Община Кърджали е безвъзвратно закъсняла с изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност и всички нови договори за саниране, които подписва кметът Хасан Азис, са чек без покритие, коментира депутатът Цвета Караянчева.
С новите 18 блока общият брой на многофамилните жилищни сгради, които чакат да бъдат ремонтирани с бюджетни пари, набъбва до 47, но само на хартия, защото по вина на общината, първата копка още не се е случила и всякакви приказки за обновление, висок административен капацитет и бързи темпове на работа са евтин популизъм, псевдозагриженост и предизборно заиграване с очакванията на хората, подчерта Караянчева.
„Втора година 29-те панелки с подписани тристранни договори с кмета и Българската банка за развитие /ББР/ са в режим на изчакване и няма изгледи скоро да стартират строително-монтажните работи. Междувременно „кметът на гражданите“ и „отличник по проекти“ Хасан Азис манипулира собствениците на останалите 18 одобрени сдружения с празни обещания, при положение, че банката е преустановила разглеждането на заявления и подписването на договори, уточни народният представител. Ако така вървят нещата, има реален риск  хората да се окажат потърпевши от тоталната незаинтересованост на местната власт и порочния модел за провеждане на обществени поръчки, защото вместо да работи за гражданите кметът си прави кризисен пиар и се оправдава с държавата. Междувременно днес в парламента гласувахме 1 млрд лева допълнително за саниране, но това не означава, че някой управленец може да проточва процедурите до безкрайност, защото потребностите са големи и няма оправдание за онези, които не съумеят да се възползват“, заключи Караянчева.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/1/17 16:00

    Подадохте оставка и санирането спря :D голям смях сега идват избори ще отпуснете пари !! Народа е толкова прост ,че отново ще гласува за вас !!Долу ГЕРБ

    ОтговорИзтриване
  2. Депесарче-бесепарче18/1/17 17:59

    Ние от БСП искаме санирането да се спре! Старите панелки да се съборят и да се построят нови сгради! И ще се отворят нови работни места! И затова нашите коалиционни партньори от ДПС не бързат напразно да харчат народните пари.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/1/17 18:56

    Гербаджиите поне правят нещо,я вижте Момчилград колко много сгради има саниръни. А нашета депесарска община спът.Долу ДПС !!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/1/17 20:30

    no samo pri gerb

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.