250 полицаи пазеха Машарипов, докато в истанбулска клиника го преглеждаха лекари. „Много си луд“ и „Много те обичам, Дина“, написал терористът в квартирата си
Терористът от „Рейна“ Абдулгадир Машарипов напуснал родния си град Коканд в Узбекистан преди 6 години и заминал за Афганистан, където станал член на терористична организация. Властите в Узбекистан го включили в списък с най-издирваните лица.
Това твърдят представители на службите за сигурност на средноазиатската държава, цитирани от турските медии.
Както вече 24rodopi.com писа, терористът на „Ислямска държава“ с кодовото име Абу Мухаммед Хоросани, който бил обучен като перфектен килър в Афганистан, бе арестуван в апартамент на 5-ия етаж на луксозен комплекс в истанбулския квартал „Есенюрт“ снощи. В жилището, в което имало хранителни продукти за повече от месец, са задържани и 3 африканки и един мъж от Киргизстан. Трупането на провизии започнало малко преди Коледа, купени били дори резервни ел. лампи.
Машарипов уби 39 души и рани 71 празнуващи в Новогодишната нощ в най-известния нощен клуб край Босфора. След задържането му на 17-ия ден от нападението, той направил пълни самопризнания. В следобедните часове днес терористът беше закаран на медицински преглед в специализирана клиника в квартал „Фатих“ в Истанбул. 250 полицаи отцепиха района.
Междувременно полицията допусна журналистически екип до апартамент 36, който обитавал терористът през последните дни. Там бяха открити 197 000 долара, които най-вероятно щели да бъдат използвани за организиране на нов терористичен акт.
Докато спецполицаите разбивали вратата, Машарипов бил скрит под леглото си. Странно е защо не е стрелял, след като в апартамента са открити два пистолета. Намерени са и две бележки, на които пише „Много си луд“ и „Много те обичам, Дина“.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.