там кмета спи лягал на зимен сън, хората сами си рравят път с колите, а от долната махала пък не могат да излизат за горе. Само чистят главния път от влизането на селото до първата чешма(》》》 КМЕТСТВОТО《《《 )

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен19/1/17 13:30

    Приятели ,и съселяни .Тия хранениците и изедниците на народа ,ние ги избираме и ние ги правим такива ,които никога ,ама никога ,няма да се интересуват от хората ,когато са в беда ,недоимък нищета ,мизерия и т.н ит . Те се интересуват от нас,когато идват избори , колко ще гласуваме ,колко гласа трябва да има изедника ,бандита ,за да дойде отново и отново да дерибейства и да ни ползва само да му дадем гласа си .Така ,че не е виновен който яде зелката ,а който му я дава.Не дейте му дава зелката да видим кое ще ви изяде

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен19/1/17 14:59

    Сняг вали,вали,вали,вали
    Снегът любим и зрим.
    Нали,нали,нали
    над снега ще полетим,
    защото пътят е непроходим,
    вали ,вали,вали
    уиски вали,
    в устите на белите глави!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен19/1/17 15:48

    Почти в цялата област Кърджали основните пътища са трудно проходими. До малките населени места пък е почти невъзможно да се стигне.
    Закъсали коли има и на главния път Кърджали – Момчилград.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен19/1/17 19:15

    Яртъка ще оправи нещата тои е богат има кон

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен19/1/17 19:21

    Хайде бе общински кмет.Много негативно се говори за вас от хоратабе.Стегни се малко бе не се излагай.На всеки коментар Момчилград та Момчилград това не е хубаво.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен19/1/17 21:06

    8:04, селските кметове не могат нищо да направят, само подписват фактурите на тия, дето чистят, и после, нали се сещаш ... Ееех, сега за някои ден година храни, дето вика народа

    ОтговорИзтриване
  16. Защо община не купи специални машинини за сняг,как руснаци,а не прави търгове и не подарява пари за почистване през зима.Да и няма смъсел да се оплаква ме положение бедствено и в Кирково.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен20/1/17 00:00

    19.01.2017/21:06 Приятелю, фирмите се отчитат пред ръководството на общината, а не пред един обикновен селски кмет.Правомощията на селските кметове са упоменати в Закона за местната администрация и местно самоуправление Незнам какъв е проблемът ти със селските кметове? Да не би някой селски кмет да е ощастливил ингето? И за това ги обвиняваш? :)

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен20/1/17 08:23

    Селкият кмет е виновен за Втората световна война.Виновен е и за политическата криза в България.Виновен е и за импотентността при мъжете.За природните бедствия, за озонната дупка ,абе са всичко лошо що се сещате е виновен селският кмет!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.