645 търговски обекта и заведения са били проверени съвместно от здравни инспектори, прокурори и полицаи в хода на акция „Пушене на обществени места и алкохол на непълнолетни”. Те са били извършени в рамките на три месеца в края на миналата година на териториите на 6 области, посочиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.
В Кърджали са били проверени 72 търговски обекта без да бъдат констатирани нарушения. При 118 проверки в област Смолян са съставени пет акта за тютюнопушене на закрити обществени места.
Инспектиращите са установили, че нарушенията на закона са намалели значително в сравнение с инспекции от предишни периоди, което е следствие на засиления контрол.
24rodopi.com  
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/1/17 12:10

    Стига глупости,масово се пуши в заведенията.Особено след 21:00,нямало нито едно нарушение,смях.

    ОтговорИзтриване
  2. Аркадаша от етажа12/1/17 12:12

    Ей това се казва организирана престъпност или мафия всичко е навързано.Навсякъде се пуши без сладкарниците ама те са три в града

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/1/17 12:13

    А бе я оставете хората на мира, да си пушат на топло, без друго само пушачите правят оборот в заведенията. Законът трябва да се промени и отново да се въведат залите за пушачи. Защо се правят всички на ударени, в мола във Варна например дори се пуши. Най-оборотното заведение има зала за пушачи. В големите градове във всички заведения се пуши, и никой не мрънка. Факт е, че и в Кърджали в част от заведенията се пуши, но не и в основните зали. Правете си сметката защо този закон за забрана на тютюнопушенето не се спазва, просто за нищо не става.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/1/17 12:16

    В тоя студ много ясно че ще се пуши. Ако не искате заведенията да фалират, ходете да им правите проверки и ги глобявайте. За какво да ходя в ресторант, ако няма да изпуша една-две цигари с питието си, ще си стоя вкъщи, нали така. Ама ха, непушачите да не се обаждат, като не им харесва, да не ходят по барове и ресторанти.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/1/17 12:36

    КОГО ЗАБЛУЖДАВАТЕ ГОСПОДА?ТОВА Е ЖИВА ПОДИГРАВКА И СЪС ЗАКОНА И С ИНСТИТУТЦИИТЕ.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен12/1/17 14:44

    всички заедно - мафия.павсумустна су п,ши в заведенията.но се предупреждават съответно за което се заплаща.открпих америка.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен12/1/17 14:48

    Abe idiot shte li da pushat, idete vynka... Tembeli takiva golemi giubeci, kato vleznesh oshte nirishe na layno vytre v zavedeniqta, a posle da ne govorim za drehite kak mirishat, az sym ne pushach i kato doyda v bylgariq izobshto ne mi se vliza v kafenetata. Nikoga nqma da se opraviq prostata ni dyrzhava Bylgariq, maloumnici navsqkade

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен12/1/17 15:20

    до 14,44 Не се занимаваи с неща,които не те засягат ,ами наблегни на граматиката.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен12/1/17 15:31

    Ало, анономния с латиницата, като не ти се влиза в кафене с цигарен дим, не влизай бе! Седи си на село!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен12/1/17 16:24

    Във всички заведения, дискотеки и казина се ПУШИ !!! Как така не се установяват нарушения? Минете и НАИСТИНА проверете и да видите как бързо ще напълните хазната с пари от глобите!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен12/1/17 21:10

    Gluposti vlv kirdjali masovo se pu6i v zavedeniyata

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен12/1/17 23:05

    В Кърджали забраната за пушене се нарушава масово. На концерта на група Атлас във "Френдс" единствените, които спазваха закона, бяха членовете на бандата. Срам и позор.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен13/1/17 09:16

    Пълни глупости дори вече и през деня си пушат по заведенията. Например в Relax се пуши масово без да се притесняват. В Ардино пък заведение което е точно на центъра се пуши ит както е открито заведениетобез да се притесняват. Затова тази държава е на това дередже всеки си затваря очите за пари!!!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен13/1/17 12:58

    АЙДЕ , ДЕ! ВЯРВАТЕ ЛИ СИ ?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.