www.24rodopi.com

Знае ли Генджай кой изпрати от Холандия в Кърджали дрога за 737 850 лева?

събота, януари 1422коментара

Задържаният с 30 килограма дрога Генджай С. М. – Генча, не знае кой е изпратил рекордното количество от Холандия в Кърджали. Самият подсъдим заема защитна позиция: „Аз не знам какво имаше в багажника, вие ме питате кой изпраща наркотиците“.
Както вече писахме, за придобиване и разпространение на високорисково наркотично вещество 24-годишният Генджай М.-Генча бе осъден от Окръжния съд в Кърджали на 8 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим и глоба в размер на 35 000 лева. Преди дни обаче Апелативният съд в Пловдив върна делото отново в Кърджали. Причината е, че Генча и неговите адвокати не са се е запознали с използваните специални разузнавателни средства. Апелативният съд счете, че в хода на досъдебното производство има допуснати „отстраними процесуални нарушения от съществен характер, които са рефлектирали върху правото на защита на М. и неговите защитници”. Секретните материали, добити с използването на СРС-та, са били налични по досъдебно производство, но не са били предявявани нито на обвиняемия тогава, нито на неговите защитници. Те са останали неизвестни и за съда, постановил присъдата. „Възможно е въпросните секретни материали да съдържат оправдателна за него информация или напротив – да затвърждават обвинението по категоричен начин”, мотивират се апелативаните магистрати, посочиха за 24rodopi.com запознати с делото
Генджай е признат за виновен за това, че на 6 ноември 2014 г. в Кърджали е придобил и държал с цел разпространение синтетичната дрога. Разкритото количество от нея е 29,514 килограма, на обща стойност 737 850 лева.
Наркотикът бе намерен при специализирана полицейска операция в багажника на лек автомобил на паркинг в Кърджали.
Първоначално бе обявено, че в колата на Генча е имало амфетамини на стойност 915 420 лева, но на цени на съдебни експерти. Ако 30-те кг хапчета бяха продадени, приходите можеха да достигнат и над 1 500 000 лева. Цената на грам, съобразно качеството, достига до 50-60 лева.
Пратката идвала от Холандия. Дрогата, която била скрита в кашони с ламинат, била транспортирана с микробус на превозвач от Кърджалийско, който извършвал транспорт на пътници до страни от Западна Европа.
Кашоните с ламинат били предадени от Х.М. на шофьора Ф.Х. на 4 ноември 2014 г. в холандския град Хага. Мъжът от осем години живеел и работил в „ниската земя". За пратката бил уведомен вуйчото на Генча, който пък от своя страна позвънил на племенника си за пътуващите към България кашони. По време на транспортирането, Генча няколко пъти звънял на шофьора, за да се интересува докъде е стигнал. Около 11.00 часа на 6 ноември, двамата се разбрали да се срещнат на паркинга пред магазин „Билла" в Кърджали, където да стане прехвърлянето на багажа. След като осемте кашона били преместени в лекия автомобил „Фолксваген Голф" на Генча, на място пристигнали полицаи, които задържали пратката по сигнал, че от Западна Европа се вкарва значително количество синтетична дрога.
Двама свидетели със защитена самоличност са дали показания в хода на делото срещу Генджай М. Те са били категорични, че Х.М. е изпращач на заловения наркотик и след като е получил отказ от тях да го транспортират, се обърнал към друг шофьор. В буса е била и жена, чието пътуване било уредено от изпратилия пратката Х.М., за да може да се информира по телефона къде точно се намират. Според Х.М. обаче, той бил помолен да изпрати кашоните от вуйчото на Генча Ю.Б. Фактът, че „изпращачът" говорил от различни СИМ карти с шофьора и пътуващата в буса жена, „показвал, че той е наясно със съдържанието на кашоните".
