Близо 460 са децата в Кърджалийска област , които ще получават по-голям размер на месечна помощ заради промените в Закона за семейните помощи за деца. Това съобщи и. д. директор на РД „Социално подпомагане” в Кърджали Бойка Стаматова, цитирана от радио „Дарик“.
От началото на годината по чл.8 д от Закона  36 деца с увреждания с 90 и над 90 процента ще получават вече по 930 лв. месечно. Промените предвиждат по 450 лв. на месец за децата със степен на увреждане от 70 до 90 на сто. В Кърджалийско те са 102 души. Най-голяма е групата на децата със степен на увреждане между 50 и 70 на сто, които са 234.
По думите на Стаматова лицата, които към 31 декември 2016 г. са имали  отпуснати месечни добавки, няма да представят други документи. По-големият  размер на помощта ще се получава за срока, за който е бил определен. Освен това новият вид помощ ще обедини всички месечни добавки, получавани от децата с увреждания към края на м. г.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.