49 480 000 лева ще бъде рамката на бюджет`2017 на община Кърджали, който е с 5 % по-голям от бюджет`2016.
Това стана ясно на общественото обсъждане в залата на Бизнес инкубатора снощи. Традиционно в залата дойдоха местни политически активисти, общински съветници, бивши и настоящи общинари, но този пък на поканата на кмета откликнаха и много граждани.
Средствата за държавни дейности са 28 804 000, а за местни - 20 686 000. Инвестиционната програма възлиза на 7 619 000 лева.
Граждани са внесли писмени предложения за бетониране на ул.”Северна”, ремонт и подмяна на дограма на СУ „Вл.Димитров-Майстора”, осветление на ул.”П. К.Яворов” и др.
В залата бе повдигнат въпросът за така нар. „Синя зона“ и регулиране на трафика по образец на големите градове. Отново бе поискано да се отвори за движение булевард „България“, в отсечката от комплекс „Орфей“ до Пощата.
Кметът инж. Хасан Азис и главният финансист на Общинска администрация Валентин Иванов обобщиха, че гражданите искат все повече разходи на общински средства, а не питат за приходите
„Този бюджет ще бъде дисциплиниращ, но въпреки това 28% от средствата ще отидат за инвестиции“, каза кметът.
Той посочи, че приоритети за него през тази година ще бъдат осветлението, Синята зона, отварянето на улици за облекчаване на трафика.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/1/17 11:30

    Пълна скука, никаква заинтересованост от гражданите. Дошли две партийни агитки от по 3-4 лица и си мислят, че ще постигнат нещо.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/1/17 13:44

    Браво минимум по 1 милион за съветниците с техните обръчи от фирми да си присвоят тия милиончетата ще стигнат за всички партийки важното да гласуват винаги умната за интересите на един към друг..Само да не забравяме че който харам взима и яде АЛЛАХ го наказва дори постоянно и под покрив да си седи вифи вразката не се губи и хоп идва вируса и му спира сърцето..и после кучетата наоколо когато му пикаят на гроба тъпкачи ше ги изядат и парите и сливите им домашни които бял ден и слънце не видели когато алчните им уж мъже обикалят по банкети и уж събрания и далавери

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/1/17 11:36

    Kato svalim klimaticite ot prozorcite na koraba i kmetskite slujbi ste ima uvelichenie na prihoditê s 90 procenta. :-)

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.