Цялостната установена дейност на подсъдимия Г.М. говори за съзнаването на факта, че същият много добре е знаел, какво съдържат кашоните с ламинат. В случая той проявява сериозна активност и проследява пратката чрез няколко обаждания, прикривайки телефонния си номер. Тотално е объркването в обясненията му за това кой праща багажа и за кого, като най-фрапиращото е това, че така и не разбрал за кого е багажа, за който е проявил горната активност да го получи, и какво трябва да го прави след като го е пренесъл в колата си. Свидетелят Ю.Б. заявява, че подсъдимият е трябвало да посрещне багажа в М. и да го занесе в едно село, което ще му бъде уточнено от шофьора Х. Свидетелят Ф.Х. от своя страна установява, че уговорката била да остави багажа в М. в СБА-то, но после подсъдимият му звъннал, че той ще вземе пратката. Подсъдимият първоначално заявява, че имал да получава пари от Германия и те идвали по свидетеля Х., който обаче го помолил да занесе един ламинат до негов познат в Кърджали, защото бил изморен от пътя. След това се отказва от тези показания и заявява, че вуйчо му–св.Б. му се обадил да получи багаж-ламинат, който ще пристигне в М., но после свидетелят Х. казал, че е уморен от пътя и му предложил той да дойде в Кърджали. Свидетелят Б.-вуйчото на подсъдимия, не му казал за къде е багажа, като подсъдимият предполагал, че свидетелят Х. ще му каже това. Същевременно безспорният изпращач на наркотика-свидетелят Х.М. установява в показанията си, че ламинатът ще бъде потърсен в България от получателя. Същевременно в протокола за претърсване и изземване, подсъдимият саморъчно е записал, че свидетелят Х. му е казал, че кашоните са за Кърджали, където ще дойдат да ги вземат. Съществен факт, допълващ знанието на подсъдимия за незаконната дейност, която извършва, е искането за адвокат в момента на задържането му. В подкрепа на горното е и фактът, че свидетелят Б. „внимавал" и използвал различни СИМ карти при разговорите с подсъдимия, който от своя страна, без да иска и незнайно как „направил нещо с настройките" на телефона, също звънял на свидетеля Х. ту от немска СИМ карта, ту от такава със скрит номер, или от българска. Всичко това е с цел прикриване на яснотата за съдържанието на кашоните с ламинат", се посочва в мотивите на първоинстанционният съд при определяне на присъдата.
Предметът на престъплението от 737 850 лева е квалифицирано в „особено големи размери", като посоченият критерий в закона е сумата да надвишава 140 минимални работни заплати.
„Съвкупността от събраните преки и косвени доказателства, кредитирани от съда в своята взаимосвързаност и последователност, водят до единствено възможния извод, а именно, че подсъдимият М.е извършил престъплението, в което е обвинен. Огромно количество, популярен и скъп наркотик пропътува през половин Европа, за да стигне до лицето, което ще го разпространява и това е подсъдимият М.", посочват в мотивите си към присъдата магистратите.
Между 15 и 30 лева върви „на улицата" в Източните Родопи грам амфетамин, който не е с особено добро качество. По-чист и качествен продукт може да достигне до 100 и над 100 лева, посочват местни дилъри. Потребители с подобни финансови възможности на пазара на дребно в региона обаче са рядкост, твърдят запознати. Според тях огромната пратка, спипана в Кърджали, е била предназначена за Гърция. Най-вероятно тя е трябвало да бъде разпределена и да премине през пунктовете „Маказа" и „Златоград".
24rodopi.com
Изпрати :

+ коментара + 22 коментара

Анонимен
14/1/17 21:21

8 godini sa nishto:)takiva hora izlizat ot zatvora po silni,,zakaleni"i stavat asil narko baroni.Trqbva da ima po strogi cankcii,naprimer (ako toq go bqha hvanali v thailand shtqha fa go eczekutirat!!!!

Анонимен
14/1/17 21:30

Защо не се хващат пратките на народните представители и винаги с кокошкарски истории занимават народа.....крадливите и корумпираните Калинкиии за 2 години направиха над 20 милиардааааа дълг за децата и внуците ни и пак нема виновни....

Анонимен
14/1/17 21:47

Yasno e koi na kogo e pratil. Dano budat nakazani.

Анонимен
14/1/17 22:02

gluposti na tirkaleta.Oshte malko i nevinen. Neznael kakvo ima v bagajnika!!!pri vzimane na vsyaka canta se pazaryat spored goleminata i sidirjanieto.A ne sali mu kazali na kogo i kade da ostavi pratkata.Vsicki prevozvashti vzimat adres ili si davat tehniya za predavaneto na bagaja.

Анонимен
14/1/17 22:38

Още малко и ще го искарате че той е пострадалия в цялата работа... и сетне как някой ще има вяра наща малка сладка с възможности колкото си щеш държава в страхотната ни съдебна система :)

Анонимен
15/1/17 00:33

Salih e mikro to !!!!!!!!!!!!! salih plasira drogata pravi se na mebelist v kardjali jena mu raboti kato aptekarka 2 ma vartqt iznosa na hashish !!!!!

Анонимен
15/1/17 01:35

Това е тактиката на оживените места да се подменя багажа

Анонимен
15/1/17 11:10

КОЙ Е ТОЗИ ГЕНДЖАЙ

Анонимен
15/1/17 12:38

Генджай много добре е знаел за пратката от Крумовград
Съм и много добре познавам този боклук и фамилията му дрогата е пратена от вуйчо му Стойчо от холандия

Анонимен
15/1/17 12:38

Генджай много добре е знаел за пратката от Крумовград
Съм и много добре познавам този боклук и фамилията му дрогата е пратена от вуйчо му Стойчо от холандия

15/1/17 13:20

Абе тия от Пловдив добре ли са?
Нашите ги хващат и ги вкарват по бърза процедура, те са правят на интересни и връщат досието обратно. С каква сума ви подкупиха ве майни смотани??
Ей това е България и град Пловдив - града на циганите и дрогаджиите! Вкарваш го направо доживотен, няма какво да се занимаваш с подобни индивиди. Ха, ха, не знаел горкия от къде му са дошли в колата дрогите. Ама иначе, ако беше всичко точно, щеше да взима парички за преноса му, нали? На такава стока за 700 000 хил. лева, даже и повече, минимум 50 бона щеше да сложи в джоба (само за преноса). Дайте го на мен тоя артист, да го вкарам в избита и вижте как ще изпее всичко.. Точно поради тая причина (демокрация и човешки права) полицията не може да действа по подобен начин. На такива не трябва да им се полага адвокати, човешки права, нито пък да са вънка. Нека, оставете ги!
След време, като останете само вие - подобни лица които връщате подобни досиета обратно и нямате насищане на пари, със семействата си заедно и да не остане един млад в тая страна, ще разберете за какво иде реч. Да останат само възрастни, цигани и дрогирани. Да ви правят само бели, тогава и полицията няма да може да ви помогне. Щото подобни хора, ще са в от повече от полицията. Нека да ги дрогират вашите млади, да ги изнасилят или убият подобни лица, за които се застъпвате за пари. И докато забравя другари/другарки майни, всичко си има възмездие някой ден. Недей те забравя това!

Анонимен
15/1/17 13:40

Като си много добре запознат с фамилията ела и свидетелствай на делото да те видиме колко ти стиска

Анонимен
15/1/17 13:47

Шофьора изрично каза че пратката е трябвало да се остави от него на двамата братя от сба момчилград и самият шофьор е помолил генджай да дойде пред била магазина и много интересно тоя шофьор как не е попитал какво има в тия кашони

Анонимен
15/1/17 16:23

Откога искането на адвокат стана вина господа магистрати?

Анонимен
15/1/17 17:38

Сега ще се "разболее" !

Анонимен
15/1/17 20:44

До 13:40 да не мислиш че ме е страх от този боклук убиец наркотрафикант

Анонимен
15/1/17 20:44

До 13:40 да не мислиш че ме е страх от този боклук убиец наркотрафикант

Анонимен
15/1/17 22:04

Ако не те е страх защо си анонимен защото после знаеш какво те очаква

Анонимен
16/1/17 09:28

Do 22:04 личи си че си от близкото обкръжение на този изрод няма проблем и ти се отърве от анонизма и аз ще пиша със името си.За мене не мисли а него какво чака като излезе Кан давасъ

а

Анонимен
16/1/17 09:29

Do 22:04 личи си че си от близкото обкръжение на този изрод няма проблем и ти се отърве от анонизма и аз ще пиша със името си.За мене не мисли а него какво чака като излезе Кан давасъ

а

Анонимен
16/1/17 20:52

do 09:29 yarak davasi she ima

Анонимен
17/1/17 08:13

Да от фамилията съм и какво ми говориш за кан давасъ Генджай ако вътре другите са вънка като си такъв голям бабаитин покажи на другите какво толкава ще им направиш или се успокояваш като се заканваш амсалак смотан те ще си излежат каквата присъда им се даде пък ако искаш и ти се присъедини към тях като направиш някаква беля

Публикуване на коментар

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи